Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Κρίσιμη συνάντηση για το δίκτυο του ΟΠΑΠ

Κρίσιμη συνάντηση για το δίκτυο του ΟΠΑΠ

από
Μόνο 2 λεπτά

Κρίσιμη είναι η προγραμ­ματισμένη για  σήμερα συ­νάντηση ανάμεσα στους πράκτορες του ΟΠΑΠ και εκπροσώπους του υπουργείου Οι­κονομικών για την ομαλή λειτουργία του δικτύου του οργα­νισμού. καθώς αποτελεί την ύστατη ευκαιρία για να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση στο επίμαχο θέμα της τήρησης βι­βλίων εσόδων εξόδων.

 

 Οι πράκτορες μέσω της ομοσπονδίας τους ΠΟΕΠΠΠ έχουν υπογράμ­μιση πως αν δεν συμφωνήσει το υπουργείο Οικονομικών να εξαιρεθούν από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων εσόδων εξό­δων θα προχωρήσουν αμέσως μετά τις γιορτές σε επ αόριστων απεργιακές κινητοποιήσεις, ενώ σκοπεύουν να  προσφύγουν και στο Συμβούλιο της Επικρατείας αντιδρώντας στις φορολογικές αλλαγές.

Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι η επιβολή τήρησης βιβλίων θα δη­μιουργήσει τεράστια διαδικα­στικά προβλήματα τα οποία θα εμποδίσουν τη λειτουργία των καταστημάτων τους, ενώ υπο­γραμμίζουν πως και οι ίδιες οι εφορίες είναι ανέτοιμες για την επιβολή αυτού του μέτρου.

Την ίδια στιγμή οι πράκτορες ζητούν την άμεση κατάθεση της νομοθετικής ρύθμισης που κατοχυρώνει περιεχόμενο της σύμβασης συνεργασίας που έχουν υπογράψει με τον οργα­νισμό. Οι πράκτορες είχαν ζη­τήσει από την περασμένη άνοι­ξη από το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού να κατοχυρώσει την εν λόγω ρύθμιση και νομι­κά και εάν τελικά καθυστερήσει το σχετικό νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τη ρύθμιση αυτή δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν και για αυτό το αίτημα τους σε απεργίες.

Νέα παιχνίδια

Στο μεταξύ προχωρούν πυρετωδώς οι εργασίες στα πρακτορεία του οργανισμού για την Εγ­κατάσταση νέου εξοπλισμού – τηλεοράσεων και τερματικών αυτόνομης χρήσης «ΤΑΧ» μέσω των οποίων από τα τέλη Δεκεμ­βρίου θα αρχίσουν να προσφέ­ρονται στο κοινό νέα παιχνίδια.

Στο πλαίσιο της σύμβασης που είχε υπογράψει η Intralot με τον ΟΠΑΠ το καλοκαίρι πε­ριλαμβάνεται η εγκατάσταση του εξοπλισμού αυτού για τη διεξαγωγή νέων παιχνιδιών στα τερματικά (monitor games).

Οι δαπάνες για όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό βαραίνουν την In­tralot η οποία ωστόσο θα λαμβάνει το 8% από το σύνολο των ακαθάριστων εσόδων.

 Οι δυο πλευρές δρομολογούν, σύμφω­να με πληροφορίες, να παρου­σιάσουν συνολικά περίπου 20 νέα παιχνίδια.

 Παράλληλα προ­ωθείται και το λανσάρισμα νέ­ων παιχνιδιών όπως το Super 4 και το TV Bingo, για τo οποίο η Citigroup σε τελευταία έκθεσή της εκτιμά ότι το 2011 θα αποφέρει περισσότερα από 322 εκ. ευρώ στον οργανισμό, ενώ τo 2012 ποσό αυτό θα ξεπεράσει τα 429 εκ. ευρώ.

Πηγή:  ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ