Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΟΠΑΠ: Στην τελική ευθεία μπαίνει το «λίφτινγκ» των πρακτορείων

ΟΠΑΠ: Στην τελική ευθεία μπαίνει το «λίφτινγκ» των πρακτορείων

από
Μόνο 2 λεπτά

Το αμέσως προσεχές διάστημα θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός για την προμήθεια, κατασκευή, μεταφορά και εγκατάσταση

όλου του εξοπλισμού για τις όψεις των πρακτορείων της Κεντρικής Ελλάδας, Στερεάς και Ν. Αιγαίου.

Στην ολοκλήρωση του μεγαλύτερου μέρους του έργου της εφαρμογής ενιαίας εταιρικής εικόνας στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ προχωρά η ΟΠΑΠ Υπηρεσιών, με τον βασικό της στόχο να εντοπίζεται στην ανακατασκευή μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους του 21,5% περίπου του συνόλου των πρακτορείων ανά την επικράτεια.


Έτσι, στο δεύτερο μισό του 2012, η συνέχεια του φιλόδοξου πρότζεκτ θα «τρέξει» γύρω από την περάτωση των εργασιών στα 1.045 πρακτορεία της Δυτικής Ελλάδας, της Κρήτης και του Β.Αιγαίου αλλά και γύρω από την προκήρυξη μέσα στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα ενός νέου ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού από μέρους της μητρικής εταιρείας. Ο διαγωνισμός θ’ αφορά στην ανάδειξη αναδόχου ή αναδόχων που θ’ αναλάβουν την προμήθεια, κατασκευή, μεταφορά και εγκατάσταση όλου του εξοπλισμού για τις όψεις των πρακτορείων της Κεντρικής Ελλάδας, Στερεάς και Ν. Αιγαίου.


Με την ολοκλήρωση του «λίφτινγκ» και στην τελευταία ενότητα πρακτορείων, η εφαρμογή της ενιαίας εταιρικής εικόνας στα περίπου 4.850 σημεία πώλησης που αυτή τη στιγμή απαρτίζουν το δίκτυο της εταιρείας λαμβάνει τέλος για τη θυγατρική του ΟΠΑΠ, που πλέον θα κληθεί στην ανάληψη νέων έργων και διεύρυνση των υποστηρικτών διαδικασιών για νέες δραστηριότητες, κατόπιν ανάθεσης από τη μητρική.


Στη διάρκεια του 2011, η υλοποίηση της ενιαίας εταιρικής εικόνας προχώρησε με την ανακατασκευή του 100% των 494 πρακτορείων της Αθήνας και του 89% των 921 πρακτορείων στην Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης, καθώς μέσα στο τελευταίο τρίμηνο της παρελθούσας χρονιάς υλοποιήθηκε το έργο κατά μόλις 5% για τα 1.487 πρακτορεία του υπολοίπου του νομού Αττικής.


Στο τέταρτο τρίμηνο του 2011, ολοκληρώθηκε επίσης η διαδικασία αναδόχων για την ανακατασκευή 523 πρακτορείων σε Δυτική Ελλάδα και Κρήτη και άλλων 522 πρακτορείων σε Δυτική Ελλάδα και Β. Αιγαίο, ενώ ξεκίνησε η εφαρμογή των ανασχεδιασμένων δραστηριοτήτων της Γενικής Διεύθυνσης Εμπορικού Δικτύου.


Κύριο έργο της Διεύθυνσης Εμπορικού Δικτύου ήταν η παρακολούθηση των πωλήσεων και αποτελεσμάτων των πρακτορείων του δικτύου, η συστηματική παρακολούθηση των εξελίξεων και δυνατοτήτων της αγοράς και η εκπαίδευση και καθοδήγηση του δικτύου για την αποτελεσματικότερη προώθηση όλων των προϊόντων, με στόχο την επίτευξη της στοχοθεσίας και την επιτόπου υποστήριξη των πωλήσεων του δικτύου.


ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΠΑΠ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Σ’ αυτή την καθ’ όλα «πλούσια» λόγω δραστηριοτήτων χρονιά – οι πωλήσεις της ΟΠΑΠ Υπηρεσιών ανήλθαν στα 29 εκατ. ευρώ από 22,98 εκατ. ευρώ το 2010, αυξανόμενες από έτος σε έτος κατά 26,2%. Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 17,8%, ανερχόμενα σε 2,01 εκατ. ευρώ από 1,7 εκατ. ευρώ το 2010, κυρίως λόγω της θετικής επίδρασης αναβαλλόμενου φόρου 855 χιλ. ευρώ, έναντι αντίστοιχου ποσού ύψους 507 χιλ. ευρώ το 2010.

Διαβάστε το άρθρο «ΟΠΑΠ: Στην τελική ευθεία μπαίνει το «λίφτινγκ» των πρακτορείων» στην πηγή: ΚΕΡΔΟΣ του Γ. Ανδριώτη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ