Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΟΠΑΠ: Προετοιμάζεται για το νέο περιβάλλον

ΟΠΑΠ: Προετοιμάζεται για το νέο περιβάλλον

από
Μόνο 2 λεπτά

Σε διατήρηση της κερδοφορίας του στα επίπεδα του πρώτου εξαμήνου στοχεύει ο ΟΠΑΠ ενώ ετοιμάζεται το νομοσχέδιο για την αγορά τυχερών παιχνιδιών που θα ανοίξει το πεδίο σε νεοεισερχόμενους.

Η διοίκηση του οργανισμού ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα ότι η εικόνα που θα έχει το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο τυχερών παιχνιδιών, στη διαβούλευση για το οποίο συμμετέχει και ο ίδιος, αναμένεται να έχει αποκρυσταλλωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Ο διευθύνων σύμβουλος Γ.Σπανουδάκης τόνισε τη σημασία που δίνει ο ΟΠΑΠ στην εφαρμογή των ρυθμίσεων και των κανόνων του νέου νόμο ισότιμα για όλους τους παίχτες όπως και η αποτροπή της λειτουργία όσων δεν αδειοδοτηθούν από τη νέα Αρχή.

 

Πηγη : Το Βήμα

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι τη θέση του οργανισμού πως θα πρέπει όλα τα μηχανήματα να συνδεθούν με ένα κεντρικό server, αυτόν του ελεγκτή.
«Η προσπάθειά μας είναι να κρατηθούμε, όπως πήγαμε το πρώτο εξάμηνο να πάμε και στο
δεύτερο» δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ Χ.Σταματόπουλος. Υπενθυμίζεται ότι στο α’ εξάμηνο οι πωλήσεις του οργανισμού υποχώρησαν οριακά 0,7% στα 2,74 δισ. ευρώ και τα λειτουργικά κέρδη 6,1% στα 475,6 εκατ. ευρώ (τα αυξημένα έσοδα κατά την διάρκεια του Μουντιάλ αντιστάθμισαν μερικώς τις συνέπειες της ύφεσης).

Μέχρι τις αρχές του 2011, ο ΟΠΑΠ ότι σχεδιάζει να εισάγει δύο νέα παιχνίδια, το Bingo και το Super 4, ενώ έχει ήδη υπογράψει χορηγικές συμφωνίες και με τις 70 ομάδες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου της χώρας με στόχο την ενίσχυση της αναγνωρισιμότητάς της εν μέσω έντονου ανταγωνισμού από τον παράνομο στοιχηματισμό αλλά και την αναβάθμιση 800 πρακτορείων.

Ο οργανισμός εξετάζει επίσης την είσοδο στο διαδικτυακό στοίχημα.

Πάντως παρά την αύξηση του κονδυλίου για τις χορηγίες, οι συνολικές δαπάνες διάθεσης για
φέτος αναμένεται να κινηθούν στα 125 εκατ. ευρώ περίπου από 151 εκατ. ευρώ περίπου πέρυσι, όπως αναφέρει το Reuters.

Στο πλαίσιο της ανανέωσης της τεχνολογικής της σύμβασης με την Intralot, ο ΟΠΑΠ
ανακοίνωσε στα τέλη Ιουλίου ότι σχεδιάζει επίσης την λειτουργία από κοινού με την εταιρία 20
παιχνιδιών άμεσης κλήρωσης, καθώς και την πρόσληψη τεχνικού και νομικού συμβούλου για τη
σύνταξη των προδιαγραφών διαγωνισμού για την επιλογή νέου τεχνολογικού παρόχου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ