Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Στο Διαδίκτυο τα στοιχεία για τις χορηγίες

Στο Διαδίκτυο τα στοιχεία για τις χορηγίες

από
Μόνο 2 λεπτά

«Η ΟΠΑΠ ΑΕ ούτε ποτέ όφειλε ούτε και σήμερα οφείλει οποιοδήποτε ποσό προς το Ελληνικό Δημόσιο ή προς ασφαλιστικά ταμεία», αναφέρει ο πρόεδρος και διευθύνων

σύμβουλος της εταιρείας Ιωάννης Σπανουδάκης, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Εύας Καϊλή σχετικής με τις επιχορηγήσεις από την ΟΠΑΠ ΑΕ, τον σχεδιασμό για τις φετινές επιχορηγήσεις, τους φορείς στους οποίους δίδονται οι χορηγίες, τα κριτήρια χορήγησης τους και τις τυχόν οφειλές της ΟΠΑΠ ΑΕ στο ελληνικό δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Τα στοιχεία που ζητούνται σχετικά με τις χορηγίες της ΟΠΑΠ ΑΕ είναι δημοσιευμένα στην επίσημη ιστοσελίδα της ΟΠΑΠ ΑΕ, αναφέρει επίσης ο κ. Σπανουδάκης. Ως προς τα άλλα ερωτήματα της βουλευτού επισημαίνει: «η ΟΠΑΠ ΑΕ, ως εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών ανώνυμη εταιρεία, υπέχει σημαντικότατες υποχρεώσεις έναντι των μετόχων της και του εν γένει επενδυτικού κοινού. Για τον λόγο αυτό, τα πρακτικά συνεδρίασης των καταστατικών και των εντεταλμένων οργάνων της εταιρείας, τα πάσης φύσεως εσωτερικά έγγραφα, οι συμβάσεις κάθε είδους, καθώς επίσης και τα υπηρεσιακά στοιχεία και πληροφορίες σχετικές με την οργάνωση, την λειτουργία και την δραστηριότητα της εταιρείας, δεν γνωστοποιούνται σε τρίτα πρόσωπα, πλην των περιπτώσεων εκείνων, στις οποίες η καταχώριση των ανωτέρω στοιχείων ή μέρους αυτών σε δημόσια ή περιορισμένης πρόσβασης μητρώα και, εν συνεχεία, η δημοσίευσή τους σε ΦΕΚ, προβλέπεται ρητά από τον νόμο».

Η κ. Καϊλή έχει επισημάνει ότι πρέπει να εξεταστούν λεπτομερώς οι κάθε φύσης επιχορηγήσεις που παρέχει η ΟΠΑΠ ΑΕ σε κάθε τομέα: αθλητικό, πολιτιστικό, διαφημιστικό και ΜΜΕ καθώς «δεν είναι λίγες οι φορές που οι πολίτες παρακολουθούν υπέρογκα ποσά να δαπανώνται, σε μια περίοδο που τα κριτήρια και το ύψος των επιχορηγήσεων, οφείλουν να τοποθετηθούν υπό του μικροσκοπίου».

Διαβάστε το άρθρο “ΟΠΑΠ: Στο Διαδίκτυο τα στοιχεία για τις χορηγίες” στην πηγή: www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ