Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠ Πάνω από δέκα συλλήψεις την ημέρα για «φρουτάκια»

Πάνω από δέκα συλλήψεις την ημέρα για «φρουτάκια»

από
Μόνο 2 λεπτά

Όσο το υπουργείο Οικονομίας  καθυστερεί να λύσει το θέμα με τα «νόμιμα φρουτάκια», τεράστια είναι τα διαφυγόντα κέρ­δη από τον παράνομο τζόγο, όπως  προ­κύπτει από στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. Καθη­μερινά συλλαμβάνονται πάνω από 10 άτομα, τρία από τα οποία στην Αττική, κα­τά τη διάρκεια αστυνομικών επιχειρήσε­ων για την πάταξη του παράνομου τζόγου.

Για το ίδιο χρο­νικό διάστημα το 2009 συνελήφθησαν 2.997 και το 2008 3.983 άτομα.

Ενώ λοιπόν η πολιτεία δεν ξεκαθαρίσει ακόμα ποια λύση θα δώσει στα λεγόμενα «φρουτάκια», η αστυνομία συνεχίζει τη δουλειά της.

Όπως περιγράφουν αστυνομικοί που ε­μπλέκονται με το αντικείμενο, η διαδικασία για τον εντοπισμό χώρων όπου έχουν εγκατασταθεί παράνομα «φρουτάκια» θυ­μίζει πλέον ρουτίνα, καθώς αρκετοί από τους δράστες είναι γνωστοί εδώ και χρό­νια στις αρχές. Πολλά τέτοια καταστήμα­τα, υπό τον μανδύα του Ιντερνετ καφέ ή καφετέριας, βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας. «Τα περισσότερα μαγαζιά μας εί­ναι ήδη γνωστά, Κάνουμε και ξανακάνουμε επιχειρήσει συλλαμβάνοντας “αυτοφωρράκηδες»  τους οποίους ξαναπιάνουμε την άλλη μέρα.

Στην πραγματικότητα, η ουσιαστική ζημιά που επιφέρουμε σε αυτές τις επιχειρήσεις είναι οι, έστω και προσωρινές, κατασχέσει των μηχανημάτων που χρησιμοποιούν», σχολίασε αστυνομικός.

Για την ακρίβεια, στο 11μηνο του 2010 οι αρχές κατάσχεσαν 11.576 μηχα­νήματα που χρησιμοποιήθηκαν για πα­ράνομα παιχνίδια, είτε επρόκειτο για ε­ξειδικευμένα μηχανήματα είτε για υπολογιστές που έχουν διαμορφωθεί γι’ αυτή τη δουλειά.

Οι κατασχέσεις μηχανημάτων για τις περιόδους του 2009 και 2008 ήταν 13.703 και 13.414 αντίστοιχα.

Προ­κειμένου να γλιτώσουν τις «επενδύσεις» τους, οι ιδιοκτήτες τέτοιων χώρων αγοράζουν ογκώδη και βαριά μηχανήματα, ο­πότε η αστυνομία  τα σφραγίζει α­ντί να τα κατάσχει, καθώς δεν μπορεί να τα κουβαλήσει !!!!

«Έχει ακουστεί ότι τα “φρουτάκια” θα γίνουν νόμιμα.

 Είμαι σίγουρος ότι στο τέλος θα περάσει όλη η ιστορία στα χέρια με­γάλων εταιρειών». Αυτή είναι η άποψη ε­πιχειρηματία που διαθέτει ένα τέτοιο κα­τάστημα στο κέντρο της Αθήνας.

Διαφυγόντα κέρδη

Στην πραγματικότητα, τα χρήματα που θα μπορούσαν να εισρεύσουν στα ταμεία του ελληνικού Δημοσίου από τη νομιμο­ποίηση και τη φορολόγηση τυχερών παι­γνίων είναι αρκετά.

 Ενδεικτικά, το 11μηνο του 2010 τα χρήματα που κατάσχεσε η αστυνομία στο πλαίσιο τέτοιων επιχει­ρήσεων ήταν 424.298 ευρώ. Στην προ κρίσης εποχή, τα διαφυγόντα κέρδη ήταν πο­λύ περισσότερα. Το 2008 τα κατασχεμένα χρήματα έφτασαν τα 2 εκατομμύρια ευρώ. Τα περισσότερα από αυτά βρέθηκαν εντός «κουλοχέρηδων» σε κέρματα.

Πηγή : ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

 Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία 3.116 άτομα συνελήφθησαν πανελλαδικά με συγκεκριμένες κατηγορίες κατά τους πρώτους 11 μήνες του 2010.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ