Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΟΠΑΠ: Σε κινητοποιήσεις οι πράκτορες

ΟΠΑΠ: Σε κινητοποιήσεις οι πράκτορες

από
Μόνο 2 λεπτά

Κινητοποιήσεις για το σ/ν για τον τζόγο. Διαμορφώνει μια ανεξέλεγκτη αγορά, καταγγέλλει η ΠΟΕΠΠΠ. Δυναμικές κινητοποιήσεις σχεδιάζει η Ομοσπονδία Πρακτόρων του ΟΠΑΠ

 ενάντια στο νέο σχέδιο νόμου για την αγορά τυχερών παιχνιδιών που κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΠΠΠ, η εγκατάσταση 30.000 παιγνιομηχανημάτων σε συνδυασμό με την παράλληλη δυνατότητα διεξαγωγής τυχερών παιγνίων μέσω Διαδικτΰου και ραδιοτηλεοπτικών μέσων διαμορφώνει μια εκ των πραγμάτων ανεξέλεγκτη αγορά, χωρίς να παρέχονται τα εχέγγυα για την προστασία του κοινωνικού ιστού και ιδίως των ευπαθών οικονομικά ομάδων και των ανηλίκων.
Επίσης, σύμφωνα με τους πράκτορες, η μείωση του ανώτατου αριθμού των προς διάθεση και εγκατάσταση παιγνιομηχανημάτων πρέπει να συνοδευτεί με ανάθεση της εν γένει διαχείρισης όλων των νέων τυχερών παιχνιδιών στον ΟΠΑΠ, όπως προβλέπεται από τη σύμβαση μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και του Οργανισμού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη εν ισχύ σύμβασή του με τον ΟΠΑΠ, το ελληνικό δημόσιο οφείλει αναφορικά με κάθε νέο τυχερό παιχνίδι, η διεξαγωγή του οποίου τυχόν επιτραπεί από τον νόμο, όπως εν προκειμένω, να απευθύνει στον ΟΠΑΠ πρόταση για την ανάληψη της διεξαγωγής και εν γένει διαχείρισης του και μόνον εφόσον ο τελευταίος αρνηθεί ρητώς ή σιωπηρώς, να αναθέσει τη διαχείριση του σε τρίτον.

Εξάλλου, πρόκειται για μια εταιρεία η οποία εδώ και πλέον των εξήντα ετών διαχειρίζεται εξ ολοκλήρου και αποτελεσματικά, με αξιοπιστία και κοινωνική ευθύνη τα τυχερά παιχνίδια στην Ελλάδα.

Τέλος, όπως επισημαίνεται, η αύξηση των φορολογικών και λοιπών εσόδων του κράτους από τον τζόγο θα μπορούσε να διασφαλιστεί μέσω της ενίσχυσης της θέσης του ΟΠΑΠ με τη διατήρηση και επέκταση του μονοπωλιακού του δικαιώματος, γεγονός που θα ανέβαζε στα ύφη την αξία των μετοχών του, άρα και την αξία της συμμετοχής του ελληνικού δημοσίου σε αυτόν ως μετόχου. Ωστόσο, με τις επικείμενες ρυθμίσεις, όχι μόνο δεν αναβαθμίζεται η αξία του ΟΠΑΠ, αλλά αντίθετα η εταιρεία κινδυνεύει με απώλεια του δικαιώματος μονοπωλιακής εκμετάλλευσης ακόμη και των τυχερών παιχνιδιών που διεξάγει και διαχειρίζεται σήμερα.

Πηγή: ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ