Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠ Ο Σπανουδάκης ρίχνει σε πρώτη δόση τα 16.500 «φρουτάκια»

Ο Σπανουδάκης ρίχνει σε πρώτη δόση τα 16.500 «φρουτάκια»

από
Μόνο 2 λεπτά

ΕΤΟΙΜΗ να πλημμυρίσει την Ελλάδα με «φρουτάκια» είναι η διοίκηση του ΟΠΑΠ υπό τον Γ. Σπανουδάκη. Αμέσως μετά

τις εκλογές, χιλιάδες μηχανάκια (VLTs) θα στηθούν ανά την Ελλάδα, στο πλαίσιο της συμφωνίας με το Ελληνικό Δημόσιο για τις 35.000 συσκευές. Ο οργανισμός βιάζεται να εγκαταστήσει άμεσα τα 16.500 «φρουτάκια» σε υφιστάμενα πρακτορεία και νέους χώρους ανά την Ελλάδα, ενώ σε δεύτερη φάση θα επιλέξει τους υπεργολάβους για τα υπόλοιπα 18.500. Η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, στην οποία προεδρεύει ο Ευ. Γιαννακόπουλος, στενός φίλος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλου, έστειλε, με την ένδειξη «κατεπείγον», στην Κομισιόν τον κανονισμό για τα «φρουτάκια».


Με τα «φρουτάκια» καταρρέει -προς μεγάλη χαρά των ανταγωνιστών του ΟΠΑΠ- και ο μύθος σύμφωνα με τον οποίο το μονοπώλιο του οργανισμού στηρίζεται σε «ηθικούς λόγους», γιατί έτσι ελέγχεται η πρόσβαση των πολιτών στα τυχερά παιχνίδια και περιορίζεται ο κίνδυνος εθισμού τους κ.λπ.

Οι παρουσιάσεις του διευθύνοντος συμβούλου Γ. Σπανουδάκη κυκλοφορούν ήδη στις Βρυξέλλες και δείχνουν ότι δεν υπάρχει κανένας ηθικός φραγμός στις επιδιώξεις της διοίκησης.

Αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι με τα «φρουτάκια» ο ΟΠΑΠ θα επιδιώξει να προσεγγίσει νεότερης ηλικίας κοινό (σήμερα οι παίκτες είναι κυρίως άνω των 40), ότι πρόκειται να ανταγωνιστεί τα καζίνα (!) και -κυρίως- ότι θα διευρυνθεί το ωράριο, ώστε οι εθισμένοι στον τζόγο να μπορούν να παίξουν και τις ώρες που είναι κλειστά τα σημερινά πρακτορεία του οργανισμού.


Με βάση τον κανονισμό που καλείται να εγκρίνει η Κομιοιόν, οι παίκτες πρέπει να είναι τουλάχιστον 21 ετών και θα μπορούν να παίξουν μέχρι και 500 ευρώ ημερησίως με ειδική κάρτα. Το μέγιστο όριο ανά στοίχημα στα «φρουτάκια» θα είναι τα δύο ευρώ.

Διαβάστε το άρθρο «Ο Σπανουδάκης ρίχνει σε πρώτη δόση 16.500 «φρουτάκια» μετά τις εκλογές» στην πηγή: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ