Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΟΠΑΠ: Κρίσιμη συνεδρίαση του Δ.Σ. για τις άδειες

ΟΠΑΠ: Κρίσιμη συνεδρίαση του Δ.Σ. για τις άδειες

από
Μόνο 2 λεπτά

Σήμερα το απόγευμα συνεδριάζει το Δ.Σ. του ΟΠΑΠ για να εγκρίνει την εισήγηση των δύο συμβούλων (Lazard από την πλευρά του ΟΠΑΠ και Deutsche Bank από την πλευρά του Δημοσίου) για την αποτίμηση των δύο αδειών που πρόκειται να αγοράσει ο ΟΠΑΠ από το Δημόσιο.

Πρόκειται για τις άδειες για τα 35.000 φρουτάκια και τη δεκαετή επέκταση της άδειας των παιχνιδιών του ΟΠΑΠ.

Αφού το Δ.Σ. του ΟΠΑΠ εγκρίνει τα τιμήματα θα ανακοινώσει στο Χ.Α. τις αποφάσεις του, και ακολούθως θα συγκαλέσει Γενική Συνέλευση της εταιρείας για να εγκρίνει τις αποφάσεις για τις μεγάλες επενδύσεις στις οποίες σχεδιάζει να προχωρήσει. Η κρίσιμη Γενική Συνέλευση που θα αποφασίσει για το τίμημα των νέων επενδύσεων και το δανεισμό που θα συνάψει ο ΟΠΑΠ, θα πραγματοποιηθεί 25 ημέρες μετά την σύγκλησή της.

Θα ακολουθήσoυν οι τελικές υπογραφές των δύο νέων συμβάσεων του ΟΠΑΠ με το ελληνικό δημόσιο που τοποθετούνται στο τέλος Οκτωβρίου ή το αργότερο αρχές Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μέγεθος του τιμήματος για τις νέες άδειες, που θα ανακοινωθεί σήμερα, εκτιμάται σε 1 δισ. ευρώ, από το οποίο ένα σημαντικό μέρος του θα καταβληθεί εφάπαξ, ενώ το υπόλοιπο θα εκταμιευθεί σε περίοδο 12-18 μηνών. Για τη χρηματοδότηση των νέων επενδύσεων η εταιρεία θα προχωρήσει σε δανεισμό από τράπεζες με τις οποίες βρίσκεται σε διαπραγμάτευση. Το ενδεχόμενο ομολογιακού μετατρέψιμου σε μετοχές έχει εγκαταλειφθεί, ενώ είναι πιθανό ο δανεισμός να γίνει από κοινοπραξία τραπεζών και όχι από μια μεμονωμένη τράπεζα.

Διαβάστε το άρθρο «ΟΠΑΠ: Κρίσιμη συνεδρίαση του Δ.Σ. για τις άδειες» στην πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ