Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Νομοθετική ρύθμιση για στήριξη ζητούν οι πράκτορες ΟΠΑΠ

Νομοθετική ρύθμιση για στήριξη ζητούν οι πράκτορες ΟΠΑΠ

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 3 λεπτά

Αν και κράτησαν κλειστές τις επιχειρήσεις τους για 8 μήνες, είδαν να εξαιρείται ο κλάδος τους από τη στήριξη των σεισμόπληκτων επιχειρήσεων

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υφυπουργό Χρ.Τριαντόπουλο, τον γ.γ. του Υπ.Ανάπτυξης Γ.Ζερβό, τον αναπληρωτή υπουργό Θ.Σκυλακάκη και τον Υπ.Αθλητισμού Λ.Αυγενάκη απευθύνουν οι επαγγελματίες πράκτορες ΟΠΑΠ του ν.Ηρακλείου, που επλήγησαν από τους πρόσφατους ισχυρούς σεισμούς

Στην επιστολή τους, η οποία κοινοποιείται στους βουλευτές του νομού Ηρακλείου, την Περιφέρεια Κρήτης, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρακτόρων ΟΠΑΠ και την ΟΠΑΠ Α.Ε., οι πράκτορες αναφέρονται στην θεσμοθετημένη επιχορήγηση ως 18.000 ευρώ για τις σεισμόπληκτες επιχειρήσεις, σημειώνοντας όμως την ειδική περίπτωση των πρακτορείων ΟΠΑΠ. 

Με δεδομένο ότι τα πρακτορεία ΟΠΑΠ έμειναν κλειστά για 8 μήνες συνολικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, την ώρα που άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι έστω και με σκληρά μέτρα λειτουργούσαν, οι πράκτορες ζητούν να αρθεί η εξαίρεσή τους από την εν λόγω επιχορήγηση, επικαλούμενοι μάλιστα τις αρχές της ισονομίας και της αναλογικότητας.

Η επιστολή

Έχει υπογραφεί από τα αρμόδια Υπουργεία, νέα δράση μη επιστρεπτέας επιχορήγησης για την ενίσχυση των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 και από τις μεγάλες φυσικές καταστροφές του 2021.

Ειδικότερα έχει θεσμοθετηθεί και ψηφισθεί έκτακτη επιχορήγηση έως του ποσού των 18.000 ευρώ για πληττόμενες επιχειρήσεις από την πανδημία COVID-19 σε περιοχές που υπέστησαν μεγάλες φυσικές καταστροφές, στις οποίες περιοχές εντάσσονται και περιφερειακές ενότητες του νομού Ηρακλείου, και η υποβολή των αιτήσεων ορίστηκε από 13/05/2022 έως 17/06/2022.

Η συγκεκριμένη δράση προϋπολογισμού ύψους 26 εκατομμυρίων ευρώ απευθύνεται στις επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής που λειτουργούν νομίμως και δραστηριοποιούνται στις πληγείσες από φυσικές καταστροφές περιοχές.

Η δράση έχει ήδη εγκριθεί από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο της απόκρισης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην πανδημία COVID-19 React EU και αφορά Μικρομεσαίες και Μεγάλες επιχειρήσεις.

Η επιχορήγηση προς κάθε επιχείρηση ανέρχεται σε σταθερό ποσοστό 50% επί των λειτουργικών (παγίων) δαπανών της όπως αυτές εξάγονται από τα πρόσφατα φορολογικά της στοιχεία, ενώ το ανώτατο ύψος επιχορήγησης ανέρχεται σε ποσό 18.000€ ανά επιχείρηση.

Συνηθισμένοι πλέον στην αδικία για μία ακόμα φορά είδαμε ότι ο κλάδος των πρακτόρων ΟΠΑΠ εξαιρέθηκε από τα έκτακτα οικονομικά μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων.

Είναι απορίας άξιο γιατί τόσο τα σεισμόπληκτα πρακτορεία-επιχειρήσεις του νομού Ηρακλείου όσο και τα πυρόπληκτα πρακτορεία-επιχειρήσεις της Εύβοιας κατ εξαίρεση μένουν εκτός και από αυτή την ειδικού τύπου και σκοπού οικονομική ενίσχυση.

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι οι επιχειρήσεις μας ήταν οι μόνες που έμειναν κλειστές για διάστημα περίπου 8 μηνών συνολικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, την ώρα που άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι έστω και με σκληρά μέτρα λειτουργούσαν .

Επίσης, η αντιμετώπιση των επιχειρήσεών μας ήταν διαφορετική και πιο σκληρή σε σχέση με κάθε άλλο κλάδο της αγοράς. Με απόφαση της κυβέρνησης, τα καταστήματα του δικτύου του ΟΠΑΠ έγιναν η μόνη οργανωμένη εμπορική αλυσίδα στην Ελλάδα, στην οποία επιβλήθηκε η λειτουργία αποκλειστικά με εμβολιασμένους ή νοσήσαντες πελάτες, όταν σε όλες τις άλλες εμπορικές δραστηριότητες μπορούσαν να εξυπηρετήσουν και μη εμβολιασμένους με rapid-test.

Να σημειωθεί επίσης ότι η 2ετής υγειονομική κρίση οδήγησε κατ’ ανάγκη το πελατειακό μας κοινό στον on-line ανταγωνισμό με αρνητικά και μη αντιστρέψιμα αποτελέσματα.

Για όλα τα παραπάνω, με τη παρούσα Επιστολή Διαμαρτυρίας σας καλούμε να δράσετε άμεσα και με σχετική Νομοθετική Ρύθμιση να εντάξετε ως δικαιούχους του εν λόγω μέτρου στήριξης τους συναδέλφους μας, τηρώντας τις αρχές της ισονομίας και της αναλογικότητας.

Τηρείστε τις εξαγγελίες που έγιναν όταν επισκεφθήκατε δια ζώσης τόσο τις σεισμόπληκτες όσο και τις πυρόπληκτες περιοχές που επλήγησαν από τα ακραία φαινόμενα!

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Νομοθετική ρύθμιση για στήριξη ζητούν οι πράκτορες ΟΠΑΠ” στην πηγή:https://www.cretalive.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ