Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠ Με 2 νέα παιχνίδια στο “Στοίχημα” ο ΟΠΑΠ

Με 2 νέα παιχνίδια στο “Στοίχημα” ο ΟΠΑΠ

από
Μόνο 3 λεπτά

Περιστέρι, 16 Νοεμβρίου 2011-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : Το χόκεϊ επί πάγου και το αμερικανικό κολεγιακό πρωτάθλημα μπάσκετ από την Παρασκευή στο «Πάμε Στοίχημα».

Με δύο νέα συναρπαστικά πρωταθλήματα εμπλουτίζεται από την Παρασκευή το κουπόνι του «Πάμε Στοίχημα». Πρόκειται για το αμερικανικό πρωτάθλημα χόκεϊ επί πάγου (NHL) και το αμερικανικό κολεγιακό πρωτάθλημα μπάσκετ (NCAA).

Και τα δύο με φανατικούς φιλάθλους σε όλο τον κόσμο, κυρίως, λόγω της έντασης, της ταχύτητας και των «σώμα με σώμα μαχών» που δίνονται εντός αγωνιστικού χώρου, που καθιστούν τους αγώνες συναρπαστικούς και απρόβλεπτους.
Οι φίλοι του «Πάμε Στοίχημα» και του χόκεϊ επί πάγου θα μπορούν να επιλέξουν τον νικητή των αναμετρήσεων (χωρίς πλεονέκτημα), αλλά και να ποντάρουν στο σύνολο του σκορ προβλέποντας αν οι αγώνες θα τελειώσουν over ή under. Το συγκεκριμένο πρωτάθλημα διαρκεί ως τον Απρίλιο.
Το κολεγιακό πρωτάθλημα μπάσκετ (NCAA) είναι ένα εντυπωσιακό κι εξαιρετικά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, από το οποίο αναδεικνύονται οι επόμενοι αστέρες του NBA. αλλά και από το οποίο έχουν προέλθει πολλοί έλληνες παίκτες όπως ο Νικ Καλάθης και ο Κώστας Κουφός. Με θρυλικές ομάδες, όπως το Duke University, το University of North Carolina και προπονητές που έγραψαν μεγάλη ιστορία, όπως γιο παράδειγμα ο Mike Krzyzewski, φέτος αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των φίλων του αμερικανικού μπάσκετ, καθώς, μάλιστα, ο κίνδυνος ματαίωσης του NBA αυξάνεται ημέρα με τη ημέρα.
Αν το μπάσκετ, λίγο ή περισσότερο, είναι γνωστό στους φίλους του «Πάμε Στοίχημα», το χόκεϊ επί πάγου είναι αγώνισμα γνωστό μόνο στους φανατικούς φιλάθλους του.
Χρήσιμες, κατά συνέπεια, είναι ορισμένες πληροφορίες.

Τρόπος διεξαγωγής παιχνιδιού

Στο αμερικανικό επαγγελματικό πρωτάθλημα χόκεϊ (NHL) οι ομάδες που μετέχουν είναι 30 και χωρίζονται στις 15 της Ανατολικής και 15 της Δυτικής Περιφέρειας.
Κάθε περιφέρεια χωρίζεται σε τρεις ομίλους που καθορίζονται με γεωγραφικά κριτήρια.
Οι πρώτες 8 ομάδες της κάθε περιφέρειας προκρίνονται στα πλέι οφ. Συγκεκριμένα, προκρίνονται οι 3 πρώτες από κάθε όμιλο και οι επόμενες καλύτερες 5 της κάθε περιφέρειας, ανεξαρτήτως ομίλου. Κάθε ομάδα κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου, δίνει 82 αγώνες. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, δυο ή περισσότερων ομάδων, τα κριτήρια είναι κατά σειρά τα εξής: Οι περισσότερες νίκες, οι περισσότεροι πόντοι ανάμεσα στις αναμετρήσεις των ισόβαθμων ομάδων και τέλος η διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Το γήπεδο

Ο αγώνας διεξάγεται σε ένα παγοδρόμιο το οποίο καλύπτεται περιμετρικά από πλεξιγκλάς για την προστασία των θεατών από την ταχύτητα και το βάρος της σφαίρας που ονομάζεται πακ (puck) την οποία διαχειρίζονται οι παίκτες με ειδικά μπαστούνια. Το γήπεδο ή ρινκ (rink) είναι διαστάσεων 61 Χ 26 μέτρα, η γωνία έχει ακτίνα 8,5 μέτρα και οι ζώνες επίθεσης είναι 20 μέτρα, ενώ η ουδέτερη ζώνη 15 μέτρα.
Υπάρχουν 9 κύκλοι για faceoff.

Ο αγώνας

Ο κάθε αγώνας διεξάγεται σε τρεις περιόδους των 20 λεπτών. Κάθε ομάδα παρατάσσεται στον αγωνιστικό χώρο με πέντε παίκτες κι έναν τερματοφύλακα. Οι παίκτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε μέρος του σώματος τους για να ακουμπήσουν το πακ. αλλά δεν μπορούν να βάλουν γκολ με τα χέρια ή τα πόδια, να δώσουν πάσα με τα χέρια και να κρατήσουν το πακ στο χέρι πολλή ώρα. Οι θέσεις των παιχτών είναι 2 Wingers (εξτρέμ-πλάγιοι) 1 Center (κεντρικός) και 2 Defenseman (αμυντικοί).

Το ράστερ

Εκτός των παικτών που αγωνίζονται ανά πάσα στιγμή στον αγωνιστικό χώρο, υπάρχουν και 14 που κάθονται στον πάγκο και ανάλογα με την κρίση του προπονητή εναλλάσσονται στον αγώνα. Συνολικά στην αποστολή της κάθε ομάδα για το κάθε παιχνίδι, έχει 20 παίκτες, εκ των οποίων οι δυο είναι τερματοφύλακες.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΑΠ A.Ε.

Διαβάστε το άρθρο «ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΠΑΠ ΑΕ» στην πηγή: MATCH MONEY

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ