Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΟΠΑΠ: Σενάρια ιδιωτικοποίησης μέσα στο 2011

ΟΠΑΠ: Σενάρια ιδιωτικοποίησης μέσα στο 2011

από
Μόνο 2 λεπτά

Σε πρώτο πλάνο μπαίνει και πάλι το θέμα της αποκρατικοποίησης του ΟΠΑΠ σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την ολοκλήρωση της ρύθμισης της αγοράς με το ευνοϊκό προς την ΟΠΑΠ νέο νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια.

 

Το ποσό που εκτιμάται ότι μπορεί να αντλήσει το Δημόσιο από την πώληση του 35% που κατέχει στην εισηγμένη ανέρχεται σε 2-2,5 δισ. ευρώ. Τα σχέδια αυτά της κυβέρνησης αναμένεται να δημιουργήσουν και νέες αντιδράσεις, από την πλευρά τόσο των πρακτόρων του ΟΠΑΠ όσο και των εργαζομένων, καθώς τα έσοδα αυτά αντιστοιχούν στα έσοδα από μερίσματα από τον ΟΠΑΠ σε μια τριετία.

676 εκατ. 
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το 2009 το Δημόσιο έχει εισπράξει 676 εκατομμύρια ευρώ από τον ΟΠΑΠ, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η έκτακτη εισφορά, η οποία ανήλθε σε 100 εκατομμύρια ευρώ και καταβλήθηκε στο σύνολό της τον Ιανουάριο του 2010.

Εν τω μεταξύ, αυτή την εβδομάδα φαίνεται πως πρόκειται να λυθεί η διένεξη των πρακτορείων του ΟΠΑΠ με το υπουργείο για τον τρόπο φορολόγησής τους. Ειδικότερα, πρόκειται να συζητηθεί η αντιπρόταση των πρακτόρων που αφορά στη φορολόγησή τους, με την οποία προτείνουν να προκαταβάλουν το φόρο, ο οποίος θα υπολογίζεται όπως και στον ΟΔΙΕ και όχι με έσοδα- έξοδα.

« Η πρότασή μας είναι να προκαταβάλλεται ο φόρος και να παρακρατείται σε κάθε εκκαθάρισή μας με τον ΟΠΑΠ και το κράτος να εισπράττει φόρους που αντιστοιχούν σε 500.000 ευρώ κάθε μήνα και όχι στο τέλος του χρόνου όπως γίνεται μέχρι σήμερα», σημειώνει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας κ. Κ. Τοπτσίδης.

Πηγή :Ημερεσία  Tης Μαρίνας Πρωτονοταρίου

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, στα σχέδια της κυβέρνησης είναι να ενισχυθεί ο ΟΠΑΠ, τόσο με νέα παιχνίδια και με το ρόλο του στη διαδικασία απελευθέρωσης της αγοράς και ακολούθως να ιδιωτικοποιηθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ