Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Παραπλανούσαν ΟΠΑΠ και υπαλλήλους

Παραπλανούσαν ΟΠΑΠ και υπαλλήλους

από
Μόνο 2 λεπτά

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα στοιχεία της δικογραφίας, προκύπτει ότι οι κατηγορούμενοι δεν δρούσαν ως μέλη μιας ομάδας, αλλά τριών. Διευθυντικό ρόλο σε αυτές φέρονται ότι είχαν οι Στ. Ψωμιάδης,

Γ. Τσακογιάννης και Αχ. Μπέος, ο συνήγορος του οποίου χαρακτήρισε το κατηγορητήριο ασαφές και αόριστο.Ειδικότερα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι τρεις επικεφαλής φέρονται ότι από το 2008 μέχρι και σήμερα από κοινού διηύθυναν ομάδες με διαρκή δράση με τουλάχιστον τρία πρόσωπα (οργάνωση) με επιδίωξη τη διάπραξη κακουργημάτων, όπως εκβιάσεις, απάτες κ.λπ., για προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Φέρονται ότι έδιναν εντολή σε τρίτους παράνομους πράκτορες, μέλη της οργάνωσης, να πηγαίνουν σε πρακτορεία ΟΠΑΠ και να παριστάνουν ψευδώς ότι έπαιζαν το παιχνίδι «Πάμε Στοίχημα», τηρώντας – υποτίθεται – τους κανονισμούς του παιχνιδιού, δηλώνοντας, δηλαδή, ότι δεν γνωρίζουν εκ των προτέρων το αποτέλεσμα του ποδοσφαιρικού αγώνα.

Έτσι παραπλανούσαν τους υπαλλήλους των πρακτορείων, που παραλάμβαναν τα δελτία προκαθορισμένης απόδοσης. Δεν γνώριζαν οι υπάλληλοι ότι οι αγώνες, που έπαιζαν οι συγκεκριμένοι «παίκτες», ήταν χειραγωγημένοι.

Επίσης, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρονται ότι απειλούσαν ποδοσφαιριστές, να διαπράξουν την απάτη (2008-2011). Τους απειλούσαν και τους εκβίαζαν ότι δεν θα τους καταβάλουν τα δεδουλευμένα. Οι παράγοντες, που ασκούσαν τις απειλές σε βάρος των ποδοσφαιριστών, έρχονταν οι ίδιοι σε επαφή μαζί τους ή μέσω τρίτων.

Τους μεγαλοπαράγοντες εμφανίζει το κατηγορητήριο και ως ηθικούς αυτουργούς, αφού με πειθώ και φορτικότητα εξανάγκαζαν να διαπράξουν απάτη οι τρίτοι παράνομοι, πράκτορες και μέλη της οργάνωσης, δηλώνοντας ότι δεν γνώριζαν εκ των προτέρων την απόδοση των στημένων παιχνιδιών.

 

Επίσης, οι τρεις φέρονται ότι έδιναν σε αθλητές, διαιτητές ή διοικητικούς παράγοντες παροχές και υποσχέσεις για να τους «φέρνουν» τα επιθυμητά αποτελέσματα στους στημένους αγώνες, ενώ ως ηθικοί αυτουργοί προκαλούσαν σε τρίτους την απόφαση να παίζουν διαδικτυακά στοιχήματα σε εταιρείες του εξωτερικού στους στημένους αγώνες.


Κατά το κατηγορητήριο οι κατηγορούμενοι εισέπραξαν από τις εγκληματικές δραστηριότητες μεγάλα ποσά, προβαίνοντας παράλληλα και στην απόκρυψη ή συγκάλυψη της αλήθειας. Η περιουσία αυτή προερχόταν από εγκληματικές δραστηριότητες ή από τη συμμετοχή τους στο κύκλωμα, αγοράζοντας κερδισμένα δελτία ή λαμβάνοντας βεβαιώσεις κερδών από τον ΟΠΑΠ για να νομιμοποιήσουν τα κέρδη τους από το παράνομο στοίχημα στην Ελλάδα.

Επίσης, κατά τις ίδιες πληροφορίες, στην υπόθεση εμπλέκεται και διεθνής μπασκετμπολίστας, ο οποίος φέρεται σε τηλεφωνική επικοινωνία με μεγαλοπαράγοντα επαρχιακής ΠΑΕ να εξασφαλίζει απαγορευμένες ουσίες, τις οποίες μάλιστα ο ίδιος παράγοντας φέρεται να εξασφάλιζε και για τους ποδοσφαιριστές της ομάδας του.

 

Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ