Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠ Προέγκριση και στους 3 για τα κρατικά λαχεία

Προέγκριση και στους 3 για τα κρατικά λαχεία

από
Μόνο < 1 λεπτό

Κατάθεση εντός πέντε εβδομάδων. Την προέγκριση του και στις  τρεις κοινοπραξίες που διεκδικούν την άδεια για τα κρατικά λαχεία έδωσε χθες το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής

Περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), με αποτέλεσμα ο διαγωνισμός να περνά στη δεύτερη φάση του όπου και θα κληθούν oι υποψήφιοι επενδυτές να υποβάλλουν εντός πέντε εβδομάδων τις δεσμευτικές οικονομικές προσφορές τους.


Την άδεια για τα λαχεία διεκδικούν η Austrian Lotteries, η σύμπραξη των εταιρειών που εκπροσωποουν συμφέροντα του ομίλου Κοπελούζου Sisal.Damcoenergy.Damlot και η κοινοπραξία του ΟΠΑΠ με την Intralot,Lottomatica κα Scientific Games.
Ο διαγωνισμός ξεκίνησε την 1η Νοεμβρίου και αφορά στην παραχώρηση δωδεκαετούς αποκλειστικής άδειας για τη λειτουργία και τη διαχείριση των κρατικών λαχείων που αποτελούνται από τα λαχεία Εθνικό,Λαικό,Στιγμιαίο, Ευρωπαϊκό, Στεγαστικό Κρατικό και Πρωτοχρονιάτικο.


Οι Credit Suisse Securities και Eurobank EFG Equities Investment ενεργούν ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ για τον εν λόγω διαγωνισμό. Σε ότι αφορά το τίμημα για την άδεια πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό μπορεί να κυμανθεί από 300 έως 500 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε το άρθρο «Προέγκριση και στους τρεις για τα κρατικά λαχεία» στην πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ της Μελίνας Καλαμπόκα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ