Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Ιδού τα καθαρά κέρδη του “χρυσοφόρου” ΟΠΑΠ

Ιδού τα καθαρά κέρδη του “χρυσοφόρου” ΟΠΑΠ

από
Μόνο 2 λεπτά

Ασύμφορη κρίνεται η απόφαση πώλησης της πλέον κερδοφόρας επιχείρησης του Δημοσίου, του ΟΠΑΠ, σύμφωνα και

με τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη βουλή και δείχνουν το μέγεθος των κερδών του Οργανισμού.

Από την απάντηση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και του Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΠΑΠ Κωνσταντίνου Λουρόπουλου, στην ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη και Νάσου Αθανασίου, προκύπτουν οι τεράστιες εισπράξεις καθώς και τα καθαρά κέρδη του Οργανισμού, που είναι σαφώς μεγαλύτερα από την τιμή που “κοστολογείται” η πώλησή του.

Προκύπτει, δηλαδή ότι η πιο κερδοφόρα επιχείρηση του δημοσίου πάει να πωληθεί σε τίμημα ανάλογο των ετήσιων κερδών του.


Συγκεκριμένα , τα στοιχεία δείχνουν ότι ο ΟΠΑΠ είχε καθαρά κέρδη για

το 2011 537.458.314, 49 ευρώ,

το 2010 575.801.575,89 ευρώ,

το 2009 593.788.565, 64 ευρώ,

το 2008 728.487.704, 33 ευρώ,

το 2007 571.437.031,01 ευρώ.

 “Ο Οργανισμός ΟΠΑΠ αποτελεί μία από τις πλουτοφόρες πηγές του Ελληνικού Δημοσίου και από τις επιχειρήσεις δημόσιου χαρακτήρα, οι οποίες συμβάλλουν καθοριστικά στην οικονομική ενίσχυση του Αθλητισμού κάθε μορφής.

Παραλλήλως, ο ΟΠΑΠ αποτελεί σπουδαίο δημόσιο φορέα στην επιτέλεση του Κοινωνικού και Πολιτιστικού ρόλου της Ελληνικής Πολιτείας. Η συνεισφορά του στον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό και γενικώς στη δημιουργία ουσιαστικών έργων υποδομής στους τομείς αυτούς, καθώς και στην οικονομική ενίσχυση ποικιλόμορφων εκδηλώσεων Πολιτιστικού και Κοινωνικού χαρακτήρα, τόσο στο εσωτερικό της Χώρας, όσο και στο χώρο του Ελληνισμού της Διασποράς” , αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην ερώτησή τους προς τους υπουργούς Πολιτισμού και Τουρισμού και Οικονομικών.

“Η εκποίηση του Δημόσιου αυτού Οργανισμού στην ιδιωτική πρωτοβουλία στερεί την Πολιτεία μίας χρυσοφόρου πηγής και περιορίζει τις δυνατότητες της και την παρουσία της, όχι μόνο στον Αθλητισμό, αλλά και την Κοινωνική ευπραξία. Και κυρίως, τη συνδρομή του στον Πολιτισμό (παντοίες εκδηλώσεις)”, σημειώνουν.

Διαβάστε το άρθρο «Ιδού τα κέρδη του ΟΠΑΠ» στην πηγή: Πολιτική ενημέρωση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ