Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Καθοριστικό το επόμενο δίμηνο για τον ΟΠΑΠ

Καθοριστικό το επόμενο δίμηνο για τον ΟΠΑΠ

από
Μόνο < 1 λεπτό

Το επόμενο δίμηνο θεωρείται απόλυτα καθοριστικό σε ό,τι έχει σχέση με τις εξελίξεις στην αγορά τυχερών παιχνιδιών. Η κυβέρνηση πρόσφατα πέρασε το νομοσχέδιο για τα φρουτάκια και το διαδίκτυο, όμως υπάρχουν

πολλά ανοιχτά θέματα. Αυτά έχουν σχέση με τον τρόπο ελέγχου της αγοράς, με το ιδιοκτησιακό του ΟΠΑΠ, με την ιδιωτικοποίηση του OΔIE και των κρατικών λαχείων.

Για όλα αυτά τα θέματα είδαν το φως της δημοσιότητας πολλά σχόλια και αναλύσεις που ανέδειξαν τα υπέρ και τα κατά της κάθε επιλογής. Μεγαλύτερη ένταση φαίνεται να δημιουργεί το θέμα της πώλησης του ποσοστού του ΟΠΑΠ που κατέχει το ελληνικό δημόσιο.


Το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε προικοδοτεί με τα φρουτάκια τον ΟΠΑΠ αλλά παράλληλα ανοίγει η αγορά του διαδικτύου που θα λειτουργά ανταγωνιστικά. Ο ΟΠΑΠ θα αποκτήσει και αυτός το προνόμιο να επεκταθεί στο διαδίκτυο, αλλά κανένας δεν γνωρίζει με ποιον τρόπο θα συμβεί αυτό. Προ καιρού είχε γίνει αναφορά σε συνεργασία μέσω εξαγοράς με καταξιωμένη εταιρεία του διαδικτύου, όμως από τότε δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη που να ξεκαθαρίζει το τοπίο. Τα χρονικά περιθώρια πάντως στενεύουν λόγω και του συνολικού αρνητικού τοπίου και όλα δείχνουν ότι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχουν οριστικοποιηθεί οι αποφάσεις της κυβέρνησης.

Διαβάστε το άρθρο «Καθοριστικό το επόμενο δίμηνο» στην πηγή: 1-2-Χ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ