Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Σε τροχιά ανάπτυξης ο ηλεκτρονικός τζόγος στην Ελλάδα

Σε τροχιά ανάπτυξης ο ηλεκτρονικός τζόγος στην Ελλάδα

από
Μόνο 2 λεπτά

Σε τροχιά ισχυρής ανάπτυξης είναι το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία από την ετήσια

έρευνα του 2012 για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο Επιχείρηση Καταναλωτή (B-C) και τη συμπεριφορά online καταναλωτών του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, που ξεκίνησε σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο, πραγματοποιήθηκε και ειδική εσπερίδα «Οn-line Gaming στην Ελλάδα: θεσμοί, Επιχειρήσεις, Κοινωνία».


Η συγκεκριμένη εκδήλωση εστίασε στις εξελίξεις που αναμένονται στην Ελλάδα με βάση την πρόσφατη νομοθεσία, την επικείμενη απελευθέρωση της αγοράς και τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, καθώς και τις τάσεις των Ελλήνων on-line παικτών.


Στην ενότητα αυτή, διακεκριμένοι ομιλητές ενημέρωσαν για την αγορά, την τεχνολογία, το νομοθετικό πλαίσιο, τις τάσεις των καταναλωτών και τη λειτουργία της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων.


Ειδικότερα, ο Γενικός Διευθυντής VLTs της ΟΠΑΠ ΑΕ, Αλέξανδρος Δούκας, αναφέρθηκε στην αγορά, στα οφέλη ρύθμισης και στην προστασία του καταναλωτή και έδωσε παράδειγμα κι από την αγορά της Ιταλίας.


Στην τεχνολογία αναφέρθηκε ο Γενικός Διευθυντής της Intralot Interactive, Γιώργος Ζενζεφίλης. Όπως υπογράμμισε, η πληροφορική επιτρέπει την ανάπτυξη παιχνιδιών, ανεξάρτητα από το μέσο διάθεσης και έδωσε παράδειγμα εφαρμογής στοιχηματισμού σε διαδραστική τηλεόραση.


Στη συνέχεια, ο καθηγητής Γιώργος Δουκίδης παρουσίασε ειδικευμένη έρευνα για τις τάσεις των καταναλωτών. Όπως ανέφερε, ο μέσος Έλληνας που παίζει τυχερά παιχνίδια στο διαδίκτυο ξοδεύει περί τα 400 ευρώ το χρόνο και περίπου το 25% αυτών που συναλλάσσονται στο διαδίκτυο παίζουν τυχερά παιχνίδια.


Την εκδήλωση έκλεισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας Ελέγχου και Παιγνίων, Ευγένιος Γιαννακόπουλος. Στην ομιλία του, αναφέρθηκε στη διαδρομή της Αρχής, ανέλυσε τις προτεραιότητες, με έμφαση στη στήριξη των αποκρατικοποιήσεων και τη ρύθμιση των πιο επειγόντων θεμάτων. «Η επιτροπή θα δημοσιεύσει τριετές στρατηγικό πλαίσιο σύντομα» τόνισε ο ίδιος.

Διαβάστε το απόσπασμα του άρθρου: Σε τροχιά ανάπτυξης το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα, στην πηγή: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ