Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ Πρακτορείο ΟΠΑΠ από πρωταγωνιστές στα τυχερά παιχνίδια ουραγοί! Εκτόξευση τζίρου για τις διαδικτυακές εταιρείες!

Πρακτορείο ΟΠΑΠ από πρωταγωνιστές στα τυχερά παιχνίδια ουραγοί! Εκτόξευση τζίρου για τις διαδικτυακές εταιρείες!

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 3 λεπτά
Εκτόξευση τζίρου και μικτών κερδών σε διαδίκτυο με 14,1 δις. ευρώ και 718 εκατ. ευρώ

Όλοι οι ανταγωνιστές σου στο ίντερνετ διαφημίζονται ασταμάτητα

Συγκεκριμένα, ο ΟΠΑΠ εκτιμάται να κλείσει το 2021 με μικτά κέρδη 951,5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 865,7 αφορούν τα πρακτορεία και τα υπόλοιπα κρατικά λαχεία και ιππόδρομο.
Δεδομένου ότι, η Stoiximan (Κaizen) κατέχει μερίδιο 49% της διαδικτυακής αγοράς τότε προστίθενται άλλα 351,8 εκατ.,ευρώ μικτά κέρδη, (Η συνολική αγορά εκτιμάται σε 718 εκατ. ευρώ ) έτσι συνολικά τα μικτά κέρδη του ΟΠΑΠ (αφαιρουμένων των ποσών που διανέμονται στους παίκτες) εκτιμώνται σε 1,3 δισ. ευρώ.

Όλοι προσπαθούν να πάρουν τους παίκτες που έχουν τα πρακτορεία!

Θα τους αφήσεις να τους πάρουν όλους?   

Εκτόξευση των GGR στις διαδικτυακές μεταξύ 2015-2020

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Δ. Ντζανάτος από τα στοιχεία, όμως, “προκύπτουν οι αδιαμφισβήτητες τάσεις περιορισμού των επίγειων τυχερών παιγνίων και εκθετικής ανάπτυξης των διαδικτυακών.”

Είναι χαρακτηριστικό, ότι μεταξύ 2015 και 2020 τα μικτά κέρδη των διαδικτυακών αυξήθηκαν κατά 377,5% καθώς από 123 εκατ. ευρώ ανήλθαν σε 588 εκατ. το 2020 και βάσει των εκτιμήσεων το 2021, θα ανέλθουν σε 718 εκατ. ευρώ, ήτοι αύξηση 483%.

Κάνε το πρακτορείο σου πιο ανταγωνιστικό στο ιντερνετ σήμερα που μπορείς και ανανέωσε τους πελάτες σου με νέους!

Με άλλα λόγια, όπως φαίνεται και απο τον πίνακα 1 από το 2016 οι παίκτες μετακινούνται από τα επίγεια παιχνίδια προς τις στοιχηματικές εταιρείες του διαδικτύου, ύστερα και από την πρόσφατη αδειοδότηση των εταιρειών που έθεσε τέρμα στο προηγούμενο προσωρινό καθεστώς.
Σε επίπεδο κύκλου εργασιών, η εκτίμηση για τον ΟΠΑΠ το 2021 είναι ένας τζίρος 3,4 δισ. ευρώ, για τα Καζίνο 791 εκατ. ευρώ, τα κρατικά λαχεία 389 εκατ. ευρώ και ο Ιππόδρομος 22 εκατ. ευρώ.
Εκτόξευση τζίρου αναμένεται για τις διαδικτυακές εταιρείες καθώς οι εκτιμήσεις της Επιτροπής αναφέρουν συνολικό τζίρο 14,1 δισ. ευρώ, έναντι 11,5 δις. ευρώ το 2020.

Αν δεν υπάρχει το πρακτορείο σου στο ίντερνετ πως περιμένεις να σε δουν οι παίκτες ?

Τα μεγαλύτερα μερίδια στην αγορά κατέχουν κατά σειρά Kaizen ( Οπαπ ), bet365, Entain, Oπαπ και Gamart ( Νovibet).

Έσοδα Δημοσίου: 331 εκατ. ευρώ από το διαδίκτυο

Δεδομένης της κυριαρχίας των στοιχηματικών εταιρειών του διαδικτύου, τα έσοδα του Δημοσίου το2021 απο αυτές εκτιμώνται σε 331 εκατ, ευρώ ενω ο ΟΠΑΠ (επίγειο δίκτυο) αναμένεται να αποδώσει 137 εκατ. ευρώ.
Η σημαντική υποχώρηση των δικαιωμάτων από τον ΟΠΑΠ το 2021 οφείλεται στη μείωση του εισπραττόμενου ποσοστού λόγω συμβατικής δέσμευσης που άρχισε να εφαρμόζεται από τα τέλη του 2020.
Συνολικά το Δημόσιο για το 2021 εκτιμάται ότι θα έχει έσοδα 516 εκατ. ευρώ απο το σύνολο της αγοράς.

Με το app.masterbet.gr το πρακτορείο σου θα βρίσκεται στα κινητά των παικτών της περιοχής σου!

Υποστελέχωση – μειωμένος προϋπολογισμός

Ο έλεγχος, όμως, αυτής της αγοράς – με ετήσιο κύκλο εργασιών 18,6 δις. ευρώ – πραγματοποιείται με ελάχιστο προσωπικό καθώς από τα 173 άτομα το 2014, στα τέλη του 2021 η Επιτροπή είχε μόλις 40 άτομα.
Δηλαδή, ενω η αγορά έχει αναπτυχθεί πολλαπλάσια σε σχέση με το 2016, το προσωπικό αντί να αυξηθεί μειώνεται καθώς οι περισσότεροι μέχρι τώρα ήταν αποσπασμένοι.
Εκτός, από την υποστελέχωση το δεύτερο και ίσως κρισιμότερο θέμα είναι οι αμοιβές καθώς ο προϋπολογισμός της Επιτροπής ανέρχεται σε 1,2 εκατ ευρώ.

Έχεις πρακτορείο?
Ακόμα να δοκιμάσεις την εφαρμογή του πράκτορα στο κινητό σου? 

Μπες με το κινητό σου στο app.masterbet.gr  και θα δεις!

Το σύνολο των μελών της Eπιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής διατύπωσε ερωτήματα για τον περιορισμό των κοινωνικών επιπτώσεων των τυχερών παιγνίων και την ενίσχυση του εποπτικού και ελεγκτικού έργου της ΕΕΕΠ.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΕΕΕΠ δήλωσε ότι, με στόχο την προστασία του κοινωνικού συνόλου και ιδιαίτερα των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού σχεδιάζεται να βελτιωθεί η αντιμετώπιση των κοινωνικών επιπτώσεων που επιφέρει η μη λελογισμένη συμμετοχή στα τυχερά παίγνια βάσει επιστημονικής προσέγγισης και αξιοποίησης του εγχώριου δυναμικού και της διεθνούς εμπειρίας.

Δημήτρης Παφίλας
[email protected]
www.bankingnews.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Κυριαρχία ΟΠΑΠ σε επίγειο στοιχηματισμό και διαδίκτυο – Έσοδα Δημοσίου 331 εκατ. από το διαδίκτυο” στην πηγή :https://www.bankingnews.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ