Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Ο ΟΠΑΠ, ο διαγωνισμός (του Σπανουδάκη) και τα… μυστήρια!!!

Ο ΟΠΑΠ, ο διαγωνισμός (του Σπανουδάκη) και τα… μυστήρια!!!

από
Μόνο 2 λεπτά

ΠΡΩΤΟΝ, σε απάντηση του υπ. Οικονομίας σε σχετική επερώτηση στη Βουλή, ο διαγωνισμός για την ανάδειξη τεχνολογικού

παρόχου του Οργανισμού χαρακτηρίζεται από τον κ. Λουρόπουλο ως ΠΡΟΤΥΠΟ! Αν δεν καταλάβατε, πρόκειται για τον διαγωνισμό τον οποίο άνοιξε και κατακύρωσε εν μιά νυκτί ο I. Σπανουδάκης, ενέργεια η οποίο προκάλεσε, άλλωστε, και την ΑΜΕΣΗ αντικατάστασή του με ΕΝΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ! Προκαλεί, λοιπόν, τουλάχιστον ερωτήματα το να χαρακτηρίζει ο νέος διευθύνων σύμβουλος τη διαδικασία που ακολουθήθηκε ως ΠΡΟΤΥΠΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ!

ΔΕΥΤΕΡΟΝ, φημολογείται εντόνως ότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα ανελήφθη μία πρωτοβουλία από κυβερνητικούς αξιωματούχους να διερευνήσουν τις προθέσεις των ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΩΝ του ΟΠΑΠ σχετικά με τον διαγωνισμό για τον τεχνολογικό πάροχο! Λέγεται, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται, ότι κυβερνητικός παράγων συζήτησε με επιχειρηματίες, που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την απόκτηση του ΟΠΑΠ, το ενδεχόμενο να ΔΕΧΟΝΤΑΝ το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για τον τεχνολογικό πάροχο (Ιντραλότ) υπό ΤΡΕΙΣ προϋποθέσεις:

  1. Να μειωθεί ο χρόνος από 8 σε 4 χρόνια, με το επιχείρημα ότι ούτως ή άλλως η Ιντραλότ θα παραμείνει στον Οργανισμό για τα επόμενα ΔΥΟ χρόνια.
  2. Να μειωθεί το τίμημα
  3. Να αποσυρθεί από τον διαγωνισμό η υποψηφιότητα της Ιντραλότ!

Το αποτέλεσμα των διερευνητικών αυτών επαφών δεν έγινε γνωστό και δεν προκύπτει, τουλάχιστον ακόμη, εξέλιξη σε θεσμικό επίπεδο. Το βέβαιον, πάντως, είναι ότι αν οι υποψήφιοι αγοραστές του ΟΠΑΠ δέχονταν τη συμφωνία αυτή τότε λύνονταν τα χέρια του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να περάσει στην Τρόικα το ενδεχόμενο κατακύρωσης του συγκεκριμένου διαγωνισμού!

ΤΡΙΤΟΝ, έχει μεγάλο ενδιαφέρον κύριο άρθρο μεγάλης κυριακάτικης εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο θα ήταν προτιμότερο αντί ο ΟΠΑΠ να πωληθεί να υπάρξει ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑΜΙΣΘΩΣΗ, καθώς έτσι παραμένει στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου, όπου και θα περιέλθουν στο μέλλον ξανά τα κέρδη, ενώ δεν πωλείται σε χαμηλή τιμή.
Βεβαίως, η εκδοχή αυτή μπορεί να έχει μία βάση, ωστόσο σε κάθε περίπτωση εξυπηρετεί ΟΠΟΙΟΝ δεν έχει διάθεση να ΒΑΛΕΙ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ! Γιατί είναι άλλο να αγοράσεις και άλλο να μισθώσεις…

Για την ιστορία, το «σύστημα» που αντιδρά στην πώληση του ΟΠΑΠ άρχισε την ώρα που η πώληση του οργανισμού μπαίνει στην τελική ευθεία να εξαγγέλλει απεργίες (εργαζόμενοι, προποτζήδες, πράκτορες)· Τυχαίο; Δεν νομίζω….··»

Διαβάστε το άρθρο «Ο ΟΠΑΠ, ο (ΠΡΟΤΥΠΟΣ!) διαγωνισμός (του Σπανουδάκη) και τα… μυστήρια!!!» στην πηγή: ΑΞΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ