Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Πιέζει η Νeurosoft τον ΟΠΑΠ για συνεργασία

Πιέζει η Νeurosoft τον ΟΠΑΠ για συνεργασία

από
Μόνο 2 λεπτά

Νέες business στον ΟΠΑΠ, ελπίζοντας, όπως όλα δείχνουν, ξανά στις «πλάτες» της ΝΔ, ετοιμάζει ο γνωστός παράγοντας

του ποδοσφαίρου και δη της ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο μεγαλομέτοχος της εισηγμένης στην αγορά ΑΙΜ του Μιλάνο εταιρείας Neurosoft επιθυμεί αυτήν την περίοδο να εμπλέξει ακόμα περισσότερο τον ΟΠΑΠ στις δουλειές του, πιέζοντας τη νέα διοίκηση Λουρόπουλου για επέκταση των έργων της επιχείρησης του σε επίπεδο λογισμικού στοιχηματισμού και αποδόσεων.

Ήδη, ο γνωστός παράγοντας έχει διαμηνύσει μέσω τρίτων στον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΠΑΠ, κ. Κώστα Λουρόπουλο, πως θα πρέπει να υπάρξει επέκταση των εργασιών της Neurosoft εντός των επόμενων ημερών, όμως έχουν υπάρξει μεγάλες αντιδράσεις σε επίπεδο της κρατικού ενδιαφέροντος εταιρείας.

Κι αυτό, διότι ήδη στον ΟΠΑΠ αρκετά είναι τα στελέχη που θεωρούν πως η Neurosoft δεν παρέχει τις υπηρεσίες στο επίπεδο που έχει υποσχεθεί.

Παράλληλα, όμως και η νέα ηγεσία του ΟΠΑΠ δεν θέλει να συνδέσει το όνομα της με τον επιχειρηματία, ο οποίος πούλησε με αδιαφανείς διαδικασίες επί των ημερών του Κώστα Καραμανλή ποσοστό 30% της Neurosoft, χάρη στις σχέσεις του με τον τότε διευθύνοντα σύμβουλο Χρήστο Χατζηεμμανουήλ.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε μάλιστα πως μέλος του ΔΣ της εταιρείας software Νeurosoft υπήρξε ο εξάδελφος της Νατάσας Παζαΐτη – Καραμανλή και τέως διευθύνων σύμβουλος του Invest in Greece, Δημήτρης Παζαΐτης. Για την υπόθεση αυτή μάλιστα καταγγελίες είχαν φέρει στο φως 38 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τους υπουργούς Πολιτισμού, Οικονομικών και Δικαιοσύνης.

Οι βουλευτές είχαν υποστηρίξει πως το τίμημα των 11,520 εκατ. ευρώ που πλήρωσε ο ΟΠΑΠ για να αποκτήσει (μέσω κυπριακών θυγατρικών) το 36% της Neurosoft Α.Ε. διογκώθηκε τεχνητά μέσω σειράς απευθείας ανάθεσης έργων αξίας άνω των 3.500.000 ευρώ από το 2004 μέχρι το 2008, ώστε να αυξηθεί η αποτίμηση της επιχείρησης και να «δικαιολογηθεί» η εξαγορά.

Σημειώνεται πως το 100% της Neurosoft αποτιμήθηκε προς 36 εκατ. ευρώ, ποσό που θεωρείται υπέρογκο, δεδομένου πως η εταιρεία είχε το 2007 έσοδα 1,6 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 180.000 ευρώ.

Διαβάστε το άρθρο «Πιέζει η Νeurosoft τον ΟΠΑΠ» στην πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ