Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠ Σάλο προκάλεσε η επαναφορά της φορολόγησης

Σάλο προκάλεσε η επαναφορά της φορολόγησης

από
Μόνο 2 λεπτά

Ένα θέμα που είχε προκαλέσει σάλο και μεγάλες κινητοποιήσεις από τους πράκτορες φαίνεται πως επανέρχεται, σύμφωνα με

πληροφορίες του «1-2-χ». Πρόκειται για τη φορολόγηση κερδών από το πρώτο ευρώ, που όλα δείχνουν πως το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να το «περάσει» στα «φρουτάκια». Κάτι που, αν συμβεί, θα ανοίξει την κερκόπορτα για την επέκταση του και στα υπόλοιπα παιχνίδια.


Βεβαίως, ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές όλες οι λεπτομέρειες για τον τρόπο λειτουργίας των vlts, τη φορολόγηση τους, τη φορολόγηση των κερδών των παικτών κ.λπ. Υποτίθεται πως όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν το συντομότερο δυνατό, ώστε να δοθεί στη δημοσιότητα το τελικό κείμενο, πάνω στο οποίο θα κληθούν οι εμπλεκόμενοι να καταθέσουν τις ενστάσεις τους.


Η πληροφορία για την πρόθεση φορολόγησης των κερδών των παικτών από το πρώτο ευρώ, πάντως, είναι διασταυρωμένη. Για να είμαστε απόλυτα σωστοί, όμως, ακόμη δεν έχει αποφασιστεί αν θα εφαρμοστεί.


Όταν τη θέσαμε υπ’ όψιν συνδικαλιστικού στελέχους των πρακτόρων, η απάντηση που πήραμε ήταν χαρακτηριστική: «Αν θέλουν να γίνει επανάσταση, ας το επιχειρήσουν. Και για τα vlts θα πρέπει να ισχύσει ό,τι ισχύει για τη φορολόγηση των κερδών σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια. Κάτι τέτοιο, είναι αδύνατο να περάσει».


Μελέτη βιωσιμότητας

Στο μεταξύ, αναφορικά με τις προθέσεις των πρακτόρων στις προτάσεις της ΟΠΑΠ για τα Gaming Halls, τα συνδικαλιστικά όργανα αναμένουν τα πορίσματα μελετών που έχουν ανατεθεί σε ανεξάρτητα γραφεία, σχετικά με τη βιωσιμότητα και τις προοπτικές του εγχειρήματος. Ανάλογα με τα συμπεράσματα της μελέτης, θα διαμορφωθεί και η θέση που θα κρατήσουν οι πράκτορες.


Στόχος τους είναι ό,τι πάει να δημιουργηθεί, να έχει πρώτα και πάνω από όλα, εξασφαλισμένη βιωσιμότητα. Αν αυτό δεν διασφαλίζεται, δεν υπάρχει περίπτωση να εξασφαλιστεί η συναίνεση των πρακτόρων στο εγχείρημα.


«Εμείς το κεφάλι μας στη λαιμητόμο δεν θα το βάλουμε. Φορολογίες πέρα από κάθε λογική, θα πρέπει να ξεχαστούν. Ή θα γίνει κάτι από το οποίο θα κερδίσουν όλοι, ή δεν θα γίνει τίποτε»

 διευκρίνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΠΠΠ, Κυριάκος Τοπτσίδης στη στήλη, όταν ρωτήθηκε σχετικά. Απέφυγε, πάντως, να πει κάτι περισσότερο, τονίζοντας πως περιμένει το πόρισμα της μελέτης.


Διαβάστε το άρθρο «Επανέρχεται «από το παράθυρο» φορολόγηση από το πρώτο ευρώ;» στην πηγή: 1-2-Χ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ