Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Κινητικότητα σε τρία επίπεδα για τον ΟΠΑΠ

Κινητικότητα σε τρία επίπεδα για τον ΟΠΑΠ

από
Μόνο < 1 λεπτό

Επαναφέρει τελικά η κυβέρνηση το αφορολόγητο των 100 ευ ρω νια τα κέρδη των παικτών του ΟΠΑΠ, καθώς κατατέθηκε χθες

το πολυαναμενόμενο νομοσχέδιο που με αυτή τη ρύθμιση αναμένεται να τονώσει τα έσοδα του Οργανισμού.

Το σχέδιο νόμου για την κεφαλαιαγορά που κατατέθηκε χθες προβλέπει αφορολόγητο ποσό 100 ευρώ, συντελεστή φορολογίας 15% για κέρδη μέχρι πεντακόσια ευρώ και 20% για κέρδη από 500 και πάνω, ενώ η νέα φορολογία θα εφαρμοστεί από ης 18 Μαρτίου.

Παράλληλα το σχέδιο νόμου προβλέπει πως η ΟΠΑΠ θα πρέπει να θέσει σε λειτουργία τα παιγνιομηχανήματα που εκμεταλλεύεται μέσω των πρακτορείων της εντός 18 μηνών από την έκδοση του σχετικού κανονισμού για τη διεξαγωγή και τον έλεγχο παιγνίων, ενώ μετά την παρέλευση αυτής της προθεσμίας ο αριθμός των VLTs που δεν έχουν λειτουργήσει αφαιρείται από το συνολικό αριθμό για τον οποίο έχει χορηγηθεί η σχετική άδεια.

Την ίδια στιγμή στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος επαναφέρεται η τροπολογία που είχε αποσυρθεί προχθές και η οποία προβλέπει τη δυνατότητα των συμμετεχόντων στη διαδικασία αποκρατικοποίησης του ΟΠΑΠ να λάβουν γνώση των απόρρητων συμβάσεων που έχει υπογράψει ο Οργανισμός. Τέλος, όπως όλα δείχνουν, η προθεσμία για να ανακοινώσουν οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές τα οριστικά τους σχήματα φαίνεται πως λαμβάνει παράταση κατά μια εβδομάδα από ης 11 Μαρτίου σης 18. Σημειώνεται ότι η προθεσμία νια την υποβολή των προσφορών παραμένει η 5η Απριλίου.

Διαβάστε το άρθρο «Κινητικότητα σε τρία επίπεδα για τον ΟΠΑΠ» στην πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Της Μελίνας Καλαμπόκα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ