Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Πάνε για Στοίχημα Βαρδινογιάννης- Κόκκαλης;

Πάνε για Στοίχημα Βαρδινογιάννης- Κόκκαλης;

από
Μόνο 4 λεπτά

Πριν από ακριβώς έναν χρόνο (12.9.2010) στη στήλη «Έξω Αριστερά» ετίθετο το ερώτημα: «Κρύβεται άραγε κάτι άλλο… συμφεροντοσκοπικό πίσω από την κίνηση του κ.Γιάννη Βαρδινογιάννη να κάνει πρόταση δωρεάν παραχώρησης

στους κκ. Ανδρέα Βγενόπουλο και Νικόλα Πατέρα του 25% (από το 54,71%) των μετοχών της οικογένειας Βαρδινογιάννη στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά και την προηγηθείσα μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Ολυμπιακός από τον κ. Σωκράτη Κόκκαλη στον κ.Βαγγέλη Μαρινάκη;».

Αφορμή η φημολογία που εντάθηκε τότε στην ποδοσφαιρική πιάτσα (και όχι μόνο), ότι οι δύο ισχυροί παράγοντες έσπευσαν να «ξεφορτωθούν» την ιδιοκτησία των αντίστοιχων ΠΑΕ προκειμένου να διεκδικήσουν μια από τις 3-4 άδειες για το διαδικτυακό Στοίχημα, τις οποίες θα βγάλει σε δημοπρασία το Ελληνικό Δημόσιο, καθώς εικαζόταν ότι θα υπάρχει ασυμβίβαστο να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά στο διαδικτυακό Στοίχημα όντας ταυτόχρονα μεγαλομέτοχοι αθλητικών ΑΕ.

Η ίδια φημολογία κυκλοφορεί εκ νέου τώρα με αφορμή την ανακοίνωση από τον κ. Ι. Βαρδινογιάννη ότι η οικογένειά του αποχωρεί οριστικά και συνολικά από την ΠΑΕ ΠΑΟ καθιστώντας (επί του παρόντος) «αδρανές» το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της.

Μάλιστα, στην τωρινή της εκδοχή η σχετική σεναριολογία επεκτείνεται μιλώντας και για πρόθεση ή και σχέδιο της οικογένειας Βαρδινογιάννη κατά το πιο προχωρημένο σενάριο, από κοινού με τον κ. Σ. Κόκκαλη – να μπουν στο κόλπο (εξ)αγοράς της ΟΠΑΠ ΑΕ. Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του λεγόμενου Μεσοπρόθεσμου η αποκρατικοποίηση (σε ποσοστό 34%) του ΟΠΑΠ έχει ενταχθεί να δρομολογηθεί στο τέταρτο τρίμηνο του 2011.

Το αν και σε ποιον βαθμό η εν λόγω φημολογία έχει βάση ή αποτελεί ένα ακόμη αποκύημα συνωμοσιολογίας θα φανεί στην πράξη, όταν δρομολογηθούν οι διαδικασίες δημοπρασίας-απόκτησης των αδειών για το διαδικτυακό Στοίχημα και πώλησης του ΟΠΑΠ. Στη φωτογραφία οι κκ.Ι.Βαρδινογιάννης (δεξιά) και Σ. Κόκκαλης ανταλλάσσουν χειραψία σε συνάντησή τους στην πάλαι ποτέ ΕΠΑΕ.

Οι διαιτητές και η… τρόικα

Η χάρη της περιβόητης τρόικας έφτασε ως το «διοριστήριο κατάταξης» το οποίο κλήθηκαν να υπογράψουν οι διαιτητές προκειμένου να αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. «Διά του παρόντος συμφωνείτε ότι αναλαμβάνετε την ευθύνη για οποιονδήποτε φόρο εισοδήματος ή εθνική ασφάλιση ή παρόμοια συνεισφορά που είναι απαιτητή και αφορά απολαβές σας για αγώνες ή έξοδα που έχετε να λάβετε κατά τη διάρκεια και εξαιτίας του διορισμού σας» αναφέρει, μεταξύ άλλων, το διοριστήριο. Τον φόρο εισοδήματος τον ξέρουμε, την έκτακτη απαιτητή εισφορά οσονούπω θα τη μάθουμε, τι μέρος του λόγου είναι, αλήθεια, η «εθνική ασφάλιση»;

Με φερμουάρ και βουλοκέρι…

Για να γίνει κάποιος διαιτητής Σούπερ Λίγκας δεν αρκεί, φυσικά, να αποδέχεται ότι θα καταβάλει τον φόρο εισοδήματος. Οφείλει επίσης να κλείνει τα μάτια του, να βουλώνει τα αφτιά του, να ράβει το στόμα του, να κρατάει μυστικά από τη γυναίκα του κ.λπ. κ.λπ. «Δεν επιτρέπεται να αποκαλύψετε, να κάνετε δημόσια δήλωση, ή με οποιονδήποτε άλλον τρόπο να κοινοποιήσετε σε τρίτο πρόσωπο οποιαδήποτε πληροφορία ή γνώμη που σχετίζεται με τις πρακτικές της ΕΠΟ, τη λειτουργία, τα οικονομικά ή τις συναλλαγές της, που υπέπεσαν στην αντίληψή σας» αναφέρεται στο «διοριστήριο κατάταξης». Μήπως, εκτός των άλλων, και η λογική τού «όσο περισσότερα στόματα κλειστά τόσο το καλύτερο» είναι που οδήγησε την ΕΠΟ (και τη διαιτησία της) σε υψηλούς δείκτες αναξιοπιστίας και ανυποληψίας;

Και στη μέση ο ΓΓΑ Μπιτσαξής

Σε σύσκεψη εργασίας στις 21 Σεπτεμβρίου, στην οποία θα συμμετάσχει και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού κ. Πάνος Μπιτσαξής, έχουν κληθεί τα μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ). Η σημασία της σύσκεψης υποδηλώνεται και από το γεγονός ότι σε αυτήν θα συμμετάσχουν και πρόεδροι ομοσπονδιών που δεν είναι μέλη της ολομέλειας της ΕΟΕ. Οι επικεφαλής των ομοσπονδιών βρίσκονται σε αναβρασμό μετά την ανεπίσημη ενημέρωση από τη ΓΓΑ ότι οι επιχορηγήσεις τους για το 2011 περικόπτονται κατά 50% λόγω της απόφασης του υπουργείου Οικονομικών να περικόψει 52 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό της ΓΓΑ. Από την πλευρά του ο κ. Μπιτσαξής διαμηνύει ότι δίνει μάχη για να αποσυρθεί η απόφαση, αλλά αν δεν έχει καλά νέα θα βρεθεί μπροστά σε μια πρωτοφανή κατάσταση.

Προς κατάργηση εθνικών ομάδων

Ήδη η ομοσπονδία χάντμπολ προσανατολίζεται στη μη συμμετοχή εθνικών ομάδων σε διεθνείς διοργανώσεις, ενώ υπάρχουν και διοικήσεις, όπως του ΣΕΓΑΣ, που φέρονται διατεθειμένες να παραιτηθούν παραδίδοντας τα… κλειδιά στη ΓΓΑ. Ακόμη υπάρχουν σκέψεις για απολύσεις προσωπικού με το (βάσιμο) αιτιολογικό ότι η αθλητική δραστηριότητα των ομοσπονδιών θα ελαχιστοποιηθεί. Παράδειγμα η ομοσπονδία πινγκ πονγκ που αναμένεται να προχωρήσει στην κατάργηση του Κυπέλλου Ελλάδας ενώ εξετάζει την παραίτηση από τον τελικό της Β΄ Κατηγορίας της Ευρωπαϊκής Λίγκας όπου η εθνική ομάδα ύστερα από προσπάθειες τεσσάρων ετών θα διεκδικούσε την άνοδο στην ελίτ της Ευρώπης με αντίπαλο την Τουρκία.

Ο Sokratis και η φανέλα του…

Τα 16 γράμματα του επωνύμου του με λατινικούς χαρακτήρες ( Ρapastathopoulos ) δεν χωρούν στο πίσω μέρος της φανέλας τού Σωκράτη Παπασταθόπουλου, ενώ και οι τηλεσχολιαστές και οι εκφωνητές των γερμανικών γηπέδων δυσκολεύονται να προφέρουν τον ελληνικό… σιδηρόδρομο με τις 6 συλλαβές. Ετσι ο διεθνής αμυντικός της Βέρντερ Βρέμης θα φοράει πλέον φανέλα όπου θα αναγράφεται το όνομά του «Sokratis». Πάντως και το επώνυμο του γερμανού άσου της Μπάγερν Μονάχου Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ (στα γερμανικά Schweinsteiger ) δεν είναι πολύ μικρότερο…

Ποικίλα σχόλια προκάλεσε η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών στην περιλάλητη υπόθεση του δηλωθέντος τροχαίου την παραμονή της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 2004. Για το επίμαχο τροχαίο που είχε χαρακτηριστεί «μαϊμού» κατά την προανακριτική διαδικασία, το Εφετείο αθώωσε τους καταδικασθέντες σε πρώτο βαθμό ολυμπιονίκες του στίβου Κώστα Κεντέρη και Κατερίνα Θάνου, τον τότε προπονητή τους Χρήστο Τζέκο και τους συγκατηγορουμένους τους, επτά γιατρούς του ΚΑΤ και δύο μάρτυρες που είχαν παρουσιαστεί ως αυτόπτες σε εκείνο το θρίλερ της 12ης Αυγούστου 2004.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο τους είχε κρίνει ενόχους θεωρώντας ότι το τροχαίο δεν έγινε ποτέ, τουτέστιν ήταν σκηνοθετημένο. Όμως το Εφετείο αποφάνθηκε «αθώοι» κρίνοντας ότι οι ενδείξεις δεν έγιναν αποδείξεις στο ακροατήριο, όπως υποστήριξε και ο εισαγγελέας της έδρας Γαληνός Μπρης. Οι κατηγορίες ήταν για «ψευδορκία και ψευδή αναφορά στις Αρχές», ενώ ο εικονιζόμενος Χρ. Τζέκος διωκόταν και για «προμήθεια, εισαγωγή και κατοχή απαγορευμένων ουσιών». Γι΄ αυτή τη δεύτερη κατηγορία κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή. Το (αναπάντητο) ερώτημα που προκύπτει εν προκειμένω είναι το εξής: εφόσον ο προπονητής Τζέκος εισήγαγε (και με τη δικαστική βούλα) απαγορευμένες αναβολικές ουσίες ντόπινγκ, ποιος τις έπαιρνε; Ο φούφουτος;

Διαβάστε το άρθρο «Πάνε για Στοίχημα και ΟΠΑΠ Βαρδινογιάννης- Κόκκαλης;» στην πηγή: TO BHMA

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ