Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Με “νέο” σύστημα εξαργύρωσης κερδών ο ΟΠΑΠ

Με “νέο” σύστημα εξαργύρωσης κερδών ο ΟΠΑΠ

από
Μόνο 2 λεπτά

Πολύ ενδιαφέρον το ρεπορτάζ για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσω κερδισμένων δελτίων του ΟΠΑΠ και την προσπάθεια που κάνει

ο Οργανισμός για να το “αναχαιτίσει”. Διαβάστε το: Τις διόδους που εκμεταλλεύονται επιτήδειοι για να ξεπλένουν βρώμικο χρήμα μέσω των τυχερών δελτίων, επιχειρεί να κλείσει ο ΟΠΑΠ. Όπως ανακοινώθηκε από τον Οργανισμό, η έκδοση των βεβαιώσεων κερδών γίνεται πλέον με αυτοματοποιημένο online σύστημα, για να αποτρέπονται πιθανές περιπτώσεις απάτης.


Πρόσωπα που έχουν κατηγορηθεί για συμμετοχή σε οργανωμένες εγκληματικές οργανώσεις έχει διαπιστωθεί ότι με την εξαγορά δελτίων έχουν δικαιολογήσει χρήματα που βρέθηκαν σε λογαριασμούς τους. Η πλέον πρόσφατη υπόθεση είναι αυτή που αποκαλύφθηκε προ ημερών στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που συντάχθηκε εις βάρος των κατηγορουμένων για συμμετοχή στα κυκλώματα τοκογλυφίας και εκβιασμών, κατηγορούμενοι φέρονται να έχουν αποκομίσει κέρδη περίπου 5 εκατ. ευρώ, έχοντας εξαργυρώσει περισσότερα από 2.000 τυχερά δελτία! Όπως επισημαίνεται στη δικογραφία, πρόκειται για δελτία που έχουν παιχθεί ακόμη και με διαφορά λίγων λεπτών το ένα από το άλλο σε διαφορετικές ελληνικές πόλεις, από τον ίδιο όμως «τυχερό». Ωραίο;

Όπως έχει διαπιστωθεί στο παρελθόν, για να «ξεπλύνει» κανείς μαύρο χρήμα μέσω των τυχερών δελτίων δύο οδούς μπορεί να ακολουθήσει:

  1. Αν έχει άκρες σε πρακτορείο, ενημερώνεται ανά πάσα στιγμή για όποιον έχει κερδίσει οποιοδήποτε ποσό, μεγάλο κατά προτίμηση βεβαίως. Τότε, εμφανίζεται και προσφέρει στον τυχερό κάτι παραπάνω ώστε να αποκτήσει το κουπόνι και στη συνέχεια να το εξαργυρώσει.
  2. Ο τυχερός χάνει μεν τη βεβαίωση προέλευσης των χρημάτων, αλλά κερδίζει περισσότερα μετρητά, αφού υπάρχει η απώλεια στα ονομαστικά κέρδη από την παρακράτηση του φόρου.


Μέχρι στιγμής και σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν άτομα του Οργανισμού, δεν υπάρχει κάποια καταγγελία πράκτορα, ούτε όμως και ένδειξη για συνεργασία τέτοιου είδους. Πάντως, αμέσως μετά, όποιος αποκτήσει τα δελτία, πηγαίνει σύντομα στην τράπεζα και δικαιολογεί το «κερδισμένο» νομιμότατα.


Ένα από τα μέτρα που θέσπισε ο ΟΠΑΠ για να περιορίσει τη δυνατότητα «ξεπλύματος» μέσω των δελτίων του, είναι ότι τα πρακτορεία εξαργυρώνουν τυχερά δελτία μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ. Για μεγαλύτερα κέρδη, η εξαργύρωση γίνεται παρουσία του τυχερού στην τράπεζα.


Μετά την εφαρμογή των μέτρων, τα κυκλώματα φαίνεται ότι στράφηκαν σε δελτία με μικρότερα κέρδη, ύψους 500 έως 1.000 ευρώ. Γίνεται με άνεση η εξαργύρωση και μετά κάποιος μυημένος μπορεί να πουλήσει το κερδισμένο δελτίο σε ενδιαφερόμενους.

Αυτήν τη δίοδο επιδιώκει να κλείσει ο ΟΠΑΠ με τη χρήση του αυτοματοποιημένου online συστήματος έκδοσης βεβαιώσεων κερδών. Άντε να δούμε…


Διαβάστε το άρθρο : Μπλοκάρουν το «ξέπλυμα» στην πηγή: METROSPORT του ΣΤΕΛΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ