Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Κλείνουν τα πρακτορεία την Παρασκευή

Κλείνουν τα πρακτορεία την Παρασκευή

από
Μόνο 3 λεπτά

Ολοταχώς προς απεργία διαρκείας. Μονόδρομος φαίνεται πως είναι για τους πράκτορες οι δυναμικές κινητοποιήσεις του κλάδου,

καθώς φαίνεται πως δεν υπάρχει λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί με τη φορολόγηση των κερδών από το πρώτο ευρώ, αλλά και στο θέμα που πρόεκυψε με την αθέτηση από την πλευρά της νέας διοίκησης του οργανισμού των συμφωνιών για την κλιμακωτή προμήθεια, την κάρτα παίκτη κλπ.


Έτσι, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης (ΠΟΕΠΠΠ), αποφάσισε να προχωρήσει σε 24ωρη πανελλαδική απεργία την Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία φιλοδοξία της διοίκησης είναι να παραμείνουν ΟΛΑ τα πρακτορεία κλειστά και τα ποσοστά επιτυχίας της κινητοποίησης να αγγίξουν το 100%. Κάτι που είχε συμβεί και το 2009, όταν ο τότε υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Παπαθανασίου, είχε επιχειρήσει να φορολογήσει τα κέρδη από το πρώτο ευρώ και αναγκάστηκε να πάρει πίσω την απόφασή του έπειτα από την καθολική αντίδραση του κλάδου.


«Δεν είναι δυνατό να επιτρέψουμε τη φορολόγηση από το πρώτο ευρώ», λέει στο <·12Χ·> ο πρόεδρος της ΠΟΕΠΠΠ, Κυριάκος Τοπτσίδης.

«Θα είναι σα να υπογράφουμε την επαγγελματική θανατική μας καταδίκη. Θα είναι σα να βάζουμε τη θηλιά στον λαιμό μας». Άλλοι πράκτορες σημείωναν πως «θα τα διαλύσουμε εμείς πρώτοι, αφού μετά την επιβολή του φόρου δεν θα έχουμε να χάσουμε τίποτα έτσι και αλλιώς».


Ολοταχώς προς απεργία διαρκείας

Η απόφαση για την προειδοποιητική 24ωρη απεργία της Παρασκευής πάρθηκε μετά την άκαρπη ολοκλήρωση της ηγεσίας της Ομοσπονδίας των επαφών με τις διοικήσεις του ΟΠΑΠ, του ΤΑΪΠΕΔ, της Επιτροπής Ελέγχου Τυχερών Παιγνίων, αλλά και με τα πολιτικά κόμματα, εμπλεκόμενους φορείς κλπ. Η διοίκηση της ΠΟΕΠΠΠ επιχείρησε να εξηγήσει τις καταστροφικές συνέπειες στον τζίρο του ΟΠΑΠ της φορολόγησης από το πρώτο ευρώ, παρουσιάζοντας εμπεριστατωμένες μελέτες και αναφέροντας το παράδειγμα των Κρατικών Λαχείων, στα οποία εφαρμόστηκε επί υπουργίας Παπαθανασίου το 10%, με καταστροφικές συνέπειες στις πωλήσεις τους. Παράλληλα επιδιώχθηκε να εξασφαλιστούν απαντήσεις για θέματα που αφορούν στην αποκρατικοποίηση του Οργανισμού, στην είσοδο του στο διαδίκτυο κλπ, χωρίς όμως, οι πράκτορες να ικανοποιηθούν από αυτά που άκουσαν.


Η απεργιακή κινητοποίηση της Παρασκευής είναι μόνο η αρχή. Θα υπάρξει και συνέχεια, που θα είναι ακόμη πιο δυναμική», επισημαίνει ο κ. Τοπτσίδης, αποφεύγοντας ωστόσο να μιλήσει για «απεργία διαρκείας», παρότι οι πληροφορίες λένε πως οι πράκτορες είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις. Και ο πρόεδρος της ΠΟΕΠΠΠ συνεχίζει: «Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μετέχουν δυναμικά. Κανένα πρακτορείο δεν πρέπει να ανοίξει την Παρασκευή. Αφού αποφάσισαν να παίξουν με το ψωμί μας, το ψωμί των παιδιών μας και το ψωμί των υπαλλήλων μας, θα πάρουν την απάντηση που πρέπει. Εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια διαλόγου και, πλέον, ήρθε η ώρα των πράξεων. Όσο πιο γρήγορα καταλάβουν όλοι αυτοί οι κύριοι πως οι πράκτορες θα υπάρξουν και χωρίς τον ΟΠΑΠ, αλλά ο ΟΠΑΠ δεν υπάρχει χωρίς το δίκτυο του, τόσο το καλύτερο γι’ αυτούς».


Στον «χορό» και οι υπάλληλοι της ΟΠΑΠ

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, οι πράκτορες δεν θα είναι μόνοι τους στις κινητοποιήσεις που ετοιμάζουν. Στον «χορό» θα μπουν και οι υπάλληλοι της ΟΠΑΠ, οι οποίοι «τρέχουν» ήδη μία καμπάνια ενημέρωσης του κοινού για την επικείμενη ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού και τις επιπτώσεις που αυτή θα έχει στον αθλητισμό, την παιδεία, την υγεία και τον Πολιτισμό. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εργαζόμενοι στον ΟΠΑΠ θα συμμετάσχουν στην απεργία των πρακτόρων, ενώ Τρίτη και Τετάρτη μετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Διαβάστε το άρθρο «Κλείνουν τα πρακτορεία την Παρασκευή» στην πηγή: 1-2-Χ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ