Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠ Λουρόπουλος: Ο ΟΠΑΠ θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί

Λουρόπουλος: Ο ΟΠΑΠ θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί

από
Μόνο < 1 λεπτό

Ο ΟΠΑΠ θα συνεχίσει να δίνει χρήματα στον ελληνικό αθλητισμό ακόμα και όταν ιδιωτικοποιηθεί», υποστήριξε ο πρόεδρος

και διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ Α.Ε. κατά την παρουσία του στην εκδήλωση για το Ολ Σταρ Γκέιμ του μπάσκετ.

Το ερώτημα τέθηκε από τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εξέφρασαν την αγωνία τους για την επόμενη μέρα στον αθλητισμό και o Κωνσταντίνος Λουρόπουλος θέλησε να τους καθησυχάσει, παραθέτοντας στοιχεία και αριθμούς: «Ο,τι και να γίνει, ο ΟΠΑΠ θα συνεχίσει να στηρίζει τον αθλητισμό, την παιδεία και τον πολιτισμό. Στην Ευρώπη, υπάρχει ένας θεσμός που ονομάζεται european lottery. Είναι η Ενωση των 48 εκ των κορυφαίων οτοιχηματικών εταιρειών στον κδαμο. Αυτές δίνουν συνολικά 22 δισ. ευρώ το χρόνο σε κοινωνικές δράσεις. Είναι ένας τεράστιος αριθμός» υποστήριξε ο πρόεδρος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αν o ΟΠΑΠ θέλει να ανήκει στην ελίτ όταν ιδιωτικοποιηθεί, οφείλει να παραμείνει στον ίδιο δρόμο.

Ο Κ. Λουρόπουλος υπογράμμισε, επιπλέον, ότι η χρηματοδότηση είναι ανάλογη του επιπέδου του προϊόντος: «θέλουμε να είναι τα αθλήματα υγιή, ανταγωνιστικά. Πήγα στον τελικό του Κυπέλλου και μ’ έπιασε η ψυχή μου.
Αδεια τα καθίσματα, περισσότερα \ο ΜΑΤ από τον κόσμο. Χρειάζονται θεσμικές αλλαγές για να γίνουν τα πρωταθλήματα ανταγωνιστικά και πιο εμπορικά. Μία στοιχηματική εταιρεία δεν σταματάει να ενισχύει. Το βασικό πρόβλημα είναι η ποιότητα του αθλήματος». Γ.Σ.

Διαβάστε το άρθρο «Λουρόπουλος: Ο ΟΠΑΠ θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί, στην πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ