Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Κορεατικό fund παίζει δυνατά για την ΟΠΑΠ Α.Ε.!

Κορεατικό fund παίζει δυνατά για την ΟΠΑΠ Α.Ε.!

από
Μόνο 2 λεπτά

Ο Αλεξόπουλος από τη…Σιγκαπούρη, λοιπόν, είναι ανύπαρκτο πρόσωπο. Αλλά το fund από την Κορέα μοιάζει υπαρκτό.

Όπως και το ενδιαφέρον του για την απόκτηση του ποσοστού που διαθέτει το δημόσιο στην ΟΠΑΠ Α.Ε. Δηλαδή για το 27% που πάνω κάτω παραμένει στο χαρτοφυλάκιο του ελληνικού κράτους. Στην Καραγεώργη Σερβίας άκουσα χθες πως έχουν προχωρήσει οι επαφές, αν και κατά πως ξέρω δεν είναι τόσο απλή διαδικασία η πώληση μετοχών από μία εταιρία, η οποίο τρέχει ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο αναπτυξιακό πρόγραμμα.


Αλλά από την άλλη πλευρά μου αντέχειναν ως επιχείρημα την ασφυκτική πίεση της τρόικας για αποκρατικοποιήσεις, για την πώληση των ασημικών της ελληνικής οικονομίας. Και ο ΟΠΑΠ είναι από τα ακριβότερα ασημικά, αν όχι το πλέον πολύτιμο.


Λέγεται πώς το κορεατικό fund συνεργάζεται και με Έλληνες επιχειρηματίες….

Αλλά οι λεπτομέρειες για τις συμμαχίες φυλάσσονται ως επτασφράγιστο μυστικό από τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τους πιο στενούς συνεργάτες του. To ίδιο ισχύει και για τα οικονομικά μεγέθη της ενδεχόμενης συμφωνίας. Αν και νομικοί κύκλοι θεωρούν εξαιρετική δύσκολη την επίτευξη συμφωνίας πριν από τον Ιούνιο. «Η ΟΠΑΠ προχωρά σημαντικά πρότζεκτ, όπως η επέκτασή της στο διαδίκτυο, αλλά και η είσοδος στην αγορά των βιντεολότο. Η διοίκηση, μάλιστα, βρίσκεται σε συζητήσεις με τους πράκτορες για τον καθορισμό του πλαισίου, μέσα στο οποίο θα λειτουργήσουν τα φρουτάκια», ήταν η  απάντηση που έλαβα από δικηγόρο, ο οποίος γνωρίζει τις κινήσεις που γίνονται στη λεωφόρο Κηφισού αναφορικά με τη νέα εταιρική εικόνα της ΟΠΑΠ.


Από το περιβάλλον του Ευάγγελου Βενιζέλου……,

πάντως, γίνεται λόγος για επιβεβλημένη πώληση του ποσοστού που διατηρεί το κράτος στην ΟΠΑΠ Α.Ε., καθώς μετά το άνοιγμα της αγοράς των τυχερών παιχνιδιών στο διαδίκτυο, η εταιρία χάνει το μονοπώλιο και συνεπώς η αξία της μπορεί να μειωθεί εάν δεν αποδώσουν άμεσα οι επενδυτικές κινήσεις της στο ίντερνετ, αλλά και στις υπόλοιπες μορφές τζόγου.


Η υπόθεση έχει πολύ ψωμί……

Και σίγουρα η αποκάλυψή μας θα προκαλέσει αίσθηση. Όπως συνέβη και με το προχθεσινό αποκλειστικό ρεπορτάζ ότι με την κάρτα του παίκτη θα περιοριστεί σημαντικά το ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσα από τα κερδισμένα δελτία των τυχερών παιχνιδιών. Ένα θέμα που συζητήθηκε τόσο στη λεωφόρο Κηφισού, όσο και ανάμεσα στους πράκτορες, οι οποίοι εξέφραζαν απορίες κατά πόσο θα δεχθούν οι περισσότεροι παίκτες να φακελώνεται ηλεκτρονικά το ποντάρισμά τους στα διάφορα τυχερά παιχνίδια. Αλλά από το υπουργείο Οικονομίας επιμένουν πως η απόφαση για την κάρτα παίκτη είναι ειλημμένη…


Διαβάστε το άρθρο «Κορεατικό fund παίζει δυνατά για την ΟΠΑΠ Α.Ε.!» στην πηγή: ΓΑΤΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ