Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Πως θα φορολογούνται οι τυχεροί του ΟΠΑΠ

Πως θα φορολογούνται οι τυχεροί του ΟΠΑΠ

από
Μόνο 2 λεπτά

Αφορολόγητα παραμένουν τα κέρδη από τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ υπό την προϋπόθεση ότι δεν ξεπερνούν το ποσό των 100 ευρώ,

σύμφωνα με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών για τα «Επενδυτικά εργαλεία ανάπτυξης – Παροχή πιστώσεων και άλλες διατάξεις». Παράλληλα υπάρχει και αποσαφήνιση της έννοιας της παικτικής συνεδρίας και των χώρων όπου θα εγκατασταθούν τα βιντεολόττο.

Πέραν του αφορολογήτου στα κέρδη έως 1 00 ευρώ και για να αποφευχθεί η μείωση των εσόδων του Δημοσίου από την τροποποίηση αυτή, μεταβάλλεται το ενιαίο ποσοστό φορολόγησης των κερδών σε 15% για κέρδη από 1 00,01 έως 500 ευρώ και 20% για κέρδη άνω των 500,01 ευρώ. Ως ημερομηνία έναρξης ισχύος της νέας φορολογικής μεταχείρισης των κερδών των παικτών ορίσθηκε η Δευτέρα 1 8 Μαρτίου 2013.

Αντίστοιχη θα είναι η φορολόγηση και στα παιχνίδια VLTs ή αλλιώς βιντεολόττο.

Συμμετοχή με κάρτα

Σημειώνεται δε ότι για τη συμμετοχή σε τυχερά παιχνίδια που διεξάγονται με παίγνιομηχανήματα ή μέσω Διαδικτύου Θα απαιτείται πλέον n έκδοση και η χρήση μοναδικής ατομικής κάρτας για κάθε παίκτη που θα μπορεί να παίζει μέχρι 24 ώρες συνεχόμενα (θα ελέγχεται από το κεντρικό πληροφοριακό σύστημα).

Το νομοσχέδιο προβλέπει ακόμη πως η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) θα ελέγχει τα πρόσωπα που αιτούνται άδειες διεξαγωγής παιγνίων ή και συμμετέχουν σε διαγωνισμούς χορήγησης τέτοιων αδειών ή παραχώρησης δικαιωμάτων διεξαγωγής παιγνίων, καθώς και τους κατόχους αδειών και πιστοποιήσεων, ώστε  να διαπιστώνει την εφαρμογή των κείμενων διατάξεων, των διατάξεων του Κανονισμού Διεξαγωγής και Ελέγχου Παιγνίων και των όρων των αδειών και πιστοποιήσεων. Η έγκριση των κανονισμών διεξαγωγής των παιγνίων της ΟΠΑΠ προτείνεται πλέον να γίνεται από την ΕΕΕΠ και όχι μέσω κοινών υπουργικών αποφάσεων των υπουργών Οικονομικών και Πολιτισμού.

Ατομικές… συμβάσεις

Ακόμη, θεσπίζεται με σαφήνεια ότι στο νέο πλαίσιο λειτουργίας της ΟΠΑΠ ΑΕ. σι σχέσεις της με τους πράκτορές της δεν ρυθμίζονται πλέον με νόμο, αλλά με τις μεταξύ τους συμβάσεις. Το ίδιο ισχύει και για την αποζημίωση των πρακτόρων.

Στην τροποποίηση του άρθρου ορίζεται και ο… «μικτός χώρος διεξαγωγής τεχνικών ψυχαγωγικών παιχνιδιών», που θα μπορεί να είναι και ένας χώρος στον οποίο ασκείται νόμιμα άλλη εμπορική κύρια δραστηριότητα και θα μπορεί να επιτρέπεται, κατ’ εξαίρεση, η εγκατάσταση και λειτουργία ορισμένων μηχανημάτων.
Με την προϋπόθεση πάντα να μην υπάρχει μηχάνημα ανάληψης μετρητών στις όψεις του παραπάνω χώρου!

Διαβάστε το άρθρο «Πως θα φορολογούνται οι τυχεροί του ΟΠΑΠ» στην πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΕΓΚΟΥΛΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ