Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Κατρίνης: Η Πολιτεία οφείλει να διασφαλίσει την επιβίωση των πρακτορείων ΟΠΑΠ

Κατρίνης: Η Πολιτεία οφείλει να διασφαλίσει την επιβίωση των πρακτορείων ΟΠΑΠ

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

Ερώτηση κατέθεσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής κ. Μιχάλης Κατρίνης μαζί με άλλους βουλευτές αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Πρακτορεία ΟΠΑΠ, ιδίως μετά το ξέσπασμα της πανδημικής κρίσης.

Πρόκειται για έναν από τους επιχειρηματικούς κλάδους που έχει πληγεί καίρια από τις επιπτώσεις της πανδημίας, αποτελούμενος κατά κύριο λόγο από οικογενειακές επιχειρήσεις, απασχολώντας όμως έναν σεβαστό αριθμό εργαζομένων.

Ακόμα ψάχνεις τρόπο να ζωντανέψεις το μεγάλο παιχνίδι στο πρακτορείο σου?

Δοκίμασε τα ΕΞΥΠΝΑ στατιστικά KINOPRO δωρεάν και θα δεις την διαφορά απο τους παίκτες σου !

Τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, μόνο το πρόσφατο χρονικό διάστημα και λόγω των μέτρων πρόληψης κατά της πανδημίας, παρέμειναν σε αναστολή λειτουργίας για περίπου έξι (6) μήνες χωρίς καθόλου έσοδα, ενώ την ίδια περίοδο, άνθιζε ο ισχυρός ανταγωνισμός στο διαδίκτυο χωρίς κανέναν περιορισμό.

Σήμερα, οι επιχειρήσεις των Πρακτορείων του ΟΠΑΠ, καλούνται να επαναλειτουργήσουν με την παρουσία αυστηρών περιοριστικών μέτρων καθώς απαγορεύεται η χρήση από το κοινό των τραπεζοκαθισμάτων και τα παίγνια παρουσιάζουν ελλιπή γκάμα.

Αρκετά δε εκ των Πρακτορείων ΟΠΑΠ έμειναν εκτός επιστρεπτέας προκαταβολής, καθώς δεν πληρούσαν τα κριτήρια, ενώ οι συσσωρευμένες υποχρεώσεις τους καθιστούν δύσκολη την επαναλειτουργία τους.

Άλλαξε πράγματα όσο ακόμα έχεις παίκτες στο πρακτορείο σου!
Χρησιμοποίησε τον ίντερνετ για να βοηθήσεις τις πωλήσεις σου
Δες πως θα το κάνεις εδώ

Ο Μιχάλης Κατρίνης και οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, εξαιτίας της ανάγκης να ενισχυθεί δραστικά ο κλάδος για να διασφαλιστεί η επιβίωσή του και η διατήρηση των θέσεων εργασίας στις επιχειρήσεις αυτές, καλούν το Υπ. Οικονομικών να διευκρινίσει εάν προτίθεται να εντάξει τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ στο πρόγραμμα επιδότησης παγίων δαπανών σε ότι αφορά στην επιδότηση μελλοντικών φορολογικών υποχρεώσεων όπως σχεδιάζεται για την εστίαση, να ενεργοποιήσει χρηματοδοτικό πρόγραμμα μέσω ΕΣΠΑ για την ανάπτυξη και βελτίωση των υποδομών τους, να χορηγήσει κεφάλαια κίνησης για την επανεκκίνηση αυτών των επιχειρήσεων επιδοτώντας παράλληλα για ένα διάστημα τις ασφαλιστικές τους εισφορές, να καθιερώσει το τεκμαρτό για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα και τέλος να προχωρήσει σε επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των υπαλλήλων τους, ώστε να αποφευχθούν οι απολύσεις.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: ” Κατρίνης: Η Πολιτεία οφείλει να διασφαλίσει την επιβίωση των πρακτορείων ΟΠΑΠ” : στην πηγή:https://www.ilialive.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ