Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Παρέμβαση Κομισιόν υπέρ του online τζόγου

Παρέμβαση Κομισιόν υπέρ του online τζόγου

από
Μόνο < 1 λεπτό

Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΗΣ κυβέρνησης να αφήσει εκτός παιχνιδιού τον online τζόγο στην Ελλάδα για χάρη του ΟΠΑΠ μάλλον

δεν θα γίνει πραγματικότητα. Η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) είχε ορίσει (ως ημερομηνία διακοπής του ιντερνετικού στοιχήματος στην Ελλάδα την 5η Δεκεμβρίου.


Ομοίως, ακούγεται έντονα ότι η Κομισιόν θα μπλοκάρει τη σχετική απόφαση.
Τι ακριβώς μεσολάβησε; Η έντονη διαμαρτυρία της RGA, της ένωσης επιχειρήσεων διαδικτυακού στοιχηματισμού. Σε αυτήν συμμετέχουν 38 από τις μεγαλύτερες εταιρείας παγκοσμίου, εκ των οποίων οι περισσότερε5 δραστηριοποιούνται και στη χώρα μας.

Μάλιστα, σε αρκετές απ’ αυτές, «εκπρόσωποι» είναι διακεκριμένοι επιχειρηματίας. Οι «κολοσσοί» του χώρου, λοιπόν, δεν είχαν προλάβει, ή μπορέσει, να πάρουν άδειες από το ελληνικό κράτος, κάτι που είχε συμβεί με 24 εταιρείας μετρίου ή ανύπαρκτου βεληνεκάτις.
Αν η Κομισιόν παρέμβει, κάτι που θεωρείται σχεδόν σίγουρο, τότε και στις 6 Δεκεμβρίου οι Έλληνες παίκτες θα μπορούν να στοιχηματίζουν και να παίζουν τυχερά παιχνίδια κανονικά, όπως κάνουν και σήμερα.


Στους κύκλους των εταιρειών στοιχημάτων και γενικά στην… πιάτσα, λέγεται πως η ΕΕΕΠ δεν είχε απώτερο σκοπό να «μπλοκάρει» τις ξένες εταιρείες για πάντα, αλλά απλά να «σπρώξει» όσο το δυνατόν πιο ακριβά, την πώληση των μετοχών του ΟΠΑΠ. Κάτι που είναι προγραμματισμένο να γίνει το προσεχές διάστημα.

Διαβάστε το άρθρο «Παρέμβαση Κομισιόν υπέρ του online τζόγου» στην πηγή: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ