Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠ Νομιμοποιεί το “παράνομο” στοίχημα

Νομιμοποιεί το “παράνομο” στοίχημα

από
Μόνο 2 λεπτά

0 Βενιζέλος επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά ότι σ’ αυτή τη φάση τουλάχιστον δεν πωλείται ο ΟΠΑΠ και ας περιλαμβάνεται κάτι τέτοιο στον προγραμματισμό του μεσοπρόθεσμου.

Στο «ράβε ξήλωνε» όμως του νομοσχεδίου για τα τυχερά παιχνίδια μετά τις αλλαγές στα φρουτάκια που τα παίρνει κατ’ αρχήν όλα ο ΟΠΑΠ ο οποίος θα δημοπρατήσει τις άδειες σε ιδιώτες αφαιρέθηκε από το νομοσχέδιο το κείμενο στο σημείο που αναφερόταν για τις 15-20 άδειες που επρόκειτο να χορηγήσει το δημόσιο.


Όμως, πέρα απ’ αυτό υπήρξε μια αναδιατύπωση για τον διαδικτυακό στοιχηματισμό που αλλάζει τα δεδομένα.


Τι κάνει τουλάχιστον τώρα, το υπουργείο;

«Κόβει» τις νέες άδειες και δίνει τη δυνατότητα σε εταιρίες που παρέχουν διαδικτυακό στοιχηματισμό και έχουν λάβει άδεια σε άλλο κράτος-μέλος να συνεχίσουν τη λειτουργία τους (δηλαδή «νομιμοποιεί» τους μέχρι τώρα «παράνομους» – έτσι τους χαρακτηρίζει η πολιτεία) μέχρι να λάβουν άδεια από την Ελλάδα.
Οι εταιρίες αυτές θα πρέπει να υπαχθούν στο ειδικό φορολογικό καθεστώς που προβλέπει το σχέδιο νόμου για τα φρουτάκια.


Το «παράθυρο» που άνοιξε τώρα το υπουργείο για τον διαδικτυακό τζόγο ανεξαρτήτως ή όχι της ορθότητας της απόφασης δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά για τις κινήσεις του κ.
Βενιζέλου ο οποίος φαίνεται πως καθυστερεί την έκδοση αδειών από τις οποίες το κράτος θα εισέπραττε χρήματα και εν ολίγοις να εξυπηρετεί ενδεχομένως και μετά από πιέσεις τους ισχυρούς του χρήματος στην Ελλάδα που ήδη έχουν σπεύσει και έχουν αποκτήσει ή έχουν συνεργαστεί με ξένες εταιρίες στοιχηματισμού που κατέχουν άδειες σε άλλο κράτος-μέλος.


Αντιδράσεις για την απόφαση δεν αναμένονται γιατί οι νυν «παίκτες» στον επιχειρηματικό τομέα του τζόγου θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι με το «δώρο» του υπουργού.
Εκείνοι που χάνουν, πέρα από το Δημόσιο που για άλλη μια φορά δεν τολμά να βρει μια κάθετη και οριστική λύση είναι εκείνοι οι οποίοι δεν έχουν εταιρία του εξωτερικού και απέβλεπαν να αποκτήσουν μια, νόμιμα στην Ελλάδα, ευθύς αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου.

Διαβάστε το άρθρο με τίτλο «Ο Βενιζέλος …νομιμοποιεί το “παράνομο” στοίχημα» στην πηγή: DEAL NEWS

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ