Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠ Πόλεμο στο παράνομο στοίχημα κηρύσσουν οι κρατικές λοταρίες

Πόλεμο στο παράνομο στοίχημα κηρύσσουν οι κρατικές λοταρίες

από
Μόνο 2 λεπτά

Στο μικροσκόπιο του νέου Καταστατικού Χάρτη η ανταλλαγή στοιχημάτων κρατικών ευρωπαϊκών λοταριών, μεταξύ των οποίων

και ο ΟΠΑΠ – ενέκριναν έναν νέο Καταστατικό Χάρτη για τον Αθλητισμό ώστε να προστατεύσουν το προϊόν τους.

 

Οι ευρωπαϊκές εταιρείες συνασπίζονται για να προστατεύσουν το προϊόν τους Κυρίως μέσω των παράνομων διαδικτυακών επιχειρήσεων το αθλητικό στοίχημα έχει εξελιχθεί σήμερα σε μια παγκόσμια υπηρεσία τυχερών παιχνιδιών και μερικές φορές σε ένα χρηματοοικονομικό προϊόν υψηλού κινδύνου, το οποίο μερικές φορές γίνεται αντικείμενο εγκληματικής εκμετάλλευσης.
Γι’ αυτό τα μέλη της γενικής συνέλευσης της European Lotteries – των
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της European Lotteries Φρίντριχ Στίκλερ, «η αθέμιτη εκμετάλλευση αγώνων αποτελεί την πιο σοβαρή απειλή για τον αθλητισμό, επισημαίνοντας ότι μόνο το προηγούμενο έτος υπήρξαν περισσότερες από 300 υποθέσεις στημένων αγώνων.
Υπάρχει μια σαφής σύνδεση με την εξάπλωση των παράνομων λειτουργών τυχερών παιχνιδιών: από τα 600 δισ. ευρώ της παγκόσμιας αγοράς αθλητικού στοιχήματος το ένα τέταρτο (150 δισ. ευρώ) εκτιμάται ότι είναι παράνομο
».
Ο νέος Καταστατικός Χάρτης για τον Αθλητισμό ζητεί την εφαρμογή σαφώς καθορισμένων και καταλληλα ρυθμισμένων υπηρεσιών αθλητικού στοιχήματος και την εφαρμογή μιας διαδικασίας που θα καθιστά δυνατό τον καθορισμό των συνθηκών για τις άδειες του αθλητικού στοιχήματος. Ο νέος Καταστατικός Χάρτης επισημαίνει επίσης ότι η απαγόρευση ορισμένων μορφών στοιχήματος, όπως είναι η ανταλλαγή στοιχημάτων και τα στοιχήματα επί διαφορών (spread betting), θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο προβληματισμού.

 

Τα μέλη της European Lotteries – των κρατικών ευρωπαϊκών λοταριών, μεταξύ των οποίων είναι και ο ΟΠΑΠ συνεισφέρουν 20 δισ. ευρώ κάθε χρόνο στους κρατικούς προϋπολογισμούς


Η European Lotteries έχει μέλη από 44 ευρωπαϊκές χώρες, στις οποίες περιλαμβάνονται και τα 27 κράτη-μέλη της EE. Τα μέλη της Ενωσης συνεισφέρουν περισσότερα από 20 δισ. ευρώ κάθε χρόνο στους κρατικούς προϋπολογισμούς.
Από τα 600 δισ. ευρώ της παγκόσμιας αγοράς αθλητικού στοιχήματος το ένα τέταρτο είναι παράνομο .

Αντιδράσεις για την υψηλή φορολόγηση

Κριτική ότι η υψηλή φορολόγηση που πρόκειται να επιβληθεί στην αγορά τυχερών παιχνιδιών απειλεί να ακυρώσει στην πράξη την απελευθέρωση του διαδικτυακού στοιχήματος που τίθεται σε εφαρμογή στην Ισπανία από την 1 η Ιουνίου, ασκείται στην κυβέρνηση Ραχόι.
Η ισπανική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει από την 1 η Ιουνίου θα προχωρήσει στην παραχώρηση αδειών για online τυχερά παιχνίδια σε ιδιώτες.
Ωστόσο, η πρόθεσή της να φορολογήσει αναδρομικά τις εταιρείες που θα αδειοδοτηθούν, για την περίοδο μάλιστα των τεσσάρων προηγούμενων ετών (από το 2008), προκαλεί αντιδράσει ανάμεσα στις ενδιαφερόμενες επιχειρήσει, όπως οι Βρετανικές – από τις μεγαλύτερες πανευρωπαϊκά.
Σύμφωνα με την Bwin.party, η εταιρεία θα χρειαστεί να καταβάλει φόρους  33 εκατ. ευρώ στην ισπανική κυβέρνηση, με Βάση δύο νόμους που μέχρι πρότινος δεν είχαν ισχύ για τις ξένες εταιρείες τυχερών παιχνιδιών. Πρόσφατα η ισπανική κυβέρνηση ενημέρωσε στις ξένες εταιρείες ότι θα τους επιβληθεί αναδρομικά φόρος με Βάση νόμους που είχαν ψηφιστείτε δεκαετίες του 1960 και του 1970.

Διαβάστε το άρθρο «Πόλεμο στο παράνομο στοίχημα κηρύσσουν οι κρατικές λοταρίες» στην πηγή: ΤΑ ΝΕΑ Β. ΚΩΤΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ