Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ Ισχυρό rebound για τη μετοχή του ΟΠΑΠ – Οι 2+1 λόγοι της ανόδου

Ισχυρό rebound για τη μετοχή του ΟΠΑΠ – Οι 2+1 λόγοι της ανόδου

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 3 λεπτά

Σε μια από τους καλύτερους χρηματιστηριακά μήνες, η μετοχή του ΟΠΑΠ οδεύει στο κλείσιμο του Νοεμβρίου με απόδοση 40% υπερκεράζοντας τόσο το Γενικό Δείκτη, όσο και την πλειονότητα των τίτλων του FTSE-25.

Η μετοχή από τα 6,90 ευρώ στα τέλη Οκτωβρίου 2020 έχει προσεγγίσει εκ νέου τα επίπεδα των 9,65 ευρώ, επιστρέφοντας σε τιμές του περασμένου Μαρτίου. Η άνοδος αυτή, το σημαντικότερο, συνοδεύτηκε τις τελευταίες συνεδριάσεις από σημαντική αύξηση του όγκου των συναλλαγών, με αποκορύφωμα τη συνεδρίαση της περασμένη Παρασκευής όταν άλλαξαν χέρια 2 εκατομμύρια τεμάχια, διπλάσια από αυτά της αμέσως προηγούμενης συνεδριάσεις.

Σήμερα όλα γίνονται από το κινητό τηλέφωνο.
Βάλε και το δικό σου το πρακτορείο στα κινητά χιλιάδων παικτών!
Δοκίμασε ΔΩΡΕΑΝ

Χρηματιστηριακές πηγές κάνουν λόγο για θεσμικά χαρτοφυλάκια και «ισχυρούς «παίκτες» που συνέβαλαν στην εικόνα αυτή. Τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο Οργανισμός και όσα ανέφερε η διοίκηση στο conference call με τους αναλυτές, έδωσαν μεγαλύτερη ορατότητα για το επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, παρά τις επιπτώσεις που θα έχει στο 4ο τρίμηνο τα νέα μέτρα για την πανδημία, τρεις ήταν οι βασικοί παράγοντες για την αλλαγή τάσης:  

* Οι ενέργειες της διοίκησης να θωρακίσει τον Οργανισμό εν όψει νέων lockdown: όπως ανέφερε ο Αcting CEO του ΟΠΑΠ, Γιαν Κάρας, το δεύτερο απαγορευτικό (lockdown) βρίσκει την εταιρεία σε καλύτερη θέση σε σχέση με αυτό της άνοιξης. Και αυτό διότι σε σχέση με το πρώτο, δεν υπήρχε πλήρης απουσία στοιχηματικής δραστηριότητας (πρωταθλήματα και άλλα αθλητικά γεγονότα δεν διεκόπησαν), ο ΟΠΑΠ έδωσε μεγάλο βάρος στο online (οι κληρώσεις του Τζόκερ από δύο αυξήθηκαν σε τρεις, αυξήθηκε στο 85% η συμμετοχή του στην Kaizen Gaming/Stoiximan, ενισχύθηκε η συνδρομητική βάση στα online παιχνίδια), ενώ αποκτήθηκε επιπλέον ισχυρότερη ταμειακή θέση έπειτα από την έκδοση του ομολόγου ύψους 200 εκατ.ευρώ τον περασμένο Οκτώβριο.
 
* Τα οικονομικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου ήταν καλύτερα του αναμενόμενου: όπως φαίνεται στην παρουσίαση που έγινε στους αναλυτές, η αντοχή του ΟΠΑΠ αναδεικνύεται από το γεγονός πως στο γ’ τρίμηνο 2020, έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2019, ο τζίρος υποχώρησε ελάχιστα (-0,7%), το EBITDA αυξήθηκε (+1,5%) και η καθαρή κερδοφορία ενισχύθηκε σημαντικά (+8,5%). Θα πρέπει βέβαια να διαπιστωθεί ποια θα είναι η συνολική επίδραση λόγω COVID στη χρονιά, με τη διοίκηση και τοποθετεί στα 45-50 εκατ. τις επιπτώσεις στο EBITDA για κάθε μήνα που ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα.

Άλλαξε πράγματα όσο ακόμα έχεις παίκτες στο πρακτορείο σου!
Χρησιμοποίησε τον ίντερνετ για να βοηθήσεις τις πωλήσεις σου
Δες πως θα το κάνεις εδώ

* Κυρίως, το φορολογικό καθεστώς και το θέμα της επέκτασης των αποκλειστικών δικαιωμάτων για τα λεγόμενα legacy games του ΟΠΑΠ έως το 2030: συνολικά για 13 παιχνίδια, ΤΖΟΚΕΡ, ΚΙΝΟ, ΛΟΤΤΟ, Πάμε Στοίχημα κλπ.), κάτι για το οποίο έγιναν πολλές ερωτήσεις από αναλυτές στη τηλεδιάσκεψη.  Η διοίκηση ανέφερε πως η σύμβαση για τη 10ετή επέκταση (περίοδος 2020-2030) των αποκλειστικών δικαιωμάτων του ΟΠΑΠ σε αυτά τα παιχνίδια ισχύει από το 2011. Η σύμβαση έχει τεθεί σε εφαρμογή από τις 13 Οκτωβρίου 2020 και ο ΟΠΑΠ υλοποιεί τις συμβατικές υποχρεώσεις του. Βάσει των όρων της σύμβασης, το Ελληνικό Δημόσιο έχει συμμετοχή ύψους 5% στα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) επί αυτών των 13 παιχνιδιών. Επίσης, ο ΟΠΑΠ έχει ήδη προκαταβάλει ποσό αξίας 1,83 δισ. ευρώ για τη συμμετοχή του Δημοσίου επί του GGR των 13 παιχνιδιών έως το 2030. Επιπλέον, ο ΟΠΑΠ ενδέχεται να καταβάλλει πρόσθετο τίμημα στο τέλος της δεκαετίας, που θα υπολογίζεται και θα προσαρμόζεται ετησίως, βάσει του GGR των συγκεκριμένων παιχνιδιών.

H Eurobank Equities σε σχετικό note σημειώνει ότι η εξέλιξη αυτή θα ενισχύσει σημαντικά την κερδοφορία του ΟΠΑΠ τα επόμενα χρόνια, σημειώνει ότι αναμένει συζητήσεις μεταξύ εταιρείας και δημοσίου για το θέμα και επαναλαμβάνει τη τιμή-στόχο των 10,10 ευρώ, με σύσταση «αγορά». Από την πλευρά της η Axia Research τονίζει ότι χαμηλότερος φόρος παιγνίων προσθέτει 4 ευρώ στην τιμή-στόχο που δίνει (στα 10,90 ευρώ) και αναφέρει ότι εάν υποτεθεί πως δεν θα αλλάξει κάτι στη σύμβαση, η συμφωνία θα οδηγήσει σε σημαντική αύξηση αξίας για τον ΟΠΑΠ σε ορίζοντα 10ετίας, της τάξης των 2,1 δισ. ευρώ.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “ Ισχυρό rebound για τη μετοχή του ΟΠΑΠ – Οι 2+1 λόγοι της ανόδου” : στην πηγή:http://sofokleous10.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ