Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Κοντά σε συμφωνία ΟΠΑΠ – πράκτορες για τις προμήθειες

Κοντά σε συμφωνία ΟΠΑΠ – πράκτορες για τις προμήθειες

από
Μόνο 4 λεπτά

Αναλυτικά η ανακοίνωση – ενημέρωση της Ομοσπονδίας, την οποία υπογράψουν ο πρόεδρος Κυριάκος Τοπτσίδης και ο γενικός γραμματέας Ηρακλής Λάππας, προς όλα τα σωματεία – μέλη της, έχει ως εξής: «Συνάδελφοι, Πριν από δύο χρόνια, τον Σεπτέμβριο του 2009, 9 μήνες πριν το Μουντιάλ της

 

Νοτίου Αφρικής, ζητήσαμε και πήραμε από εσάς προτάσεις, σχετικά με την αναβάθμιση του παιχνιδιού Πάμε Στοίχημα.
Τις προτάσεις αυτές τις καταθέσαμε στην ΟΠΑΠ και από τότε βρεθήκαμε σε αλλεπάλληλες συναντήσεις με στελέχη της Διεύθυνσης Παιχνιδιών, στην προσπάθειά μας να πετύχουμε να την υλοποίηση τους.
Αποτέλεσμα των προτάσεων σας, είναι το over/under, τα ημίχρονα, το goal/no goal, ο εμπλουτισμός με περισσότερες διοργανώσεις και νέα αθλήματα, οι κυνοδρομίες που πρώτη φορά γράφτηκαν σε εκείνο το χαρτί και άλλα. Μικρές βελτιώσεις, προς τη σωστή όμως κατεύθυνση.
Αυτό που έλειπε από την αρχή, ήταν η βούληση για ριζικές αλλαγές σε καίριους παράγοντες του παιχνιδιού, όπως είναι το πλήθος των μονών παιχνιδιών, η μείωση της γκανιότας, η αύξηση του payout και βεβαίως η πάταξη του trading. Σε μια τελευταία προσπάθεια προσέγγισης μιας κοινά αποδεκτής λύσης, βρεθήκαμε στα μέσα Αυγούστου στην ΟΠΑΠ ΑΕ και λάβαμε τις παρακάτω προφορικές δεσμεύσεις από τη Διεύθυνση Παιχνιδιών:

 

-Σχετικά με το θέμα της κλιμακωτής προμήθειας:

Από την ΟΠΑΠ, προτάθηκε για το παιχνίδι ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ (ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ που παίζονται μέχρι σήμερα εξαιρουμένων των στοιχημάτων που παίζονται μέσω των monitor games ή ταχ games): μονά 4%, δυάδες 5%, τριάδες 8% και τετράδες και άνω 11%, με την προϋπόθεση ότι όλες οι premier κατηγορίες θα προσφέρονται μονά αποδεκτά με μέγιστη γκανιότα 111.00 (10%), οι υπόλοιπες κατηγορίες δυάδες, τριάδες με μέγιστη γκανιότα 115.00 (13%) και συνολικό ετήσιο payout 75%.
-Σχετικά με το θέμα του LIVE BET:

To Live Bet θα προσφέρεται με 4% προμήθεια και payout 90%.
-Σχετικό με το ωράριο του ΚΙΝΟ:

Από την ΟΠΑΠ προτάθηκε οι κληρώσεις του ΚΙΝΟ να διεξάγονται η οποία θα συμπεριλαμβάνει τα 8 υφιστάμενα και όλα τα μελλοντικά παιχνίδια σταθερής γκανιότας (αριθμολαχεία) πλην του παιχνιδιού ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ.
-Σχετικά με την κάρτα παίκτη (Opap card).
Η προμήθεια, η ενεργοποίηση, η φόρτιση και εκφόρτιση-εξαργύρωση της Opap card θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο μέσα στα πρακτορεία. Οι κάτοχοι της, θα μπορούν να συμμετάσχουν σε όλα τα παιχνίδια της ΟΠΑΠ Α.Ε. Η κάρτα θα είναι ανώνυμη για όλα τα παιχνίδια που παίζονται εντός των πρακτορείων. Όταν τα παιχνίδια παίζονται εκτός των πρακτορείων θα είναι σύμφωνα με αυτά που ορίζει ο νόμος. Η προμήθεια των πρακτόρων ανά παιχνίδι θα παραμένει η ίδια, είτε η Opap card χρησιμοποιείται εντός πρακτορείου, είτε εξ αποστάσεως.
Αντ’ αυτού, σε συνέχεια των προφορικών δεσμεύσεων πήραμε γραπτώς τα παρακάτω:

“Αγαπητοί Συνεργάτες, μετά από αλλεπάλληλες και μακρόχρονες συναντήσεις μεταξύ της ΠΟΕΠΠΠ και της ΟΠΑΠ ΑΕ (διάρκειας τουλάχιστον ενός έτους) έγινε τελική συνάντηση την Τετάρτη 171812011 για τα παρακάτω θέματα: α) κλιμακωτή προμήθεια στο παιχνίδι ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ β) Live Bet γ) ωράριο ΚΙΝΟ και δ) κάρτα παίκτη (Opap card)

Σχετικά με το θέμα της κλιμακωτής προμήθειας:

Από πλευράς ΟΠΑΠ η κλιμακωτή προμήθεια που προτάθηκε για το παιχνίδι ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ (ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ) ήταν η παρακάτω: μονά 3%, δυάδες 5%, τριάδες 8%, τετράδες και άνω 12% . Με αυτό τον τρόπο θα προσφερθούν μονό παιχνίδια από τα κύρια πρωταθλήματα, όπως ενδεικτικά PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑΣ, PRIMIERA DIVISION ΙΣΠΑΝΙΑΣ, BUNDESLIGA ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, SERIE Α ΙΤΑΛΙΑΣ, CHL, EUL, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ, ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ και μέσο όρο γκανιότας 111%.
Από πλευράς ΠΟΕΠΠΠ προτάθηκε 5% προμήθεια στα μονά και στις δυάδες, 8% στις τριάδες και 11% από τετράδες και πάνω και με γκανιότα από 108% έως 110%.
Σαν αντιπρόταση από πλευράς ΟΠΑΠ, κατατέθηκε η παρακάτω πρόταση, η οποία περιλαμβάνει 4% στα μονά, 5% στις δυάδες, 8% στις τριάδες και 11% από τετράδες και πάνω και με μέσο όρο γκανιότας για τα μονά παιχνίδια 112%.
Σημειώνεται ότι πλέον του 80% των πρακτορείων για το πρώτο τετράμηνο του 2011 θα είχε προμήθεια πάνω από 8% και πάνω από το 73% των πρακτορείων θα είχε προμήθεια πάνω από το 8.5%, αν είχε εφαρμοστεί η κλιμακωτή προμήθεια. Σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με την πρόταση και αντιπρόταση της ΟΠΑΠ τα διανεμόμενα (payout) θα κυμανθούν σταδιακό στο 75%.
Σχετικά με το θέμα του LIVE BET:

Για το Live Bet θα ισχύει η ίδια κλιμακωτή προμήθεια, αφού θα είναι συνέχεια του ίδιου αγώνα που προσφέρεται στο κουπόνι και το payout θα διαμορφωθεί στο 88% περίπου.
Σχετικά με το ωράριο του ΚΙΝΟ:

Δεδομένου ότι όλα τα παιχνίδια λειτουργούν βασικά από τις 8:00 έως τις 24:00 από πλευράς ΟΠΑΠ προτάθηκε οι κληρώσεις του ΚΙΝΟ να διεξάγονται από τις 10:00 έως τις 22:00 και με προμήθεια 27% πάνω στη μικτή κερδοφορία.
Από πλευράς ΠΟΕΠΠΠ ανππροτάθηκε το ωράριο λειτουργίας να είναι από 10:00 έως 21:00 και προμήθεια 30% πάνω στη μικτή κερδοφορία.
Να σημειωθεί ότι το ποσοστό προμήθειας πάνω στη μικτή κερδοφορία θα συμπεριλαμβάνει και τα 8 υφιστάμενα παιχνίδια, πλην του παιχνιδιού ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ.
• Σχετικά με την κάρτα παίκτη (Opap card).
Η προμήθεια, η ενεργοποίηση και η φόρτιση της Opap card θα γίνεται σε οποιοδήποτε πρακτορείο. Οι κάτοχοι της, θα μπορούν να συμμετάσχουν σε όλα τα παιχνίδια της ΟΠΑΠ Α.Ε. Η κάρτα θα είναι ανώνυμη για όλα τα παιχνίδια που παίζονται εντός των πρακτορείων. Όταν τα παιχνίδια παίζονται εκτός των πρακτορείων θα είναι σύμφωνα με αυτά που ορίζει ο νόμος.
Η προμήθεια των πρακτόρων ανά παιχνίδι θα παραμένει η ίδια, είτε η Opap card χρησιμοποιείται εντός πρακτορείου, είτε εξ αποστάσεως”.
Συνάδελφοι, είναι σαφές ότι η ΟΠΑΠ δεν επενδύει σε μια ειλικρινή και παραγωγική σχέση.
Προσπαθεί με στοχευόμενες παραλείψεις λέξεων να μας παραπλανήσει, ενώ ταυτόχρονα διαδίδει στα ΜΜΕ την είσοδο της στο ιντερνετικό στοίχημα και την διεξαγωγή ζωντανού στοιχηματισμού.
Στο πρόσφατο Διοικητικό Συμβούλιο της Τετάρτης 31 Αυγούστου, αποφασίσαμε ομόφωνα να σας ενημερώσουμε λεπτομερώς για τις εξελίξεις αλλά και τις διαφορές μεταξύ των προφορικών και γραπτών δεσμεύσεων της ΟΠΑΠ.
Παραμένουμε στην αρχική μας θέση που είναι το 30% στη μικτή κερδοφορία».

Διαβάστε το απόκομμα του άρθρου «Κοντά σε συμφωνία ΟΠΑΠ – πράκτορες για τις προμήθειες» στην πηγή: 12Χ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ