Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ Ληστείες σε πρακτορεία ΟΠΑΠ: Αυξημένες περιπολίες ζητούν οι ιδιοκτήτες

Ληστείες σε πρακτορεία ΟΠΑΠ: Αυξημένες περιπολίες ζητούν οι ιδιοκτήτες

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 3 λεπτά

Θύματα περισσότερων διαρρήξεων παρά ένοπλων ληστειών πέφτουν συνήθως οι ιδιοκτήτες των πρακτορείων ΟΠΑΠ στη Θεσσαλονίκη με τον πρόεδρο, ωστόσο, των πρακτόρων ΟΠΑΠ Κεντρικής Μακεδονίας να δηλώνει στο ThessToday.gr ότι πλέον το «έργο» των ληστών καθίσταται πιο δύσκολο καθώς πολλά περιστατικά εξιχνιάζονται από τις αστυνομικές αρχές. Αίτημά τους παράλληλα παραμένει η αύξηση των περιπολιών της Ελληνικής Αστυνομίας ώστε να περιοριστούν ακόμη πιο πολύ οι ληστείες.

Έχεις πρακτορείο?
Ακόμα να δοκιμάσεις την εφαρμογή του πράκτορα στο κινητό σου?

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΑΓΚΑ

Είναι δεδομένο ότι ένας από τους κύριους φόβους των επαγγελματιών του κλάδου είναι οι ληστείες των οποίων οι δράστες «στοχεύουν» στα πρακτορεία ΟΠΑΠ επειδή θεωρείται βέβαιο ότι θα βρεθούν χρήματα εντός του χώρου.

«Οι ληστείες και οι διαρρήξεις φαίνεται ότι έχουν μειωθεί χωρίς, ωστόσο, να σημαίνει ότι δεν σημειώνονται και σήμερα. Περισσότερα είναι τα περιστατικά διαρρήξεων. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι θα βρουν χρήματα στα πρακτορεία και γι’ αυτό επιτίθενται στις επιχειρήσεις μας», ανέφερε στο ThessToday.gr ο πρόεδρος των πρακτόρων ΟΠΑΠ Κεντρικής Μακεδονίας, Τάσος Απιδόπουλος και συνέχισε, τονίζοντας ότι

Μπες με το κινητό σου στο app.masterbet.gr  και θα έχεις όλες τις πληροφορίες για να διευκολύνεις την δουλεία σου   Δωρεάν

«Μέλημά μας είναι η ακεραιότητα και η υγεία όλων όσων εργάζονται στα καταστήματα, επομένως δεν ερχόμαστε σε αντιπαράθεση με τους ληστές που εισβάλλουν στις επιχειρήσεις και με την απειλή όπλου ή μαχαιριού προσπαθούν να αρπάξουν ό,τι χρηματικό ποσό μπορούν».

Το «όπλο» προστασίας και οι υλικές ζημιές

Ισχυρό «όπλο» προστασίας έναντι των ληστών αποτελούν τα μέτρα προστασίας που έχουν λάβει οι ιδιοκτήτες των πρακτορείων τόσο με κάμερες ασφαλείας όσο και με συναγερμούς.

Με το app.masterbet.gr το πρακτορείο σου θα βρίσκεται στα κινητά των παικτών της περιοχής σου!

«Είμαστε εκτεθειμένοι ως κλάδος στους κινδύνους των ληστειών.

Δεν γνωρίζουμε μέχρι σε ποιο σημείο μπορεί να φτάσει η απειλή ενός ληστή προκειμένου να πάρει τα χρήματα από τα ταμεία μας.

Γι’ αυτό και σχεδόν όλα τα πρακτορεία έχουν συστήματα ασφαλείας τα οποία δυσκολεύουν τους δράστες.

Στις πιο πολλές περιπτώσεις τα χρηματικά ποσά που αποσπούν και τρέπονται στη συνέχεια σε φυγή, είναι μικρά.

Οι επαγγελματίες του κλάδου φροντίζουν να ασφαλίζουν τα χρήματά τους σε περιστατικά κλοπών.

Σημειώνεται επίσης ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ληστειών εξιχνιάζεται πλέον από την Ελληνική Αστυνομία», σχολίασε ο κ. Απιδόπουλος.

Το πρόβλημα, παρ’όλα αυτά εντοπίζεται στο γεγονός ότι καλούνται να πληρώσουν τις υλικές ζημιές που προκαλούνται κατά τη διάρκεια των ληστειών και των διαρρήξεων των οποίων το κόστος μπορεί να είναι και μεγαλύτερο από τα χρήματα που αποσπούν οι δράστες.

Μπες με το κινητό σου στο app.masterbet.gr  και θα δεις!

Αίτημα για αύξηση περιπολιών

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, έχουν επικοινωνήσει με την Αστυνομία της Θεσσαλονίκης ζητώντας αύξηση των πεζών περιπολιών, κυρίως τις βραδινές ώρες που επιτίθονται οι ληστές και σε σημεία υψηλού κινδύνου για ληστείες. «Δυστυχώς, λόγω και των συνθηκών με την πανδημία οι περιπολίες αυτές δεν υπάρχουν ενώ σκοπεύουμε να ζητήσουμε ξανά από τις αρχές την αύξησή τους», επισήμανε.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: ” Ληστείες σε πρακτορεία ΟΠΑΠ: Αυξημένες περιπολίες ζητούν οι ιδιοκτήτες-Πρόβλημα οι υλικές ζημιές” στην  πηγή :  https://thesstoday.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ