Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΟΠΑΠ: Επισπεύδονται οι αποκρατικοποιήσεις

ΟΠΑΠ: Επισπεύδονται οι αποκρατικοποιήσεις

από
Μόνο < 1 λεπτό

Αλλαγές στο χρονοδιάγραμμα των αποκρατικοποιήσεων ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο έπειτα από πιέσεις της τρόικας προκειμένου αυτό να γίνει περισσότερο “εμπροσθοβαρές”. Αλλαγές στο χρονοδιάγραμμα των αποκρατικοποιήσεων ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο έπειτα από

 

πιέσεις της τρόικας προκειμένου αυτό να γίνει περισσότερο “εμπροσθοβαρές”.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως οι διαπραγματεύσεις συνεχίστηκαν και χθες καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας, χωρίς τελικά να καθαρογραφεί το επικαιροποιημένο μνημόνιο στο οποίο θα περιλαμβάνονται το Μεσπρόθεσμο Πλαίσιο 2011 ? 2015 και το στρατηγικό σχέδιο αποκρατικοποιήσεων.

Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν, και το πιο πιθανό είναι ότι οι δύο πλευρές θα καταλήξουν αύριο Παρασκευή.

Αυτό που εξετάζεται είναι κάποιες ιδιωτικοποιήσεις που είχαν τοποθετηθεί χρονικά στο 2012, να ενταχθούν στο φετινό πρόγραμμα, ενώ αποκρατικοποιήσεις που ήταν να γίνουν το 2014 – 2015, να συμπεριληφθούν στον σχεδιασμό του 2012.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νέο πλάνο για το τρέχον έτος θα ενταχθεί η πώληση του 21% του “Ελ. Βενιζέλος” καθώς και η πλήρης αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ που προγραμματιζόταν για του χρόνου.

Και για τις δύο περιπτώσεις το οικονομικό επιτελείο έχει ήδη προσλάβει συμβούλους για να προχωρήσει φέτος στη χρονική επέκταση των συμβάσεων παραχώρησης και είναι πιθανό να επιδιώξει ταυτόχρονα να πωλήσει και ποσοστά

Πηγή: Εθνος .gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ