Αρχική Uncategorized ΟΠΑΠ: Απόδοση “μόλις” 95% στη δύσκολη τριετία με το διαδικτυακό στοίχημα του από 19,8% στο 11,4%!

ΟΠΑΠ: Απόδοση “μόλις” 95% στη δύσκολη τριετία με το διαδικτυακό στοίχημα του από 19,8% στο 11,4%!

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 3 λεπτά

Αγοράστε μετοχές για να μπορείτε να ονειρεύεστε, αγοράστε ομόλογα για να μπορείτε να κοιμάστε ήσυχα! Ειδικά, στην τρέχουσα συγκυρία με την αβεβαιότητα να χτυπάει κόκκινο και το μέλλον των μετοχών να φαντάζει κάθε άλλο παρά ρόδινο ένας επενδυτής το σκέφτεται δύο φορές για να προβεί σε αγορές μετοχών.

Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι αγορές ανεβαίνουν τον “τοίχο της ανησυχίας” και ο ΟΠΑΠ μπορεί να προσφέρει μία μοναδική ασφάλεια και απόδοση τηρουμένων πάντα των αναλογιών όταν αναφερόμαστε σε μετοχές.   
Σε γενικές γραμμές τα οικονομικά αποτελέσματα α’ εξαμήνου/β’ τριμήνου του ΟΠΑΠ ήταν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Αν δεν υπάρχει το πρακτορείο σου στο ίντερνετ πως περιμένεις να σε δουν οι παίκτες ?

Ο αστάθμητος παράγοντας που διαφοροποίησε τα αποτελέσματα από τις εκτιμήσεις ήταν τα 19 εκατ. ευρώ όπου σημείωσε ως ζημιές από τα λαχεία, όπως φαίνεται και στον πίνακα.

Στα θετικά πρέπει να προσμετρηθεί το προμέρισμα 0,30 ευρώ ανά μετοχή όπου θα αποκοπεί από τη μετοχή στις 19 Οκτωβρίου 2022 ενώ θα πληρωθεί στις 9 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται η δέσμευση της διοίκησης για μέρισμα τουλάχιστον 1 ευρώ/μετοχή με τις εκτιμήσεις για τη χρήση 2022 να ξεπερνούν το προηγούμενο 1,5 ευρώ/μετοχή (μερισματική απόδοση  11%).

Οι μέτοχοι μπορούν να επιλέξουν να επανεπενδύσουν το μέρισμα αν επιθυμούν σε μετοχές με έκπτωση 3% όπως και στα προηγούμενα μερίσματα που υπάγονται στο scrip dividend.

Έχεις πρακτορείο και θέλεις να αυξησεις τους πελάτες του

 Κάνε κλικ εδώ

Έχουμε τον τρόπο για να σε βοηθίσουμε ? 

Στο τελευταίο πρόγραμμα επανεπένδυσης μερίσματος ανταποκρίθηκαν θετικά 2.040 μέτοχοι επιλέγοντας να επενδύσουν στην εταιρεία, με αποτέλεσμα η συμμετοχή στο πρόγραμμα να ανέλθει στο 61,41% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου εξαιρουμένων των ιδίων μετοχών.

Μετά και την τελευταία συμμετοχή της Allwyn Entertainment  στο scrip dividend προσέγγισε το 49,8%. Μην ξεχνάμε ότι η Allwyn ετοιμάζεται να εισαχθεί στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, έχει ήδη υποβάλλει σχετική αίτηση. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καθαρός δανεισμός του ΟΠΑΠ βρίσκεται μόλις στο 0,04 φορές τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) των τελευταίων 12 μηνών ενώ εάν προστεθούν και τα leasing τότε προσεγγίζει μόλις τις 0,1 φορές τα EBITDA. Σε απόλυτο νούμερο ο καθαρός δανεισμός διαμορφώνεται στα 26 εκατ. ευρώ.

ΘΕΛΕΙΣ Marketing  μόνο για το ΔΙΚΟ σου ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ?

Θέλεις να το ανεβάσεις το πρακτορείο σου στην περιοχή σου?

Η κύρια πηγή εσόδων αλλά και λειτουργικής κερδοφορίας για τον ΟΠΑΠ παραμένουν τα αριθμολαχεία με 62,7% των κερδών να προέρχονται από αυτά ενώ τα παιχνίδια στοιχηματισμού προσεγγίζουν το 30% των κερδών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το διαδικτυακό στοίχημα από 19,8% που ήταν πέρυσι η συνεισφορά του στα λειτουργικά κέρδη έπεσε στο 11,4% με τα VLTs και τα παιχνίδια στοιχηματισμού να κερδίζουν έδαφος.

Σε επίπεδο αποτίμησης, το εκτιμώμενο P/E του Ομίλου ΟΠΑΠ για το 2022 δεν ξεπερνάει τις 11 φορές ενώ ο εκτιμώμενος δείκτης EV/EBITDA βρίσκεται κάτω από τις 7,5 φορές.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο ΟΠΑΠ διαπραγματεύεται με έκπτωση τόσο με βάση τον 10ετή ιστορικό μέσο όρο του όσο και με βάση τις αντίστοιχες εταιρίες του κλάδου όπου σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν τις 9 φορές τα εκτιμώμενα λειτουργικά κέρδη του 2022.  

Θέλεις να γίνεις ανταγωνιστικότερος και να αυξήσεις τον τζίρο σου

Ζήτησε μας να σε βοηθίσουμε ΕΔΩ

Από την άλλη πλευρά, η μετοχή του ΟΠΑΠ συνεχίζει να υπεραποδίδει έναντι του ΓΔΤ κατά 20% περίπου από την αρχή του έτους χωρίς να συμπεριληφθούν τα μερίσματα.

Αν ενσωματώσουμε τα μερίσματα, τότε η υπεραπόδοση ξεπερνάει το 24%. Να σημειωθεί ότι η επιστροφή κεφαλαίου αναπροσαρμόζει την τιμή της μετοχής οπότε συμπεριλαμβάνεται στην αρχική απόδοση. 

Καταλήγοντας, η απόδοση της μετοχής του ΟΠΑΠ από τις 26 Ιουνίου 2019, όπου ξεκίνησε το πρόγραμμα του scrip dividend, ξεπέρασε το 83%. Παράλληλα, αν κάποιος επέλεγε να επανεπενδύει τα μερίσματά του με βάση το scrip dividend τότε η απόδοσή του θα ξεπερνούσε το 95%.

Χρειάζεσαι  Marketing  μόνο για το ΔΙΚΟ σου ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ?

Ζήτησε μας να σε βοηθίσουμε ΕΔΩ

Να σημειώσουμε ότι η επιστροφή κεφαλαίου 0,9 ευρώ/μετοχή που δόθηκε το καλοκαίρι δεν μπορούσε να επαναεπενδυθεί με τους προνομιακούς όρους της επανεπένδυσης μερισμάτων. Έτσι η διαφορά επανεπένδυση των μερισμάτων και μη αγγίζει το 12%.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “ΟΠΑΠ: Απόδοση “μόλις” 95% στη δύσκολη τριετία” στην πηγή:https://www.capital.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ