Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΟΠΑΠ: Προχωρά ο σχεδιασμός για VLTs – online

ΟΠΑΠ: Προχωρά ο σχεδιασμός για VLTs – online

από
Μόνο 2 λεπτά

Περιθώρια βελτίωσης της μερισματικής πολιτικής του ΟΠΑΠ σε περίπτωση που η εταιρεία δεν επιβαρυνθεί με έκτακτη φορολόγηση

την εφετινή χρονιά και διατήρηση της μερισματικής πολιτικής τουλάχιστον στο 50% της καθαρής κερδοφορίας, προανήγγειλε ο νέος επικεφαλής του Οργανισμού κ. Κωνσταντίνος Λουρόπουλος. 

Μιλώντας στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εξαμήνου, ο κ. Λουρόπουλος σημείωσε πως στην περίπτωση που ο Οργανισμός δεν επιβαρυνθεί από έκτακτη φορολογία, τότε πρόθεση της νέας διοίκησης είναι να επιστρέψει μέρος των κεφαλαίων που προορίζονταν για φόρους στους μετόχους. 

Όσο για το μέρισμα, η πολιτική που θα υιοθετηθεί για την εφετινή χρήση θα είναι το λιγότερο 50% της καθαρής κερδοφορίας. Υπενθυμίζεται ότι για τη χρήση του 2011 ο Οργανισμός διένειμε μέρισμα ύψους 0,72 ευρώ ανά μετοχή, μειωμένο κατά 53% σε σχέση με το αντίστοιχο ποσό για τη χρήση του 2010. Η διοίκηση είχε κρίνει απαραίτητη τη μείωση αυτή προκειμένου να διατηρήσει αυξημένα ταμειακά διαθέσιμα ώστε να χρηματοδοτήσει την επέκτασή της σε νέες δραστηριότητες, αλλά και να εξυπηρετήσει το δανεισμό της.

Όσο για την πορεία των μεγεθών, η διοίκηση προέβλεψε πως η υποχώρηση των πωλήσεων του ΟΠΑΠ για το σύνολο του 2012 θα είναι μονοψήφια. Στο εξάμηνο του έτους οι πωλήσεις της εταιρείας κατέγραψαν πτώση 6,2% (σε 2,054 δισ. ευρώ από 2,191 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2011) λόγω κυρίως του δυσμενούς μακροοικονομικού περιβάλλοντος (το ΑΕΠ του α΄ εξαμήνου ήταν μειωμένο κατά 6,4%). Οι πωλήσεις στο β’ τρίμηνο 2012 διαμορφώθηκαν σε 989,6 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 7,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011.

Διαγωνισμοί

Ερωτηθείς για τους δύο διαγωνισμούς που αφορούν στον τεχνολογικό πάροχο και στην επέκταση στο διαδίκτυο, αλλά και για το για το εάν έχει λάβει κάποιου είδους «εντολή» από την κυβέρνηση στο πλαίσιο της τοποθέτησής του στην εταιρεία, ο κ. Λουρόπουλος σημείωσε πως προχωρούν κανονικά οι διαπραγματεύσεις με τον online συνεργάτη, ενώ εξετάζεται και η οικονομική προσφορά για το νέο τεχνολογικό πάροχο. Απάντησε, δε, για το θέμα της «εντολής» πως δεν τίθεται κανενός τέτοιου είδους θέμα αφού η εταιρεία έχει το δικό της mandate, να παράγει δηλαδή αξία για τους μετόχους, κάτι που αποτελεί και δική του προτεραιότητα. 

Σύντομα θα πρέπει να αναμένεται και η πρόσκληση ενδιαφέροντος για τους παρόχους των VLTs, καθώς έχει γίνει σημαντική προετοιμασία. Ο κ. Λουρόπουλος ανέφερε πως λειτουργεί στα κεντρικά του Οργανισμού ένα πιλοτικό gaming hall, ώστε να δοκιμαστούν σε πραγματικές συνθήκες διαφορετικά παιγνιομηχανήματα. Ωστόσο, ο νέος επικεφαλής του οργανισμού ζήτησε από τους αναλυτές περισσότερο χρόνο, προκειμένου να παρουσιάσει τα χρονοδιαγράμματα που αφορούν στις νέες δραστηριότητες του οργανισμού. 

Τέλος, σε ό,τι αφορά το διαγωνισμό για τα Κρατικά Λαχεία στον οποία μετέχει ο ΟΠΑΠ, εκτιμήθηκε πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει με τις διαδικασίες μέσα στο Σεπτέμβριο, ενώ έγινε γνωστό πως το live betting στο «Πάμε Στοίχημα» θα καλύπτει περί τα 25 παιχνίδια την εβδομάδα.

Διαβάστε το άρθρο «ΟΠΑΠ: Προχωρά ο σχεδιασμός για VLTs – online» στην Πηγή:www.capital.gr  Του Νίκου Χρυσικόπουλου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ