Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΟΠΑΠ: Αυστηροί οι νέοι κανόνες των παιγνιομηχανών VLT

ΟΠΑΠ: Αυστηροί οι νέοι κανόνες των παιγνιομηχανών VLT

από
Μόνο 2 λεπτά

 «Δρακόντειους» κανόνες στη λειτουργία των παιγνιομηχανών θέτει ο νέος κανονισμός διεξαγωγής και ελέγχου

 των τυχερών παιγνίων με παίγνιο μηχανήματα τύπου VLTs.

Ο κανονισμός που αναρτήθηκε στον διαδικτυακό τόπο opengov.gr προς διαβούλευση, ορίζει πιστοποιήσεις για όλους, συμπεριλαμβανομένου των παικτών, των παιννιομηχανημάτων, των εταιρειών παραγωγής των μηχανών κ.ο.κ.

Οι μηχανές και τα καταστήματα δε, θα πρέπει να φέρουν ευδιάκριτη σήμανση πιστοποίησης, ενώ οποιαδήποτε αλλαγή δεν θα συντελείται χωρίς την έγκριση τηςε Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων (ΕΕΕΠ).


Σύμφωνα με τον νέο κανονισμό
, τα νέα «μίνι-καζίνο» θα λειτουργούν από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 2.00 το πρωί την επόμενη ημέρα. Οι χώροι διεξαγωγής των συγκεκριμένων παιγνίων είναι απομονωμένοι και δεν επιτρέπεται άλλη δραστηριότητα, συμπεριλαμβανομένου και της διεξαγωγής τεχνικών-ψυχαγωγικών παιγνίων.

Επίσης στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ που θα εγκαταστήσουν VLTs, η λειτουργία τους θα γίνεται σε ξεχωριστή αίθουσα από τους άλλους χώρους του πρακτορείου. Η χρήση δε των μηχανών από τους παίκτες θα γίνεται αποκλειστικά με τη χρήση Ατομικής Κάρτας Παίκτη (ΑΚΠ) που θα έχει ισχύ για ένα έτος.

Για την προμήθεια της, ο παίκτης θα πρέπει να διαθέτει τα στοιχεία της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και το ΑΦΜ. Σε περίπτωση αλλοδαπού (που δεν διαθέτει ΑΦΜ), η ισχύς των παιγνιομηχανών VLT ου ΟΠΑΠ που θα εν καταστήσουν VLT, η λεισε ξεχωριστή αίθουσα από ιους άλλους χώτη3 κάρταδ ορίζεται σε ένα μήνα.
Τέλος, πριν από τη χρήση της σε ένα παιγνιομηχάνημα, θα πληκτρολογείται δύο φορές το PIN που θα έχει εκ των προτέρων προμηθευτεί ο χρήστης.


Τα παιγνιομηχανήματα θα μπορούν να δέχονται κέρματα, χαρτονομίσματα ή κουπόνια πίστωσης της ΑΚΠ.

Οι μηχανές θα είναι συνδεδεμένες με το πληροφοριακό σύστημα του παραχωρησιούχου, αλλά και με το πληροφοριακό σύστημα της ΕΕΕΠ, τα οποία θα καταγράφουν τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο και τα οποία θα διατηρούνται τουλάχιστον για 10 έτη. Το ελάχιστο ποντάρισμα ανέρχεται σε 0,10 ευρώ και το μέγιστο σε 2 ευρώ.


Το χρονικό διάστημα από το ποντάρισμα και την έκδοση του αποτελέσματος δεν μπορεί να είναι μικρότερο των τριών δευτερολέπτων, ενώ

η μέγιστη απόδοση κέρδους σε ένα παίγνιο δεν μπορεί να ξεπερνά τα 1.000 ευρώ.

Διαβάστε το άρθρο «Αυστηροί οι νέοι κανόνες των παιγνιομηχανών VLT» στην πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ του Β. ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ