Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠ Σε ρυθμούς VLTs κινείται ήδη η διοίκηση του ΟΠΑΠ.

Σε ρυθμούς VLTs κινείται ήδη η διοίκηση του ΟΠΑΠ.

από
Μόνο 2 λεπτά

Σε ρυθμούς VLTs κινείται ήδη η διοίκηση του ΟΠΑΠ. Σύμφωνα με το στρατηγικό σχεδιασμό της διοίκησης, μέχρι το τέλος

του προσεχούς Ιουνίου αναμένεται η οριστικοποίηση του κανονισμού λειτουργίας των βιντεολόττο από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) και την Ε.Ε., κάτι που θα ενεργοποιήσει τις διαδικασίες για την δημοσιοποίηση της πρόσκλησης ενδιαφέροντος (RFP) για τεχνολογικό πάροχο. Σημείο-κλειδί στο σχεδιασμό αποτελεί και η επίτευξη συμφωνίας με τους πράκτορες για την κατανομή των gaming halls, με τις συζητήσεις να βρίσκονται ήδη σε προχωρημένο στάδιο.

Σύμφωνα με στελέχη του Οργανισμού, η έγκριση του κανονισμού για τη λειτουργία των VLTs στην ελληνική αγορά αποτελεί τον καταλύτη για την ανάπτυξη του δικτύου των 16.500 παιγνιομηχανημάτων, σε χώρους αποκλειστικής διάθεσης. Ήδη,όπως έχει αναφέρει το Capital.gr, έχει υποβληθεί στη Κομισιόν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το Έγγραφο Τεχνικών Προτύπων που συνέταξε η ΕΕΕΠ. 

Μόλις δοθούν οι απαιτούμενες εγκρίσεις και κυρωθεί ο κανονισμός από τη Βουλή, άμεσα θα γίνει πρόσκληση ενδιαφέροντος (RFP) για τον (ή τους) τεχνολογικό πάροχο που θα προμηθεύσει τον Οργανισμό με μηχανήματα. Η διοίκηση έχει ήδη πραγματοποιήσει επαφές με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές παιγνιομηχανημάτων και έχει καταλήξει σε μεγάλο βαθμό στις προδιαγραφές, το περιεχόμενο και τη μορφή των παιχνιδιών, ωστόσο δεν έχει ακόμη αποφασιστεί εάν θα αγοραστούν ή θα μισθωθούν. 

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ Γ. Σπανουδάκης είχε αναφέρει στην τελευταία συνέντευξη τύπου πως εάν εφαρμοστούν, ως έχουν προγραμματιστεί, οι διαδικασίες και εκδοθούν οι κανονισμοί παιχνιδιών, τότε στο τρίτο τρίμηνο της χρονιάς θα αρχίσουν να λειτουργούν τα πρώτα καταστήματα με VLTs, υπό την επωνυμία “Gold”. Σημειωτέον πως σε αυτούς τους χώρους θα λειτουργούν αποκλειστικά βιντεολόττο – και δεν θα διατίθενται άλλα παιχνίδια του Οργανισμού – με μέγιστο αριθμό τα 25 μηχανήματα. 

Η αρχική πρόταση αφορά στην λειτουργία 819 καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα, από τα οποία τα 130 θα λειτουργήσουν στην Αθήνα, τα 252 στην υπόλοιπη Αττική και τον Πειραιά,, 92 στη Θεσσαλονίκη και τα άλλα 345 στην υπόλοιπη Ελλάδα. Για την δημιουργία του δικτύου των καταστημάτων η επένδυση προβλέπεται πως θα ανέλθει στα επίπεδα των 50 εκατ. ευρώ. Ήδη, σε συνεργασία με εξειδικευμένους συμβούλους, έχει γίνει η μελέτη και αποτύπωση της αγοράς για την βέλτιστη κατανομή των Gaming Halls, ενώ έχει ολοκληρωθεί και η αρχιτεκτονική και Η/Μ μελέτη των χώρων.
Διαβάστε το άρθρο « Γενική Διεύθυνση για τα «φρουτάκια» στον ΟΠΑΠ!» στην πηγή:www.capital.gr  Ν. Χρ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ