Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Προβληματισμοί για τις εξελίξεις στον ΟΠΑΠ

Προβληματισμοί για τις εξελίξεις στον ΟΠΑΠ

από
Μόνο 2 λεπτά

«Αμηχανία και προβληματισμοί συνοδεύουν τις πρόσφατες εξελίξεις στον ΟΠΑΠ. To θερμόμετρο ανέβηκε απότομα με την

απόφαση του Δ.Σ. της εταιρείας να συνεργαστεί με τη Lottomatica στο διαδίκτυο και να επεκτείνει τη συνεργασία με την Intralot, θα ακολουθούσε νέα απόφαση για τα Vlts, όμως η κυβέρνηση ανακοίνωσε την τοποθέτηση του Κωνσταντίνου Λουρόπουλου στην ηγεσία του ΟΠΑΠ.


Αυτό που διαπιστώνεται από το κλίμα των τελευταίων ημερών είναι ότι η κατάσταση στην αγορά τυχερών παιχνιδιών γίνεται ολοένα και περισσότερο περίπλοκη και από κάθε αφετηρία των εμπλεκόμενων μικρών και μεγάλων συμφερόντων εξαπολύονται κατηγορίες προς την απέναντι πλευρά και συχνά οι πάντες στρέφονται κατά των κυβερνητικών αποφάσεων. Τα δημοσιεύματα για σκληρές συγκρούσεις μεταξύ επιχειρηματιών για το μοίρασμα της πίτας διαρκώς αυξάνονται, ενώ μετά τις τελευταίες στην ελληνική αγορά τυχερών παιχνιδιών εμπλέκονται και ξένοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Η εμπλοκή των ξένων συμφερόντων έχει αφετηρία τουλάχιστον μια τετραετία, όταν η ΟΠΑΠ Α.Ε. έκανε επαφές με κρατικές και ιδιωτικές εταιρείες του εξωτερικού για σύναψη μνημονίου συνεργασίας για το διαδίκτυο. Στο τραπέζι των επαφών έπεσαν αρκετές γνωστές εταιρείες του διαδικτύου και παρά τις κατά καιρούς φημολογίες για προσύμφωνα και ντιλ, επισήμως δεν υπήρξε συμφωνία.


Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, το σημερινό οικονομικό τοπίο δυσκολεύει πολύ περισσότερο σε σχέση με το παρελθόν τους χειρισμούς των αρμοδίων τόσο στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του ΟΠΑΠ αλλά όσο και στη ρύθμιση της αγοράς. Οι προσπάθειες που ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια δεν έχουν οδηγήσει σε συγκεκριμένο αποτέλεσμα και αυτό συμβαίνει επειδή οι κυβερνήσεις είτε δεν ξέρουν τι θέλουν είτε δεν έχουν δυνατότητα λήψης αποφάσεων στα καθοριστικά ζητήματα. Ανεξάρτητα από το τι από τα δύο ισχύει, ο όγκος των εκκρεμοτήτων που έχει συσσωρευθεί στην αγορά είναι τόσο μεγάλος που μπορεί να οδηγήσει και σε απρόβλεπτες εξελίξεις.


Ήδη δημοσιεύματα κάνουν σαφείς αναφορές σε πολιτικές αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις με επίκεντρο τις εξελίξεις και το μοίρασμα της πίτας, ενώ δεν λείπουν και οι αναφορές σε επεμβάσεις εκπροσώπων του διεθνούς οικονομικού ελέγχου.

Διαβάστε το άρθρο «Προβληματισμοί για τις εξελίξεις» στην πηγή: KINGBET

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ