Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Προς νέα σύμβαση μονοπωλίου ΟΠΑΠ-Δημοσίου

Προς νέα σύμβαση μονοπωλίου ΟΠΑΠ-Δημοσίου

από
Μόνο 2 λεπτά

Σύντομα ο ΟΠΑΠ θα αρχίσει συνομιλίες με τους πράκτορες για το πόσα παιγνιομηχανήματα Θα απορροφήσουν. Θέμα ημερών είναι η υπογραφή της δεύτερης σύμβασης του ΟΠΑΠ με το Ελληνικό Δημόσιο

για την επέκταση της άδειας που αφορά τα υφιστάμενα παιχνίδια, ενώ ο οργανισμός έχει σχεδόν καταλήξει για το δάνειο που θα λάβει το οποίο υπολογίζεται σε περίπου 400 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικότερα την προηγούμενη εβδομάδα ο ΟΠΑΠ κατέβαλε το ποσό των 474 εκατ.
ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο για την άδεια που αφορά τα VLTs, ενώ τα υπόλοιπα 86 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν μέσα σε διάστημα 24 μηνών, ενώ αυτή την εβδομάδα αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης των 375 εκατ. ευρώ που θα επεκτείνει την άδεια για τη διαχείριση των υφιστάμενων παιχνιδιών από το 2020 έως το 2030.

Για 600 εκατ. ευρώ

Ταυτόχρονα η διοίκηση του οργανισμού θα «κλείσει» και το θέμα του δανείου το οποίο θα λάβει από σχήμα τραπεζών με ποσό το οποίο θα είναι χαμηλότερο από τα 600 εκατ. ευρώ που ενέκριναν σης αρχές του μήνα οι μέτοχοι του οργανισμού καθώς σύμφωνα με πληροφορίες θα κυμανθεί γύρω στο ποσό των 400 εκατ. ευρώ. Η συμφωνία του δανείου είναι απαραίτητη για να προχωρήσει ο ΟΠΑΠ στην πληρωμή της άδειας ανανέωσης των παιχνιδιών, καθώς τα ταμιακά του διαθέσιμα διαμορφώνονται σήμερα σε περίπου 710 εκατ. ευρώ από τα οποία εκταμίευσε και το ποσό για τα VLTs.

Η διοίκηση του οργανισμού αναμένεται στη συνέχεια να προχωρήσει ολοταχώς με τις προετοιμασίες για την είσοδο της στη νέα αγορά των παιγνιομηχανημάτων, θέτοντας ως στόχο από τους πρώτους κιόλας μήνες της επόμενης χρονιάς να μπορέσει να τοποθετήσει τα πρώτα μηχανήματα σε πρακτορεία της. Το προσεχές διάστημα θα πραγματοποιήσει επαφές με κατασκευαστές VLTs προκειμένου να αποφάσισα σύντομα τους νέους συνεργάτες της.

Εκτός από το κόστος για την άδεια κάθε μηχανήματος, η οποία υπολογίζεται σε 16.000 ευρώ ανά μηχάνημα, η διοίκηση του οργανισμού έχει εκτιμήσει ότι απαιτούνται άλλα περίπου 15.000 ευρώ ανά μηχάνημα για την αγορά του Hardware, του λογισμικού κλπ.

Επιλογή κατασκευαστή

Ο οργανισμός δεν είναι υποχρεωμένος να αγοράσει τα μηχανήματα από έναν κατασκευαστή, αντιθέτως έχει τη δυνατότητα και μέσω διαγωνισμού να επιλέξει περισσότερους προμηθευτές από έναν. Ταυτόχρονα αυτές τις ημέρες θα πρέπει να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με τους πράκτορες προκειμένου να διευθετηθεί το θέμα του συνολικού αριθμού των παιγνιομηχανημάτων που θα απορροφήσουν.

Διαβάστε το άρθρο «Προς νέα σύμβαση και λήψη δανείου ο ΟΠΑΠ» Της Μελίνας Καλαμπάκα στην πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ