Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ Κλείνουν λόγω κορονοιού εμπορικά κέντρα, κομμωτήρια, μπαρ, καφετέριες, πρακτορεία ΟΠΑΠ.

Κλείνουν λόγω κορονοιού εμπορικά κέντρα, κομμωτήρια, μπαρ, καφετέριες, πρακτορεία ΟΠΑΠ.

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο < 1 λεπτό

Την παύση λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος ανακοίνωσε η κυβέρνηση, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου μετά την άνοδο των κρουσμάτων κορωνοϊου στην χώρα μας σε 190.

Κλείνουν εμπορικά κέντρα, μπαρ, καφέ και καφετέριες, όλη η εστίαση, εκτός ντελίβερι και take away, οι αθλητικές εγκαταστάσεις εκτός από τις ανοιχτούς χώρους για μεμονομένη άθληση, τα κέντρα αισθητικής, βιβλιοθήκες, μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Τσιόδρας θα παραμείνουν ανοιχτά μόνο τα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ), φούρνοι, ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας και τα φαρμακεία.

«Θα κάνουμε ότι χρειαστεί, θα εφαρμόσουμε όποιοι μέτρο χρειαστεί προκειμένου να προστατεύσουμε τους συνανθρώπους μας», τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στον ΣΚΑΪ, η εφαρμογή της αναστολής λειτουργίας των καταστημάτων θα ισχύσει από το πρωί του Σαββάτου(14/3)

Τι κλείνει τι μένει ανοικτό

Για την εστίαση που δεν καταργείται το  ντελίβερι, θα πρέπει σε όλα τα μαγαζιά να μην υπάρχουν ουρές άνω των 5 ατομων. Αντίθετα κλείνουν βιβλιοθήκες, πρακτορεία τυχερών παιγνίων ΟΠΑΠ (θα επιτρέπεται μόνο διαδικτυακό στοίχημα), πολιτιστικοί όμιλοι, πολιτιστικά σωματεία, αθλητικοί χώροι και πάρκα αναψυχής. Μένουν ανοιχτοί ζωολογικοί και βοτανικοί κήποι εκτός ίσως από συγκεκριμένα σημεία που συνωστίζεται κόσμος όπως π.χ το Δελφινάριο. Κλείνουν επισης κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, οίκοι ακοχής, καταστημάτα τατουάζ, μασάζ και περιποίησης νυχιών.

Περίπτερα, σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ και μεμονωμένα καταστήματα (πχ ρούχα παπούτσια), μένουν ανοιχτά.

Τα ΚΕΠ θα λειτουργούν από τις 7:30 το πρωί έως τις 15:00 και θα είναι κλειστά το Σάββατο.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: ” Κλείνουν λόγω κορονοιού εμπορικά κέντρα, κομμωτήρια, μπαρ, καφετέριες, πρακτορεία ΟΠΑΠ, όλη η εστίαση εκτός ντελίβερι” : στην πηγή:http://greekmoney.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ