Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ Μέρισμα ΟΠΑΠ: Απόδοση 12%!

Μέρισμα ΟΠΑΠ: Απόδοση 12%!

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο < 1 λεπτό

Δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά το πιο εντυπωσιακό στην ανακοίνωση της ΟΠΑΠ για τα οικονομικά αποτελέσματα 2021 είναι η πρόταση προς τη γ.σ. για διανομή συνολικού μερίσματος 1,5 ευρώ ανά μετοχή!

Αποφεύγω τις λεπτομέρειες, επισημαίνω απλά ότι η συνολική μερισματική απόδοση ανέρχεται σε 12%, ξεπερνώντας, έτσι, και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις.

Είναι γνωστό πως εταιρείες που διανέμουν ισχυρά μερίσματα, τα καταφέρνουν καλύτερα σε περιόδους με υψηλό πληθωρισμό.

Έτσι, η πραγματική μερισματική απόδοση μπορεί να παραμένει σε θετικό έδαφος, νικώντας και τα όποια ομόλογα που προστατεύουν από τον πληθωρισμό, όταν η ονομαστική μερισματική απόδοση είναι μεγαλύτερη από τον πληθωρισμό.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι από το 1930 μέχρι και σήμερα, το 40% της απόδοσης των μετοχών οφείλεται στο μέρισμα και το υπόλοιπο 60% στα κεφαλαιακά κέρδη!

Φτίαξε ΔΩΡΕΑΝ  ΕΔΩ την Ψηφιακή Καρτα  του  Πρακτορείου  σου που είναι  μοιρασμένη στους παίκτες των παιχνιδιών ΟΠΑΠ

Για τον ΟΠΑΠ η απόδοση της μετοχής (χωρίς τα μερίσματα) τόσο στην 5ετία όσο και στην 10ετία, είναι υψηλότερη από την απόδοση του Γ.Δ. κατά 0,2% και 2,5% αντίστοιχα.

Μόλις προστεθεί το μέρισμα στη συνολική απόδοση της μετοχής του ΟΠΑΠ, η υπεραπόδοση σε σχέση με τον Γ.Δ. εκτοξεύεται στο +9,8% και 11,4% για την 5ετία και τη 10ετία αντίστοιχα…

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Μέρισμα ΟΠΑΠ: Απόδοση 12%!” στην πηγή: https://1voice.gr/merisma-opap-apodosi-12/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ