Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Μεγαλοκαρχαρίες ακονίζουν μαχαίρια για το φιλέτο ΟΠΑΠ

Μεγαλοκαρχαρίες ακονίζουν μαχαίρια για το φιλέτο ΟΠΑΠ

από
Μόνο 2 λεπτά

Την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού (που δεν τα έφαγε μαζί τους) αγωνίζεται για να διατηρήσει την αξιοπρέπεια της και τρέμει το φυλλοκάρδι της μη χάσει το μεροκάματο, γνωστοί μεγαλοκαρχαρίες του επιχειρηματικού κόσμου ακονίζουν τα μαχαίρια τους για το φιλέτο της ΟΠΑΠ Α.Ε.

 

Προ τριμήνου είχε ακουστεί στην πιάτσα από εκ των εμπίστων του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου πρόεδρος της εταιρίας Χάρης Σταματόπουλος θα έφευγε για να αναλάβει ηγετικό πόστο στη τράπεζα της Ελλάδος.

Παράλληλα το τελευταίο διάστημα στην έδρα της ΟΠΑΠ Α.Ε. έχει παρατηρηθεί… συνωστισμός στελεχών συνεργαζόμενης πασίγνωστης ιδιωτικής εταιρίας που λειτουργούν ως… “αφεντικά”.

Και ξαφνικά σκάει η παραίτηση του κ. Σταματόπουλου. Σημειωτέων και όχι άσχετο ότι τον προσεχή Ιούνιο-Ιούλιο θα πρέπει να επιλεγεί ο νέος τεχνολογικός πάροχος της ΟΠΑΠ ΑΕ.

Υποψήφιες εταιρίες για το μεγάλο αυτό πακέτο που πολύ πιθανόν να είναι και ο προπομπός για αυτόν που θα πάρει την ΟΠΑΠ, αν αποφασιστεί τελικά η πώληση της, είναι η Gtech, Intralot και Scientific Games.

Οι δύο πρώτες εταιρίες θυμίζουν ντέρμπι Παναθηναϊκού -Ολυμπιακού να πηγαίνει στα …πέναλτι.

Θυμίζουμε ότι ο διαγωνισμός θα γίνει σε δύο φάσεις με διαδικασία που “θα διασφαλίζει την διαφάνεια και την ανταγωνιστικότητα σε παγκόσμιο επίπεδο”.

Το αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει την προμήθεια λογισμικού εξοπλισμού, υπηρεσιών υλοποίησης, την εκπαίδευση,την συντήρηση, την τεχνική διαχείριση των συστημάτων (system administration), την διαχείριση εφαρμογών, την υποστήριξη επιχειρηματικής λειτουργίας στα υπάρχοντα παιχνίδια, αλλά και σε αυτά που θα ενταχτούν μελλοντικά.

Πρόκειται όπως αντιλαμβάνεστε ουσιαστικά για την εταιρία (όποια επιλεγεί) που θα κάνει όλο το κουμάντο.

Και εδώ τίθενται επίσης ουσιαστικά ερωτήματα. Πρωτίστως εάν και κατά πόσο ο παραιτηθείς πρόεδρος κ. Σταματόπουλος έφυγε από την ΟΠΑΠ ΑΕ που είναι γωνία μαγαζί, για να πάει σύμβουλος στη τράπεζα της Ελλάδος, λόγω πιέσεων που εδέχθη και σχετίζονται με τον επικείμενο διαγωνισμό.

Κατά πόσον έφυγε τέσσερις μήνες πριν τον διαγωνισμό γιατί εκτίμησε ότι μπορεί να βρεθεί μπλεγμένος ή απολογούμενος τυχόν αθέμιτου προβαδίσματος μιας εκ των εταιριών.

Το βέβαιο είναι ότι ο κ. Σταματόπουλος δεν άφησε την θέση του προέδρου της ΟΠΑΠ ΑΕ χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος για να πάει σύμβουλος στη τράπεζα της Ελλάδος. Κοντός ψαλμός αλληλούια για να τον μάθουμε.

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ