Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Παρέμβαση της ΟΠΑΠ Α.Ε. προς το ΥΠΟΙΚ και την ΕΛ. ΑΣ.

Παρέμβαση της ΟΠΑΠ Α.Ε. προς το ΥΠΟΙΚ και την ΕΛ. ΑΣ.

από
Μόνο 2 λεπτά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : Παρέμβαση της ΟΠΑΠ Α.Ε. προς το Υπουργείο Οικονομικών και την ΕΛ. ΑΣ. για την παράνομη σύσταση και λειτουργία

καταστημάτων διεξαγωγής τυχερών παιγνίων (Internet cafe). Την άμεση και ορθή εφαρμογή της πρόσφατης ερμηνευτικής εγκυκλίου της νομοθεσίας για τη ρύθμιση της αγοράς παιγνίων του Υπουργείου Οικονομικών με την οποία παρέχονται διευκρινήσεις ως προς την εφαρμογή του ν. 4002/2011 ζήτησε με παράσταση, αλλά και εγγράφως, ο Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Α.Ε. Γιάννης Σπανουδάκης από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου και  τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο.

Η εγκύκλιος αυτή, η οποία αναρτήθηκε για πρώτη φορά στο σύστημα «Διαύγεια» τη 18η Απριλίου περιείχε εσφαλμένες αναφορές στη σύσταση και λειτουργία καταστημάτων διεξαγωγής τυχερών παιγνίων, τα οποία διαθέτει στην ελληνική αγορά μόνο η ΟΠΑΠ Α.Ε., κατά αποκλειστικότητα. Η εγκύκλιος αυτή ανακλήθηκε και αναρτήθηκε εκ νέου, διορθωμένη, λίγες μέρες αργότερα, δηλαδή την 27η Απριλίου.


Επισημαίνεται ότι το τελευταίο διάστημα και εξαιτίας αυτών των εσφαλμένων αναφορών και διατυπώσεων του αρχικού κειμένου της ερμηνευτικής αυτής εγκυκλίου δημιουργήθηκε σύγχυση μεταξύ και των μελών της Ελληνικής Αστυνομίας, αναφορικά με τον προσδιορισμό των τυχερών παιχνιδιών που προσφέρονται παρανόμως στη χώρα μας, με συνέπεια αφενός την πλημμελή εφαρμογή του νόμου 4002/2011 και αφετέρου τη ζημία των συμφερόντων της ΟΠΑΠΑΕ.


Ήδη, η εγκύκλιος αυτή, όπως επισημάνθηκε, έχει ανακληθεί και έχει αντικατασταθεί από νέα με σαφές περιεχόμενο, η οποία θα πρέπει να εφαρμοστεί σωστά και συστηματικά από όλες τις αρμόδιες αρχές – κυρίως  όμως από την Ελληνική Αστυνομία.
0 Αρχηγός της ΕΛΑΣ διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο Δ.Σ. & Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΠΑΠ Α.Ε. ότι η νέα εγκύκλιος διαβιβάζεται σε όλες τις ανά τη χώρα αστυνομικές αρχές και συνοδεύεται από διαταγή του περί άμεσης εφαρμογής.


Σημειώνουμε ότι παρά την προσωρινή σύγχυση που προκλήθηκε, οι αστυνομικές αρχές συνέχισαν και τον Μάιο τις έρευνες τους για τον εντοπισμό παράνομων τυχερών παιχνιδιών, με συνέπεια να γίνουν συνολικά 62 επιτυχείς επεμβάσεις σε διάφορες περιοχές, κατά τις οποίες συνελήφθησαν 310 άτομα και κατασχέθηκαν 604 μηχανήματα.
Συνολικά, από την 1 η Ιανουαρίου έως τέλος Μαΐου, σε όλη τη χώρα έγιναν από την αστυνομία πάνω από 400 επιτυχείς επεμβάσεις, συνελήφθησαν πάνω από 2.000 άτομα και κατασχέθηκαν περισσότερα από 4.200 μηχανήματα.

Τα αναλυτικά στοιχεία έχουν ως εξής


Ιανουάριος: 127 ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ—633 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ-1082 ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ

Φεβρουάριος: 90 ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ-453ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ-781 ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ

Μάρτιος: 81 ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ-575 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ-1120 ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ

Απρίλιος: 69 ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ -310 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ – 675 ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ

Μάιος: 62 ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ – 310 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ – 604 ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΑΠ Α. Ε.

Διαβάστε το άρθρο «ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Παρέμβαση της ΟΠΑΠ Α.Ε. προς το Υπουργείο Οικονομικών και την ΕΛ. ΑΣ.» στην πηγή: KINGBET

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ