Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠ Ποιοι θα χτυπηθούν για «φρουτάκια» και e-τζόγο

Ποιοι θα χτυπηθούν για «φρουτάκια» και e-τζόγο

από
Μόνο 2 λεπτά

Ελληνικοί και ξένοι επιχειρηματικοί όμιλοι, μεταξύ των οποίων και ο ΟΠΑΠ, παίρνουν «θέση μάχης» προκειμένου να διεκδικήσουν μια θέση στην απελευθερωμένη αγορά των τυχερών παιχνιδιών συμμετέχοντας είτε στον διαγωνισμό για τα «φρουτάκια» είτε στη διεκδίκηση αδειών για τον διαδικτυακό τζόγο.

Η διαβούλευση για το νομοσχέδιο που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση τελείωσε την περασμένη Δευτέρα και τώρα τον λόγο έχουν οι Βρυξέλλες όπου θα σταλεί προς έγκριση. Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι η άντληση άνω του 1 δισ. ευρώ την τριετία 2011-2013.
Στην κατηγορία των παιχνιδομηχανών (VLTs) αναμένεται να καταθέσουν προσφορές ο ΟΠΑΠ, η lntralot και η ιταλική Lotommatica.
Επίσης, ενδιαφέρον εκτιμάται ότι θα εκδηλώσει και ο κ. Δ. Μελισσανίδης, ο οποίος διαθέτει και τα απαιτούμενα κεφάλαια, αλλά και το δίκτυο μέσω των πρατηρίων υγρών καυσίμων της Aegean – δεχομένως μάλιστα και σε συνεργασία με άλλους επιχειρηματίες.
Η δεύτερη κατηγορία του νομιμοποιούμενου τζόγου αφορά τον τζόγο μέσω του Διαδικτύου. Σε αυτή την περίπτωση αναμένεται να συμμετάσχει και πάλι ο ΟΠΑΠ και η lntralot και να στήσουν τους δικούς τους ιστοτόπους τυχερών παιχνιδιών – αν και οι πράκτορες του ΟΠΑΠ αντιδρούν σε αυτό το ενδεχόμενο, αλλά από τη διοίκηση του Οργανισμού υποστηρίζουν ότι δεν μπορούν να αποκλείσουν αυτή την εξέλιξη. Ενδιαφέρον εκτιμάται ότι θα εκδηλώσουν όλοι οι μεγάλοι παίκτες που σήμερα δραστηριοποιούνται σε ιστοτόπους που φέρουν την ένδειξη, com, όπως είναι η Bwin, η Bet Fair και η Land Brakes, παρά το γεγονός ότι δεν συμφωνούν με τη φορολογία 6% επί των εσόδων.
Αλλοι επιχειρηματίες που σκοπεύουν να δραστηριοποιηθούν είναι ο κ. Δ. Κοντομηνάς, επίσημος αντιπρόσωπος στην ελληνική αγορά της βρετανικής στοιχηματικής William Hill, ενώ ενδέχεται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον οι οικογένειες Βαρδινογιάννη και Μπόμπολα.
Επίσης, υπάρχουν δύο εταιρείες που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών και ήδη δραστηριοποιούνται στην αγορά των τυχερών παιχνιδιών στο Διαδίκτυο.
Η μία είναι η Centric του κ. Ροδόλφου Οντονι, η οποία έχει συμβόλαιο συνεργασίας με τη διεθνή στοιχηματική εταιρεία Sporting Bet. Η άλλη είναι η πρώην Ζήνων και νυν Avenir, με έδρα την Ελλάδα, αλλά με τα έσοδα της να προέρχονται αποκλειστικά από την κυπριακή αγορά. Τα στελέχη της σε ανύποπτο χρόνο έχουν δηλώσει ότι σκοπεύουν να δραστηριοποιηθούν και στην Ελλάδα, όταν φυσικά ανοίξει η αγορά.

 Οι κανόνες του παιχνιδιού Για τα «φρουτάκια»4-10 άδειες μετά από πλειοδοτικό διαγωνισμό για 25.000 μηχανάκια 10 λαπά – €5 εύρος στοιχημαπσμού 80% τουλάχιστον θα είναι η απόδοση στους παίκτες 5.000 επιπλέον μηχανάκια θα λειτουργήσουν με άδειες περιορισμένης κλίμακας

Για τoν διαδικτυακό τζόγο 15-50 άδειες μετά από διεθνή διαγωνισμό 5 έτη θα είναι η διάρκεια των αδειών 6% φόρος επί του κύκλου εργασιών gr κατάληξη στην ονομασία οφείλουν να έχουν οι ιστότοποι

Πηγή: Το Βήμα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ