Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠ Λουκέτο στον ΟΔΙΕ και προκήρυξη νέου διαγωνισμού

Λουκέτο στον ΟΔΙΕ και προκήρυξη νέου διαγωνισμού

από
Μόνο 2 λεπτά

Βάζουν λουκέτο στον ΟΔΙΕ, προκηρύσσουν διαγωνισμό για το ιπποδρομιακό στοίχημα και δίνουν τη δυνατότητα στις εταιρείες

να λειτουργήσουν τα υφιστάμενα επίγεια παιχνίδια τους και στο διαδίκτυο.

Ολα αυτά εμπεριέχονται στο Νομοσχέδιο (ν/σ) που κατατέθηκε στην Βουλή το Σάββατο 12-01-2013 και ψηφίστηκε χθες Δευτέρα 14-01-2013 υπό τον τίτλο «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, τροποποιήσεις του ν. 4093/2012, κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Έγκριση των Σχεδίων των Συμβάσεων Τροποποίησης της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Ε.Τ.Χ.Σ), της Ελληνικής Δημοκρατίας, του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Τ.Χ.Σ) και της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), με τίτλο «Κύρια Σύμβαση Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης», της Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ε.Τ.Χ.Σ., της Ελληνικής Δημοκρατίας και της ΤτΕ, με τίτλο «Σύμβαση Διευκόλυνσης Διαχείρισης Υποχρεώσεων ΣΙΤ» και της Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ε.Τ.Χ.Σ., της Ελληνικής Δημοκρατίας και της ΤτΕ με τίτλο «Διευκόλυνση αποπληρωμής Τόκων Ομολόγων», παροχή εξουσιοδοτήσεων για την Υπογραφή Συμβάσεων» και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις» και αφορούν στην ψήφιση των 7 Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου ως Νομοσχέδιο, περιλαμβάνονται οι Νομοθετικές Διατάξεις για την Ιδιωτικοποίηση του ΟΔΙΕ (Ιπποδρομιακό Στοίχημα).

Ιδιαίτερα σημαντικές είναι οι διατάξεις που ορίζουν την εκκαθάριση του ΟΔΙΕ εντός ενός έτους αφού δεν μπορούν να τον πουλήσουν ως έχει. Στη συνέχεια θα κάνουν διαγωνισμό για την άδεια του ιπποδρομιακού στοιχήματος, δίνοντας ταυτόχρονα προίκα τη δυνατότητα επέκτασης του ιπποδρομιακού στοιχήματος και on-line, δηλαδή στο διαδίκτυο.

Η ρύθμιση αυτή μπορεί να ανατρέψει τα μέχρι δεδομένα για όλους τους υφιστάμενους παίκτες που έχουν άδεια επίγειου στοιχηματισμού. Διότι εισάγεται η έννοια του License Plus, σύμφωνα με την οποία παρέχεται η δυνατότητα στις εταιρείες να επεκτείνουν την εφαρμογή των παιγνίων τους στο διαδίκτυο.

Με άλλα λόγια από τη ρύθμιση ευνοούνται οι οι υφιστάμενοι παίκτες της αγοράς, ΟΠΑΠ, λαχεία και καζίνο.

Τέλος, μεταξύ των διατάξεων για τον ΟΔΙΕ εμπεριέχεται και μία που σχετίζεται με τους προμηθευτές. Aπό την μεταβατική περίοδο αλλά και μετά την ιδιωτικοποίηση και λύση-εκκαθάριση του ΟΔΙΕ δεν θίγονται οι συμβάσεις με τους υπάρχοντες προμηθευτές του.

Διαβάστε το άρθρο «Λουκέτο στον ΟΔΙΕ και προκήρυξη νέου διαγωνισμού με προίκα επέκταση του παιγνίου on-line» στην πηγή: fmvoice.gr του Χρ. Ιωάννου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ