Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Με Τσέχους και δυναμικό σχέδιο «χτυπά» τον ΟΠΑΠ

Με Τσέχους και δυναμικό σχέδιο «χτυπά» τον ΟΠΑΠ

από
Μόνο < 1 λεπτό

Η δυναμική παρουσία του Δημήτρη Μελισσανίδη στον ΟΠΑΠ απλά επιβεβαιώνεται. Με την ισχυρή συμμαχία του τσέχικου

fund PPR που έχει στη φαρέτρα του 17,6 δισ. (χτυπάει και τα λαχεία), ο Έλληνας επιχειρηματίας προσβλέπει ψηλά. Ιδιαίτερα αφού έχει εξασφαλισμένη και την τεχνολογική στήριξη του κολοσσού της Lottomatica, ενός εκ των τριών μεγαλύτερων ομίλων στη διεθνή αγορά των τυχερών παιχνιδιών, αλλά και τη συμμετοχή της ως μέτοχος μειοψηφίας.


Στην Emma Delta Ltd, τη διεκδικήτρια εταιρεία για τον ΟΠΑΠ, εμφανίζονται ως μέτοχοι το νούμερο 2 του PPF Jiri Smejc (66,7%) και ο Γιώργος Μελισσανίδης (33,3%), ο γιος του Δημήτρη Μελισσανίδη.


Με το σχήμα που έχει δημιουργηθεί, μόνο με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι εξωθεσμικών κύκλων θα μπορέσει ο όμιλος αυτός να αποκλειστεί από την αγορά του 33% των μετοχών του ΟΠΑΠ. Πάντως, τα παρατράγουδα στην «πολύφερνη νύφη» του Δημοσίου έχουν ξεκινήσει, αφού δόθηκε τρίμηνη παράταση στη διαχείριση του τεχνολογικού παρόχου, δηλαδή στον Κόκκαλη .Αυτό σημαίνει ότι ο διαγωνισμός απαραίτητα για το 33% θα πρέπει να γίνει μετά την τρίμηνη λήξη, αφού ενδιαμέσως εννοείται ότι όποιος πάρει το ποσοστό θα οδηγηθεί σε ομηρία καθ’ ολοκληρίαν από τον Κόκκαλη και θα πρέπει να συνεργαστεί κατά ένα μέρος μαζί του. Ίδωμεν…

Διαβάστε το άρθρο «Με Τσέχους και δυναμικό σχέδιο «χτυπά» τον ΟΠΑΠ», στην πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ