Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΟΠΑΠ: Φως στο τούνελ και… διαξιφισμοί

ΟΠΑΠ: Φως στο τούνελ και… διαξιφισμοί

από
Μόνο 3 λεπτά

Ευρεία σύσκεψη για τον Αθλητισμό, με αφορμή την ψήφιση του νέου αθλητικού νομοσχεδίου πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της ΓΓΑ, παρουσία όλων των φορέων

και η είδηση που προέκυψε είναι ότι είναι κοντά η άρση του «εμπάργκο» που έχει επιβάλλει ο ΟΠΑΠ προς το ποδόσφαιρο, όπερ σημαίνει ότι το «άνοιγμα» της κάνουλας προς τη Σούπερ Λίγκας και τις μικρότερες κατηγορίες είναι θέμα χρόνου.


Μάλιστα, αναμένεται να υπάρξει σύντομα νέο ραντεβού μεταξύ Λίγκας και ΟΠΑΠ, ώστε να συμφωνηθούν τα χρήματα και η χρονική διάρκεια της σύμβασης, καθώς από πλευράς ΟΠΑΠ τονίστηκε ότι θα προχωρήσουν άμεσα σε επαφές με τους φορείς, ενώ το ίδιο άφησαν να εννοηθεί και οι κ.κ. Γερουλάνος και Μπιτσαξής. Η σύσκεψη είχε και διαξιφισμούς, κυρίως μεταξύ των εκπροσώπων της ΕΕΑ και της ΕΠΟ, με την κόντρα μεταξύ Πολιτείας και ομοσπονδίας να συνεχίζεται.


Χαρακτηριστικό είναι ότι ο πρόεδρος της ΕΕΑ, Αθανάσιος Μπρίλης, είπε απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της ΕΠΟ: «Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Αν δεν ήμασταν εμείς, το ποδόσφαιρο θα είχε σήμερα τους παράγοντες που είχε, τους Μπέους, τους Τσακογιάννηδες και τους Ψωμιάδηδες. Γινόντουσαν πολλές λοβιτούρες. Εμείς τους πετάξαμε έξω. Εσείς τους αφήνετε όλους να μπαίνουνε μέσα», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά, πάντως, τις αρμοδιότητες της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού εκφράστηκαν οι αντιρρήσεις της ΕΠΟ διά στόματος του επικεφαλής της νομικής της υπηρεσίας, Θόδωρου Κουρίδη: «Αν μια ΠΑΕ δεν πληροί τις προϋποθέσεις, η ΕΕΑ να την κλείνει, να την διαλύει.
Να μην μεταθέτει την ευθύνη στο ποδόσφαιρο. Κάντε αυστηρό έλεγχο, αλλά μη μας επιβάλλετε το αποτέλεσμα», είπε ο Κουρίδης, για να απαντήσει ο Μπρίλης λέγοντας ότι: «Εμείς δεν παρεμβαίνουμε στο ποδόσφαιρο. Μην το λέτε αυτό. Δεν υποβιβάζουμε ομάδες».


Τοποθέτηση και από Ιωαννίδη κατά ΕΠΟ

Κατά της ΕΠΟ τοποθετήθηκε, παράλληλα, ο Γιάννης Ιωαννίδης, λέγοντας ότι «υπάρχει μια κόκκινη γραμμή στο αυτοδιοίκητο. Φέτος έγιναν τραγικά πράγματα. Δεν υπάρχει διαφάνεια και ισονομία», ενώ είπε και πολλά για την υπόθεση του Ηρακλή, όπως: «Δεν καταλαβαίνω γιατί να μην ανοίξουν οι φάκελοι των αδειοδοτήσεων». Για το θέμα του αυτοδιοίκητου η Λίγκα κράτησε αποστάσεις και δεν τοποθετήθηκε.


Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, ανέφερε: «Έχουμε ζητήσει τρία πράγματα (αρμοδιότητες σεκιούριτι, ιδιώνυμο, ηλεκτρονικό) και δεν τα έχετε κάνει. Εμείς είμαστε αντίθετοι με το να επιβάλλονται πειθαρχικές ποινές από την πολιτεία. Η ΕΕΑ πρέπει να ασχολείται μόνο με τη μετοχική σύνθεση των ομάδων και με ό,τι έχει να κάνει με το κράτος».


Πάντως, η κόντρα μελών της ΕΕΑ και της ΕΠΟ συνεχίστηκε, με το μέλος της ΕΕΑ, κ. Περάκη, να αφήνει αιχμές για την προηγούμενη διοίκηση της ΕΠΟ, τη διοίκηση Γκαγκάτση δηλαδή, υποστηρίζοντας ότι τότε υπήρχαν κακοί παράγοντες ενώ τώρα είναι καλύτερα, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση των κ.κ Σταθόπουλου και Οικονομίδη, που είπαν «μα και τότε εμείς ήμασταν. Οι ίδιοι είμαστε» και με τον Π. Περάκη να προσπαθεί κατόπιν να τα… μπαλώσει.


«Όριο του αυτοδιοίκητου το δημόσιο συμφέρον»

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού ήταν ο μοναδικός που έκανε δηλώσεις μετά το τέλος της συνάντησης τονίζοντας: «Είναι κοινή πεποίθηση όλων των φορέων ότι στο θέμα της βίας και στο θέμα της φερεγγυότητας στο ποδοσφαιρικό προϊόν σημειώνεται πρόοδος σαφής και διακριτή. Είναι όμως έκλαμψη και κινδυνεύει να είναι συγκυριακή αν δεν υπάρξει απόλυτη εγρήγορση για να μην υπάρχουν περιστατικά βίας και στο μέλλον.


Ξεκαθαρίσαμε ότι το όριο του αυτοδιοίκητου είναι το δημόσιο συμφέρον. Η ελληνική Πολιτεία προστατεύει το αυτοδιοίκητο, αλλά προστατεύει και τον Έλληνα πολίτη και πρέπει να ελέγχει αυτά που πρέπει να ελέγχει».


Νέος ποδ. εισαγγελέας ο Γιάννης Χρυσός

Παράλληλα έγινε γνωστό και το όνομα του νέου ποδοσφαιρικού εισαγγελέα: Ο Γιάννης Χρυσός αντικαθιστά τον αποπεμφθέντα Ανδρέα Φάκο, ο οποίος ως γνωστόν εκδιώχθηκε και μάλιστα όχι με τον καλύτερο τρόπο από την ΕΠΟ, τόσο ο ίδιος όσο και ο αναπληρωτής, Μανώλης Αντωνακάκης. Ο Γιάννης Χρυσός είναι ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο οποίος πλέον είναι συνταξιούχος και προτάθηκε από τον πρόεδρο των συνταξιούχων δικαστών στην Ομοσπονδία. Ο κ. Χρυσός αναμένεται να περάσει από “συνέντευξη” από το προεδρείο της ΕΠΟ προκειμένου να επικυρωθεί η συμφωνία των δυο πλευρών και να τελειώσει το θέμα της πλήρωσης της κενής θέσης.

Διαβάστε το άρθρο «Φως στο τούνελ και… διαξιφισμοί» στην πηγή: METROSPORT

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ