Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Οι αναβολές δίνουν περισσότερο χρόνο στον ΟΠΑΠ

Οι αναβολές δίνουν περισσότερο χρόνο στον ΟΠΑΠ

από
Μόνο 2 λεπτά

Δημοσιεύματα αναφερόμενα στο θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ αναβάλλουν τις διαδικασίες για μετά τις εκλογές, χωρίς όμως

να μπορεί να προσδιοριστεί ο ακριβής χρόνος διεξαγωγής τους. Τυπικά, εκλογές μπορεί να γίνουν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου του 2013, όμως έχει ανακοινωθεί ως πιθανή ημερομηνία η 6η Μαΐου του 2012, ενώ άλλες πληροφορίες θέλουν τις εκλογές να γίνονται το Φθινόπωρο.

Οι αναβολές στις εξελίξεις δίνουν περισσότερο χρόνο στον ΟΠΑΠ που φαίνεται να είναι ο μεγάλος κερδισμένος της υπόθεσης αφού πήρε προνόμια ενόψει της ιδιωτικοποίησης και θα αναπτύξει τα φρουτάκια αλλά και το διαδίκτυο σε καθεστώς μονοπωλίου, ενώ σε περίπτωση πώλησης του ποσοστού του 29% η κατάσταση θα άλλαζε.

Σε ό,τι αφορά την απαντητική επιστολή που έστειλε η ελληνική κυβέρνηση στην Κομισιόν για τα θέματα που αφορούν την αγορά τυχερών παιχνιδιών, είναι πιθανό μετά τις εκλογές η νέα κυβέρνηση να αναιρέσει ή να διαφοροποιηθεί, καθώς η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης είχε στόχο να κερδηθεί χρόνος για να  προστατευθεί το μονοπώλιο.


Σε κάθε περίπτωση, το ελληνικό δημόσιο έχει εγκλωβιστεί και η έντονη αντιπαράθεση στο εσωτερικό αλλά και με την Κομισιόν προβλέπεται να συνεχιστεί με εξαιρετικά δυσάρεστες παρενέργειες στην ελληνική οικονομία που αναζητεί μάταια μια ηρεμία για να βάλει σε τάξη τα πράγματα. Όπως δείχνουν τα πράγματα, οι συγκρούσεις και η υπεράσπιση των πάσης φύσεων συμφερόντων και καρτέλ αποτελούν το μεγαλύτερο εμπόδιο στις προσπάθειες που κάνει η χώρα να ορθοποδήσει οικονομικά και να βγει από το καθεστώς της χρεοκοπίας.


Διαβάστε το απόσπασμα του άρθρου «Μια παράξενη εξέλιξη είχαμε» στην πηγή: KINGBET

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ